Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΑΤΡΑ : ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ. ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΖΗΤΑ Η ''ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ'' !!!


 
Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη «ΩΡΑ Πατρών» καλεί την Δημοτική Αρχή με ίδια έξοδα να καλύψει τα μεγάλα κενά στην ασφαλή λειτουργία των σχολείων, δηλαδή να ξαναπληρώσει ο λαός που ζει την ανεργία και την φτώχεια.
 
 
«Έτοιμος από καιρό» απαλλάσσει από τις σοβαρές πολιτικές ευθύνες την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία απορρίπτει, λόγω… «κόστους», τα δίκαια και ρεαλιστικά αιτήματα της Δημοτικής Αρχής, των γονιών, των εκπαιδευτικών και των καθαριστριών.
  Λειτουργεί ως ο καλύτερος αβανταδόρος της κυβερνητικής 
πολιτικής.

Το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη


Οι δυνάμεις κατοχής και οι ντόπιοι ταγματασφαλίτες συνεργάτες τους δολοφονούν 149 κατοίκους του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, 2/9/1944, (Ολοκαύτωμα Χορτιάτη).

Το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη
Οι Γερμανοί προετοιμάζουν την αποχώρηση τους μπρος στην διαφαινόμενη ήττα τους. Στα σχέδια τους για ασφαλή υποχώρηση, να εκκαθαρίσουν την περιοχή γύρω απ' την Θεσσαλονίκη από τις
δυνάμεις του ΕΛΑΣ και την παραδώσουν στους Άγγλους.
Εμπόδιο το 2ο τάγμα του 31ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, γνωστό σαν "Τάγμα του Χορτιάτη". Με δύναμη πάνω από 250 άντρες κυριαρχεί στην περιοχή, φέρνοντας πονοκέφαλο σε Γερμανούς και ντόπιους συνεργάτες τους.
Στις 12 Ιουλίου ομάδα ΕΛΑΣιτών από μαχητές του Τάγματος Χορτιάτη και του συγκροτήματος Νιγρίτας - Σοχού, χτυπούν τον αστυνομικό σταθμό και την φρουρά του Σανατόριου στο Ασβεστοχώρι. Αφοπλίζονται χωροφύλακες και με τα όπλα τους οπλίζονται τρόφιμοι του Σανατόριου που προσχωρούν στον ΕΛΑΣ. Κατά την αποχώρηση χτυπιέται γερμανικό αυτοκίνητο και σκοτώνονται 2 Γερμανοί στρατιώτες και άλλοι 2 τραυματίζονται. Οι Γερμανοί, θορυβημένοι, ζητούν την συνδρομή του 2ου Βουλγαρικού Σώματος Στρατού. Στο τηλεγράφημα που στέλνουν στους Βούλγαρους λένε: "Από την αναγνώριση που έγινε στην περιοχή Ασβεστοχωρίου - Χορτιάτη προέκυψε ότι εκεί σταθμεύουν δυνάμεις των συμμοριών, οι οποίες ενισχύθηκαν ..... η ριζική και γρήγορη εκκαθάριση της περιοχής θεωρείται απαραίτητη ..." Η απόφαση για το χτύπημα του Χορτιάτη είχε παρθεί!

Στο στόχαστρο οι νέοι


Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

Μπροστά στο «φόρουμ της ΔΕΘ» και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στις 12 Σεπτέμβρη, πυκνώνουν οι «τροχιοδεικτικές βολές» κυβερνητικών στελεχών κατά των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και διαμορφώνεται το αναγκαίο υπόβαθρο για τον επόμενο γύρο της αντεργατικής και αντιλαϊκής επίθεσης.

Καθόλου τυχαία, μάλιστα, η κυβερνητική προπαγάνδα στοχεύει το «ενδιαφέρον» της στη νέα γενιά, στους νέους εργαζόμενους και ανέργους, τους οποίους η πολιτική της καταδικάζει σε ακόμα χειρότερους όρους ζωής, δουλειάς και ασφάλισης, ακόμα κι από τους πατεράδες ή τους παππούδες τους.

«Σταματάμε να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους», δήλωνε για παράδειγμα πριν από λίγες μέρες ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλ. Πατέλης.

Αντιλαϊκή σκυταλοδρομία



Στο σφυρί η κατοικία των λαϊκών οικογενειών που θα γίνουν νοικάρηδες στο  σπίτι τους | 902 Mobile

Το νομοθετικό τερατούργημα που παρουσίασε η κυβέρνηση της ΝΔ για τον νέο «πτωχευτικό κώδικα» ενταφιάζει οριστικά και τα ελάχιστα μέτρα προστασίας που είχαν απομείνει για την πρώτη κατοικία, ενώ παράλληλα δίνει σήμα «επέλασης» σε τράπεζες, κράτος και επιχειρηματικούς ομίλους για να σφίξουν κι άλλο τη θηλιά των πλειστηριασμών και εκβιασμών στα λαϊκά σπίτια. Το νομοσχέδιο όμως δεν ήρθε «ουρανοκατέβατο»...

Αντίθετα, το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, που βαραίνουν τα χειμαζόμενα λαϊκά νοικοκυριά, και η προσπάθεια του κράτους να απαλλάξει τις τράπεζες από αυτά, προκειμένου να «εξυγιανθούν» και να τροφοδοτήσουν έναν νέο γύρο καπιταλιστικής κερδοφορίας, αποτελούν εδώ και μια δεκαετία κεντρικό στόχο όλων των αστικών κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Στη μια άκρη αυτής της ληστρικής πολιτικής βρίσκεται η κλιμάκωση των εκβιασμών στα λαϊκά νοικοκυριά να πληρώσουν από λεφτά που δεν έχουν, και στην άλλη οι αλλεπάλληλες ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών από τα λεφτά του λαού και οι παχυλές επιδοτήσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους που συμμετέχουν με τα κεφάλαιά τους.

Να στηριχθεί το αίτημα απονομής του Νόμπελ Ειρήνης στην Ιατρική Ταξιαρχία της Κούβας





Τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Κούβα, προκειμένου να συζητήσει και να στηρίξει το αίτημα απονομής του φετινού Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στη Διεθνή Δύναμη Εξειδικευμένων Ιατρών σε Φυσικές Καταστροφές και Σοβαρές Επιδημίες «Χένρι Ριβ», για τις υπηρεσίες που με αυταπάρνηση προσέφερε στη διάρκεια της πανδημίας σε χιλιάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο, ζήτησε ο γραμματέας της Ομάδας, βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Κούβα.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Οπως ήδη γνωρίζετε, με στόχο την αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειών της πανδημίας Covid-19, που μέχρι σήμερα έχει προσβάλει πάνω από 25 εκατ. ανθρώπους και έχει οδηγήσει σε περισσότερους από 850 χιλιάδες θανάτους σε όλο τον κόσμο, η Κούβα έσπευσε από την πρώτη στιγμή να συνδράμει την παγκόσμια προσπάθεια.