Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ


Να βάλουμε φραγμό στην επικίνδυνη ενημέρωση




Το «θάψιμο» της μεγάλης αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο το περασμένο Σάββατο από τα αστικά ΜΜΕ, αλλά και την αντιστροφή της πραγματικότητας σε σχέση με την απρόκλητη και άγρια επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ. Καταγγέλλει επίσης τη στοχοποίηση δημοσιογράφου για ανάρτησή του σε προσωπικό του λογαριασμό με την οποία τάχθηκε υπέρ των διαδηλωτών.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ με τίτλο «Να βάλουμε φραγμό στην επικίνδυνη ενημέρωση» αναφέρει:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είναι ευρύτατα γνωστό ότι το Σάββατο 5 Οκτώβρη χιλιάδες λαού και νεολαίας διαδήλωσαν ενάντια στην ανανέωση της συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις που μετατρέπει τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο για επεμβάσεις και πολέμους ενάντια σε άλλους λαούς και με ελληνική συμμετοχή, εκθέτοντας το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους.

Τοποθέτηση του Γιάννη Γκιόκα για την ψήφο των ομογενών (AUDIO)





Στις πάγιες θέσεις που έχει το ΚΚΕ σχετικά με την ψήφο των ομογενών αναφέρθηκε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, βουλευτής και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», σήμερα Δευτέρα 7 Οκτώβρη.

«Θα πρέπει να διευκολυνθούν οι Έλληνες που εργάζονται ή σπουδάζουν στο εξωτερικό -ιδιαίτερα αυτοί που έφυγαν τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της κρίσης- να μπορούν να ψηφίζουν», είπε, προσθέτοντας όμως πως «η βασική, η ουσιαστική διαφορά που έχουμε με το σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ότι αυτό δεν μπορεί να είναι απεριόριστο».

Η επίθεση στις ΣΣΕ, η απάτη της «ανάπτυξης για όλους» και η απάντηση των εργαζομένων


Πλευρές από την πείρα στον κλάδο της Ιδιωτικής Υγείας

Από την απεργία των εργαζομένων του κλάδου φέτος τον Ιούνη
Από την απεργία των εργαζομένων του κλάδου φέτος τον Ιούνη
Μαζί με τη συζήτηση για την οργάνωση της πάλης ενάντια στο αντιλαϊκό «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο, όπως και τη συζήτηση για το ποιο κίνημα έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι για να απαντήσουν συνολικά στην αντιλαϊκή επίθεση, μέσα από τοποθετήσεις που έγιναν στην πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη που οργάνωσε την περασμένη Δευτέρα η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ αναδείχθηκαν και πλευρές από τη συσσωρευμένη πείρα που υπάρχει στους κλάδους για το περιεχόμενο και τις στοχεύσεις της επίθεσης του κεφαλαίου, που υπηρετεί και το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο.
 Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτηριστικές είναι οι πλευρές αυτής της πείρας από τον κλάδο της Ιδιωτικής Υγείας, τις οποίες αποτύπωσε στην παρέμβασή του ο Δημήτρης Αλεξόπουλος, πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία, τόσο σε ό,τι αφορά την εντεινόμενη επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, όσο και σχετικά με την «ανάπτυξη» των επιχειρήσεων του κλάδου, που συνοδεύεται από την επιδείνωση των όρων δουλειάς των εργαζομένων και όχι από... «ανάπτυξη για όλους».

Αποσπάσματα από την παρέμβαση αυτή δημοσιεύει σ' αυτό το φύλλο ο «Ριζοσπάστης».

Βιάζουν την αλήθεια οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για την επίσκεψη Πομπέο


  Πηγή: Eurokinissi
 
«Βιάζουν την αλήθεια» οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο και πως «ο αγώνας συνεχίζεται πολύμορφα για να κλείσουν όλες οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα» τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μ. Πομπέο στην Αθήνα και την υπογραφή της Ελληνο-Αμερικανικής συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις είναι εκτός πραγματικότητας, βιάζουν την αλήθεια.

