Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Κάτω τα χέρια από τους δύο Ουκρανούς νεολαίους κομμουνιστές!

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΚΕ - ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Πληθαίνουν οι απειλές σε βάρος των αδελφών Κονονόβιτς, ενώ βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό με κατασκευασμένες καταγγελίες

 

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στην ουκρανική πρεσβεία στην Αθήνα

RIZOSPASTIS

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στην ουκρανική πρεσβεία στην Αθήνα
Διαμαρτυρία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στην ουκρανική πρεσβεία στην Αθήνα για τις συνεχιζόμενες απειλές κατά της ζωής των δύο Ουκρανών κομμουνιστών Μιχαήλ και Αλεξάντερ Κονονόβιτς, που βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό με κατασκευασμένες καταγγελίες και έχουν καταγγείλει σχέδιο δολοφονίας τους.

Με συνθήματα όπως «Ούτε στην Ουκρανία δεν "πιάνουν" απειλές - Κάτω τα χέρια απ' τους κομμουνιστές!» και «ΗΠΑ και Ρωσία τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν τόσο τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία όσο και τις διώξεις κομμουνιστών από την αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι, που επιπλέον εντείνει παραπέρα την εκστρατεία «αποκομμουνιστικοποίησης» αξιοποιώντας τη ρωσική εισβολή.

Η ουκρανική πρεσβεία αρνήθηκε την είσοδο στον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνο και κλιμάκιο των διαδηλωτών, προκειμένου να επιδοθεί το ψήφισμα, επικαλούμενη πως δεν έχει κλειστεί ραντεβού για συνάντηση. Ετσι, το ψήφισμα θυροκολλήθηκε.

Τι λένε... και τι εννοούν

 

Το παραμύθι πάει κάπως έτσι: Ο λαός, μετά από μια πορεία ατελείωτων θυσιών, θα πρέπει να ρίξει κι άλλο τις απαιτήσεις και τις διεκδικήσεις του, στο όνομα του νέου «εθνικού στόχου» που είναι η «επενδυτική βαθμίδα». Και τότε θα ανοίξουν οι κρουνοί των επενδύσεων, από τις οποίες θα αυξηθεί ο πλούτος, άρα και το μέρισμα του λαού σε καλύτερους μισθούς. Το ψέμα τους έχει κοντά ποδάρια και αρκεί να ανατρέξει κανείς στην πολύ κοντινή πείρα για να το διαπιστώσει: Μόνο πέρυσι οι Αμεσες Ξένες Επενδύσεις σημείωσαν ιστορικό ρεκόρ, με αύξηση 20%. Τι είδε όμως ο λαός;

Μισθούς καθηλωμένους εκεί που ήταν 10 χρόνια πριν, ζούγκλα στις εργασιακές σχέσεις, εισόδημα που τελειώνει στις 15 του μήνα, φοροληστεία «στο ύψος της», φοροαπαλλαγές και προνόμια στους ομίλους. Τα περί «πολλών και καλών θέσεων εργασίας» αποδείχθηκαν εξίσου φούμαρα, πρώτα πρώτα στους κλάδους «αιχμής» των νέων επενδύσεων. Στην Ενέργεια, για παράδειγμα, οι τεράστιες νέες επενδύσεις πήγαν «πακέτο» με 8% μείωση των εργαζομένων, χώρια το σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων στον κλάδο. Στις «νέες τεχνολογίες» οι «μεγάλες επενδύσεις» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη απέφεραν μετρημένες στα δάχτυλα νέες θέσεις εργασίας και ένταση της εκμετάλλευσης. Για να μην πούμε για τον Τουρισμό, με τους εργαζόμενους - «δύτες» και την άγρια εκμετάλλευση. Οσο λοιπόν κι αν προσπαθούν να το χρυσώσουν, το χάπι της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι πικρό για τον λαό και αυτό δεν αλλάζει. Τίποτα δεν έχει να περιμένει από τους στόχους του κεφαλαίου, παρά μόνο από τον δικό του αγώνα, σε σύγκρουση με αυτήν τη στρατηγική.

Πληθωρισμός κοροϊδίας

 

Πληθωρισμός ...κοροϊδίας τις μέρες αυτές, με αφορμή τη συζήτηση περί «πληθωρισμού απληστίας» για την οποία κάνει λόγο το ΔΝΤ, σύμφωνα με το οποίο το 45% των αυξήσεων σε βασικά είδη οφείλεται λίγο - πολύ στην «υπερβολική» κερδοφορία των ομίλων, πολύ πιο πάνω από τα κόστη παραγωγής και το κέρδος που οι ίδιοι βαφτίζουν «εύλογο». Και μόνο βέβαια τα περί «υπερβολικής» κερδοφορίας αφήνουν στο απυρόβλητο την «κανονική» και «νόμιμη» κερδοφορία, που θωρακίζουν με τους νόμους τους όλες οι κυβερνήσεις, με «θεματοφύλακες» τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως το ΔΝΤ.

