Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Τέρμα στην παραφιλολογία


 Η οδηγία για το Copyright στο διαδίκτυο και η στάση του ΚΚΕ στις ψηφοφορίες

    Υπερψήφιστηκε τελικά με σημαντική πλειοψηφία στο ευρωκοινοβούλιο η οδηγία Copyright στο διαδίκτυο, ανάμεσά τους και τα διαβόητα άρθρα 11 και 13, που εισάγουν νέους περιορισμούς στο ίντερνετ και έχουν ξεσηκώσει εδώ και μήνες σημαντικές αντιδράσεις. 
 
 
Με τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων ξεκίνησε στα ΜΚΔ μια παραφιλολογία σχετικά με τη στάση της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ στο ζήτημα. Η συζήτηση εστιάστηκε γύρω από την απουσία του Σωτήρη Ζαριανόπουλου, ενός εκ των δύο βουλευτών του κόμματος, λες και το ΚΚΕ έχει διαφορετική γραμμή ανάλογα με τα πρόσωπα, λες και δεν έχει δώσει δείγματα γραφής εδώ και δεκαετίες για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί. Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να πουν σχεδόν πως αν κι ο Ζαριανόπουλος είχε δώσει την ψήφο του υπέρ των τροποποιήσεων στα άρθρα 11 και 13, αυτό θα μπορούσε να περάσει, καθώς έλειπαν μόνο 5 ψήφοι για να γίνει η σχετική συζήτηση. Κάπως έτσι ξεκινάνε οι θρύλοι, και σε 100 χρόνια από τώρα θα ακούγεται πως για μια ψήφο κομμουνιστή δε διασφαλίστηκε το ελεύθερο ίντερνετ. Άλλοι προσπαθούν να αφήσουν υπονοούμενα για το λευκό που ψήφισε επί του συνόλου του νομοσχεδίου ο Κώστας Παπαδάκης (μάλιστα κάποιοι διαστρέβλωσαν ωμά την πραγματικότητα, μιλώντας για αποχή του), ότι δήθεν δηλώνει κάποια θετική στάση του ΚΚΕ για την οδηγία. Το σκεπτικό της ψήφου του ΚΚΕ, που είναι φυσικά ενιαία και όχι προσωπική υπόθεση των ευρωβουλευτών του, αναλύεται ιδιαίτερα εμπεριστατωμένα στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, αναλύοντας για μια ακόμα φορά την ουσία του ζητήματος που είναι πως “η πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία δεν μπορεί να αποτελεί εμπόρευμα”:

Όλοι μαζί, μπορούμε να υποκριθούμε



ΦΑΚΟΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΕΠΑΦΗΣ: Η γριά έγινε κονκάρδα σε άθλια πολιτικά πέτα και κάποιοι φάνηκαν πρόθυμοι να πληρώσουν το πρόστιμό της και τα τριάκοντα αργύρια για την καθημερινή σταύρωση της κάθε γριάς σε ένα σάπιο σύστημα, που διδάσκει πώς να εκμεταλλεύεται κανείς απ’ την κούνια του τα ζόμπι, που είναι οι άποροι συνταξιούχοι.

Η εγγραφή στο συλλογικό υποσυνείδητο αθλιοτήτων της μόδας δεν είναι λάθος, δεν είναι τακτικισμός, δεν είναι επικοινωνιακό τερτίπι, είναι έγκλημα! Ένα μείζον και βρωμερό που φυτεύτηκε κάτω από το πετσί της κοινωνίας, με χρυσαυγίτικη πρωτοβουλία και συριζέικη ανοχή, έγκλημα, ήταν η μεταχείριση της “γριάς”, κυριολεκτικά η εργαλειοποίησή της σε κάθε λογής διαστρεβλωτική προπαγάνδα.