Η επικίνδυνη συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις, η οποία ανανεώθηκε και ενισχύθηκε παρά πέρα, περιλαμβάνει τη βάση της Σούδας, το Μαράθι, τη βάση Drones στη Λάρισα, τη βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Όταν ο Τρούμαν έβριζε τους Έλληνες και στήριζε τους δωσίλογους


του Άρη Χατζηστεφάνου (από το info-war.gr) 
Βαθιά ρατσιστικές θέσεις εναντίον των Ελλήνων εξέφραζε ο πρόεδρος Τρουμαν, όπως προκύπτει από επιστολή του προς τον πρώην υπουργό πολέμου των ΗΠΑ, Harry H. Woodring που παρουσιάζει το ίδρυμα Shapell.

Στην επιστολή (από την οποία προκύπτουν ερωτήματα ακόμη και για την ικανότητα χειρισμού της αγγλικής γλώσσας) ο Τρούμαν χαρακτηρίζει τους Έλληνες της Αμερικής σαν ύπουλους συνωμότες (connivers) και politicans (μια ανύπαρκτη λέξη). Επισημαίνει μάλιστα ότι όλοι συνδέονται με πολιτικές παρατάξεις στην Ελλάδα και συνεπώς δεν μπορεί κανείς να τους έχει εμπιστοσύνη.

Χαφιεδικού τύπου δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων διαδηλωτή από βουλευτή της ΝΔ



Τη χαφιεδικού τύπου δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων διαδηλωτή από τον βουλευτή της ΝΔ καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Αναφέρει αναλυτικά:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την πρωτοφανή, χαφιεδικού τύπου, δημοσιοποίηση από τον βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνο και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» των προσωπικών στοιχείων διαδηλωτή, ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση ενάντια στην ανανέωση της συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις. Από πού, αλήθεια, αντλεί αυτά τα στοιχεία και με ποιο δικαίωμα τα εκτοξεύει δημόσια, στοχοποιώντας με τρόπο απαράδεκτο και παράνομο πρόσωπα, παραβιάζοντας ακόμα και αυτήν την αστική νομοθεσία που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα;

Αφού η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης του συστήματος, δεν μπόρεσαν να αποσιωπήσουν τη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και που, παρά την προσπάθεια καταστολής, αυτή κατέληξε στην αμερικάνικη πρεσβεία, τώρα επιδίδονται στη συκοφάντηση και το χαφιεδισμό. 
Παλιά τους τέχνη κόσκινο. Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο, τους εργαζόμενους, που απαιτούν η χώρα μας να μη μετατραπεί σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή εμπλέκοντας το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους».

902gr

Πομπώδης εργαλειοποίηση





Οι πρόσφυγες έγιναν προ πολλού res. Δηλαδή αντικείμενο. Εμπορίου. Διαπραγμάτευσης. Πυρομαχικό σ' εναν βαθιά ταξικό κοινωνικό πόλεμο, που μοιάζει οριζοντίως και καθέτως με τα μαύρα τετραγωνάκια στο γεωπολιτικό ιμπεριαλιστικό σταυρόλεξο.
 
Τα συνδικάτα είναι, εδώ κι ενάμιση αιώνα ήδη, τα ίδια μαύρα κουτάκια αντίστασης στα διασταυρούμενα συμφέροντα των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών.

Οι στρατιωτικές βάσεις, εκτός εθνικού εδάφους, συντριπτικά σε όλη την Υδρόγειο, κυρίως αμερικανικές, έχουν μετατραπεί σε ελατήρια και καταλύτες πολιτικών και κοινωνικών ανασκολοπίσεων και λειτουργούν ως βιτρίνα του ιμπεριαλισμού, όπου πωλούνται πανάκριβα «κοσμήματα» θωράκισης και ασφάλειας και μπαινοβγαίνουν στα πολιτικά χρηματοκιβώτια ανάλογα με τη γεωπολιτική συγκυρία.