Εκεί βρίσκεται η πηγή του προβλήματος και μπορεί κανείς να τη δει όποια πέτρα κι αν σηκώσει: Από την εκτίναξη των επιτοκίων και τα άλλα «αποπληθωριστικά» μέτρα που απογειώνουν την ακρίβεια, μέχρι την εκτόξευση των τιμών στην Ενέργεια, αποτέλεσμα της στρατηγικής της «πράσινης» ανάπτυξης για τα κέρδη των ομίλων. Και από την περιβόητη «εξωστρέφεια» της καπιταλιστικής οικονομίας μέχρι την «απελευθέρωση» - εμπορευματοποίηση μιας σειράς τομέων (Υγεία, Παιδεία κ.λπ.) που ψαλιδίζει το λαϊκό εισόδημα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Καμία στάση αναμονής από το ΚΚΕ, οι βουλευτές του έχουν ήδη πάρει θέση δίπλα στους αγώνες του λαού (VIDEO)

 

 
 

«Οι προγραμματικές δηλώσεις που ανέγνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνουν πως στη νέα κυβερνητική της θητεία, η ΝΔ, θα επιχειρήσει να ''τρέξει'' ακόμα πιο αποφασιστικά την επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Όλα αυτά για τα οποία προειδοποιούσε το ΚΚΕ σ' αυτή τη μακρά προεκλογική περίοδο είναι εδώ μπροστά μας», είπε, διαμηνύοντας πως «εμείς δεν πρόκειται να κρατήσουμε καμιά στάση αναμονής απέναντί σας, ούτε φυσικά να σας δώσουμε κάποια ''περίοδο χάριτος''. Το αντίθετο. Οι 21 βουλευτές που εξέλεξε το ΚΚΕ - και θα ήταν περισσότεροι αν δεν υπήρχε ο καλπονοθευτικός νόμος σας - έχουν ήδη πάρει τη θέση τους εκεί που είχαν υποσχεθεί: Δίπλα στο λαό, στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του». 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκαθάρισε πως θα διαψευστεί πανηγυρικά όποιος εξακολουθεί να μιλάει για δήθεν παντοδυναμία της κυβέρνησης και να την αβαντάρει. «Έχετε αντίπαλο, κύριοι της κυβέρνησης, και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να σας βάλει εμπόδια, να δυσκολέψει το αντιλαϊκό έργο σας, για να έχει ο ελληνικός λαός κατακτήσεις. Αυτή είναι η δική μας δέσμευση, και προεκλογικά, το ξέρετε άλλωστε όλοι εδώ μέσα, και μετεκλογικά», είπε. 

ΣΥΡΙΖΑ «Υπουργείο αντιπολίτευσης» πιστό στην καπιταλιστική ανάπτυξη και τις ΝΑΤΟικές δεσμεύσεις

 

Eurokinissi

Στα «γεμάτα» και για τη νέα θητεία του στο «υπουργείο αντιπολίτευσης» ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας, Σ. Φάμελλο, στην ομιλία του να «τάζει» στην κυβέρνηση «αντιπολίτευση» πιστή στην καπιταλιστική ανάπτυξη, στο «ευρωπαϊκό κεκτημένο» και στις ΝΑΤΟικές δεσμεύσεις - αντιπολίτευση δηλαδή βγαλμένη από τα πιο τρελά της όνειρα.

«Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που θα μειώνει τα βάρη και θα ενισχύει την αναπτυξιακή στρατηγική», ήταν η ακροτελεύτια πρότασή του, που συμπύκνωσε το περιεχόμενο ολόκληρης της ομιλίας του και αναπαρήγαγε την κοροϊδία της «δίκαιης ανάπτυξης» η οποία θα προάγει ταυτόχρονα τα κέρδη του κεφαλαίου και τη λαϊκή ευημερία!

Από τον πρόλογο ακόμα, ο Σ. Φάμελλος προϊδέασε για τη στάση του κόμματός του και στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, παρομοίως με την προηγούμενη, κατά την οποία στήριξε τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Καρότσες κι όπου βγει...

 

 

«Πάμε κι όπου βγει» για την Υγεία του λαού, αλλά όλα λεπτομερώς σχεδιασμένα και σίγουρα για την «εξοικονόμηση πόρων» από το κράτος και την ανάπτυξη νέας κερδοφόρας δράσης από τους ομίλους.

Με αυτό το «δίπτυχο» κλιμακώνει την επίθεση και στην Υγεία η νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, κάτι που επιβεβαιώθηκε με το «καλημέρα», τόσο από τις προγραμματικές δηλώσεις όσο και από τις ρυθμίσεις για το «νέο» ΕΚΑΒ.

Με άλλους τρεις άδικους θανάτους ασθενών που περίμεναν μάταια το ασθενοφόρο, ο ένας απ' αυτούς μέσα στον αστικό ιστό της Αθήνας και μάλιστα σε ιδιωτική κλινική, γίνεται φανερό ότι δεν μιλάμε για διαχειριστική «ανικανότητα» ή «αβλεψίες».