Η γριά έγινε κονκάρδα σε άθλια πολιτικά πέτα. Καταρχάς, ήταν πριν από μερικά χρόνια η βοήθεια που της προσέφεραν τα κτήνη με τη σβάστικα να μισοεξέχει απ’ το μαύρο φανελάκι, για να περάσει από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο και να πάει να σηκώσει τη σύνταξή της. Ύστερα ήρθαν τα ανέκδοτα και μετά οι αποκαλύψεις για το ποια ήταν η γιαγιά, ποιανού φασίστας συγγενής, και η προμήθεια του πεντάευρου για την εξυπηρέτηση, υπέρ του συνδέσμου.

ΝΑΤΟικός «διαφωτισμός»


Η ΝΑΤΟφροσύνη και ο «ρεαλισμός» της υποταγής στα καλύτερά τους στη χτεσινή «Αυγή», όπου γνωστός αρθρογράφος της βάλθηκε να αποδείξει ότι δεν πάνε στο βρόντο τα συχαρίκια και τα προγράμματα της πρεσβείας για τον εξωραϊσμό των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Είπε έτσι να γράψει για τον «επαναστατικό σκοταδισμό» του ΚΚΕ, που ζητάει από την κυβέρνηση να εμποδίσει μια ανεξάρτητη τρίτη χώρα όπως η Βόρεια Μακεδονία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, και μάλιστα χωρίς να παίρνει υπόψη ότι «και η δική μας χώρα είναι στο ΝΑΤΟ, και στη σημερινή συγκυρία στην Ανατολική Μεσόγειο αυτό είναι το πολύτιμο αμυντικό πλεονέκτημα απέναντι στην επιθετικότητα της ασταθούς Τουρκίας»! Δεν είχαμε βέβαια καμιά αμφιβολία ότι η κατρακύλα της αμερικανοΝΑΤΟικής «αριστεράς» θα φτάσει να παρουσιάζει ως... διαφωτισμό τις επεμβάσεις και τα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στα οποία έχει χωθεί μέχρι το λαιμό. `Η τα σχέδια για «έντιμους συμβιβασμούς» με την Τουρκία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ώστε αυτή να παραμείνει στο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο, τις «διευθετήσεις» ΗΠΑ - ΝΑΤΟ που ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου για αλλαγές συνόρων και νέα μακελέματα στα Βαλκάνια, δίνοντας ταυτόχρονα αέρα στα πανιά εθνικισμών και αλυτρωτισμών που αξιοποιούνται κατά το δοκούν από τους ιμπεριαλιστές. Αυτός είναι ο «προοδευτισμός» της «αριστεράς» του «διαβολικά καλού» Τραμπ. Κάθε πραγματικά προοδευτικός και αριστερός άνθρωπος που σιχαίνεται να βλέπει το αποκρουστικό έργο, να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού και την πάλη ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή.

ΚΟΒ ΣΥΚΕΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ


Καταγγελία για την επίθεση φασιστοειδούς

 


Την επίθεση φασιστοειδούς σε μέλη του ΚΚΕ καταγγέλλει η ΚΟΒ Συκεών του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι στις Συκιές, που έχουν ποτιστεί με το αίμα τόσων αγωνιστών που πάλεψαν ενάντια στο φασισμό, δεν πρέπει να βρίσκουν τόπο να σταθούν οι φασίστες.

«Την Τετάρτη 27 Μάρτη, έξω από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών, μέλη του ΚΚΕ που είναι γονείς μαθητών του σχολείου, ανάμεσά τους και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, την ώρα που μοίραζαν ανακοινώσεις που καλούσαν σε προγραμματισμένη εκδήλωση του Κόμματος για τα 20 χρόνια από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, με ομιλητή το ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, δέχτηκαν επίθεση από γνωστό φασιστοειδές της περιοχής.

Τα μέλη του ΚΚΕ μοίραζαν στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου ανακοινώσεις με αντι-ΝΑΤΟικό και αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο, κάτι το οποίο όπως φαίνεται εξόργισε το φασίστα, ο οποίος τους επιτέθηκε, σπρώχνοντας και προπηλακίζοντας ακόμα και γυναίκες!

«ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ»


Στήνουν ταμείο για επεμβάσεις της ΕΕ όπου Γης - Παρέμβαση του ΚΚΕ (VIDEO)

 


 Πηγή: Associated Press

Τη σύσταση ενός ψευδεπίγραφου «Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη» (ΕΜΕ) πρότεινε χτες η πλειοψηφία του Ευρωκοινοβουλίου προς το Συμβούλιο και την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, υιοθετώντας σχετική πρόταση της τελευταίας.

Ο μηχανισμός, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι ευρωενωσιακοί στα σχετικά κείμενα, ευθυγραμμίζεται με τους στόχους της λεγόμενης Συνολικής Στρατηγικής για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας της ΕΕ, που δημοσιοποιήθηκε τον Ιούνη του 2016 και αφορά την παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ και την ανάπτυξη των «αυτοτελών» της δυνατοτήτων για επεμβάσεις όπου διακυβεύονται τα συμφέροντα των ευρωενωσιακών επιχειρηματικών ομίλων. Λαμβάνει δε υπόψη, όπως λέγεται χαρακτηριστικά, «τη φιλοδοξία της ΕΕ να καταστεί παγκόσμιος παράγοντας»... για την ειρήνη, όπως και την ανάγκη στο περιβάλλον όπου φουντώνουν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί «η ΕΕ να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για να κατοχυρώσει την ίδια της την ασφάλεια» και «τη στρατηγική αυτονομία της».

Αντιλαϊκό έπαθλο


  Πηγή: Eurokinissi

Έναν «έντιμο συμβιβασμό» με τους «θεσμούς» ισχυρίζεται πως πέτυχε η κυβέρνηση για τα «κόκκινα» δάνεια, με την τροπολογία που κατέθεσε την Τρίτη, μετά τη φασαρία που σήκωσε για «μονομερείς ενέργειες» που θα διασφάλιζαν τάχα τα συμφέροντα των υπερχρεωμένων δανειοληπτών. Προφανώς εννοεί συμβιβασμό ανάμεσα στην ΕΚΤ και τους Έλληνες τραπεζίτες, σε βάρος όμως των λαϊκών νοικοκυριών.

Γιατί η κατάληξη του θεάτρου που στήθηκε τις προηγούμενες μέρες είναι η αλλαγή προς το χειρότερο του νομικού πλαισίου για την πρώτη κατοικία, που φέρνει χιλιάδες ακόμα λαϊκά νοικοκυριά αντιμέτωπα με τους εκβιασμούς των τραπεζών και τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς κυβέρνησης, ΕΕ και επιχειρηματικών ομίλων.

Στόχος τους είναι να θωρακιστούν οι τράπεζες από τα «κόκκινα» δάνεια, είτε «ρουφώντας» και το τελευταίο ευρώ από αυτούς που αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν, είτε μοσχοπουλώντας τα δάνεια στα διάφορα «κοράκια», είτε βγάζοντας τα σπίτια σε πλειστηριασμούς, προς όφελος των μετόχων τους και μεγάλων ομίλων real estate.

«Προοδευτική» ανοχή στους φασίστες




Από την προηγούμενη βδομάδα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης γυρνούσαν τα κανάλια και τις εφημερίδες και προειδοποιούσαν για σκοτεινά σχέδια και προβοκάτσιες που, όπως έλεγαν, θα οργάνωναν φασιστικές και ακροδεξιές ομάδες στις παρελάσεις της 25ης Μάρτη. Δείχνοντας τον φασιστικό μπαμπούλα έκαναν άλλο ένα κάλεσμα, στο πλαίσιο της «πλατιάς απεύθυνσης», όπως αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ, για στοίχιση γύρω από το λεγόμενο «προοδευτικό μέτωπο», που συγκροτεί μαζί με διάφορα σοσιαλδημοκρατικά ρετάλια ενόψει των εκλογών.

Και, όταν έφτασε η 25η Μάρτη, η μέρα που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση είχε προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει κάθε είδους φασιστική προβοκάτσια, ο λαός σε μια σειρά πόλεις είδε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές και υπουργούς του, δημάρχους και περιφερειάρχες του, να κάθονται πλάι - πλάι με φασίστες και ακροδεξιούς στις εξέδρες των «επισήμων».