Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΕΛΠΕ - Λάτσηδες: Απο-καλύπτουν με μνημείο το εργοδοτικό τους έγκλημα με τους 4 νεκρούς − Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Συνυπεύθυνη η πλειοψηφία της διοίκησης του επιχειρησιακού Σωματείου


«Στη μνήμη των συναδέλφων που χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος»
Αυτή την επιγραφή έχει το «μνημείο» που στήθηκε στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο από τη διοίκηση του Σωματείου, με λεφτά της εργοδοσίας. Μάλιστα, το «μνημείο» αποκαλύφθηκε δύο χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο των τεσσάρων εργατών.

Δεν «παίζουν»...


Χτες, από τη στήλη σχολιάζαμε την αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ, με την πρώτη να καταλογίζει στη δεύτερη ότι αμφισβητεί τάχα τους «εθνικούς στόχους» του κεφαλαίου σε ό,τι αφορά τη βαθύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τη στενότερη συνεργασία με τις ΗΠΑ. Πρόκειται για δυο «πεδία» στα οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει δώσει πραγματικά τα ρέστα της, ξεπερνώντας σε «πάθος» και σε έργα τους προκατόχους της. Χτες, η «Αυγή» επανήλθε για να καταλογίσει στη ΝΔ ότι το 2014 δεν έκλεισε την τότε «αξιολόγηση», με όσα αντιλαϊκά περιελάμβανε, αλλά «την έκανε "με ελαφρά πηδηματάκια" προ των ευθυνών του και του πολιτικού κόστους που αυτές προοιωνίζονταν», ενώ τώρα «υπάρχουν κυβέρνηση και πρωθυπουργός που δεν αποποιούνται των ευθυνών τους. Αναλαμβάνουν το κόστος των αποφάσεων - και μάλιστα τι κόστος! - για δεύτερη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο»! Τέτοια μαχητική υπεράσπιση της υπογραφής σε δυο απανωτά μνημόνια, το τρίτο και το τέταρτο κατά σειρά, είχαμε καιρό να δούμε...

Πανηγυρίζει και «επαυξάνει» το κεφάλαιο για τα προαπαιτούμενα που «τρέχει» η κυβέρνηση



Eurokinissi
Με συνοδευτικό προσάρτημα το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής» 2018 - 2021, που αποτελεί, ουσιαστικά, έναν πρώτο πολυετή κρατικό προϋπολογισμό για την επόμενη περίοδο, κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο - τερατούργημα με τα προαπαιτούμενα αντιλαϊκά μέτρα της δεύτερης «αξιολόγησης».
 Την ίδια ώρα, εν μέσω των προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους σχετικούς ρυθμούς ανάκαμψης στην εγχώρια οικονομική δραστηριότητα, η «επόμενη μέρα» σφραγίζεται από τη μονιμοποίηση και επέκταση της εργασιακής ζούγκλας, με το μπαράζ των νέων αντεργατικών μέτρων για λογαριασμό του κεφαλαίου, την κατακρεούργηση των κρατικών κονδυλίων που αφορούν ακόμα και στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες, σε συνδυασμό βέβαια και με την απογείωση της φοροληστείας απέναντι στο λαϊκό εισόδημα.