Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΡΥΜΟΥ

Καλησπέρα σας.

Η απαγόρευση χρήσης του νερού στο Δρυμό για πόση και για μαγείρεμα συνεχίζεται για πάνω από ένα χρόνο τώρα. Οι κάτοικοι αναρωτιόμαστε ποιό "Νέον Ετος" υποδεχόμαστε σε λίγες μέρες και θα θέλαμε να ευχηθούμε στον Δήμαρχο με την συνημμένη κάρτα. 

Ευχαριστούμε και ευχόμαστε Καλές Γιορτές.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΡΥΜΟΥ (ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ)


Βούλγαρος γκρέμισε το σπίτι του και έστειλε στην τράπεζα τα μπάζα

Η απόγνωση φαίνεται πως δεν αποτυπώνεται μόνο στα πρόσωπα των Ελλήνων, αλλά «ταξιδεύει» και εκτός συνόρων.
Ενας απελπισμένος άνδρας από το Λόβεχ της Βουλγαρίας έδωσε τα τελευταία χρήματα που είχε προκειμένου να κατεδαφίσει στο σπίτι του και στη συνέχεια να
στείλει τα μπάζα στην τράπεζα.
Ο συγκεκριμένος άνδρας αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα την αδυναμίας αποπληρωμής ενός δανείου που είχε προς την τράπεζα. Ετσι, έπειτα από απόφαση της τράπεζας το σπίτι βγήκε στο «σφυρί.
Ωστόσο, ο ίδιος δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια. Πήρε τη μεγάλη απόφαση να κατεδαφίσει το υποθηκευμένο, πλέον, σπίτι και να στείλε τα μπάζα στην τράπεζα.

Τα μπάζα του κτιρίου φορτώθηκαν σε ένα μεγάλο φορτηγό και μεταφέρθηκαν στο τοπικό υποκατάστημα της τράπεζας στην πόλη Τέτεβεν όπου είχε υπογραφεί η σύμβαση για την υποθήκη.
πηγή:  bloko.gr μέσω avatonpress

Άνεργοι σε ρόλο κυνηγού κεφαλών (στον ΟΑΣΑ)

Άνεργοι σε ρόλο κυνηγού κεφαλών (στον ΟΑΣΑ)


Η απόφαση του ΟΑΣΑ για "πρόσληψη" με πεντάμηνες συμβάσεις περίπου 200 άνεργων ως ελεγκτές στις οδικές και σταθερές συγκοινωνίες αποτελεί ακόμα μια πρόκληση σε βάρος άνεργων και εργαζόμενων. Ο ΟΑΣΑ όχι μόνο αρνείται το πάγιο αίτημα για δωρεάν μετακίνηση των άνεργων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά θέλει να βάλει τους ίδιους να ελέγχουν άλλους άνεργους που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ. Πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια από το σύστημα να αξιοποιήσει την ανεργία σαν εργαλείο προώθησης της αντιδραστικής του πολιτικής. Την ώρα που ετοιμάζει χιλιάδες απολύσεις στον κλάδο των ΜΜΜ, ανακοινώνει δήθεν "προσλήψεις" μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ που καταστρατηγούν κάθε εργασιακό δικαίωμα.
Δεν είναι μόνο το ζήτημα του εξευτελιστικού μισθού, στο οποίο αρκούνται οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου, αλλά όλες οι εργατικές κατακτήσεις που χτυπιούνται με τις συμβάσεις "κοινωφελούς εργασίας". Ταυτόχρονα, το σύστημα χτυπάει το λαϊκό δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση, προωθώντας την αντιδραστική αντίληψη ότι ο λαός πρέπει να πληρώνει για αυτή, ενώ στην πραγματικότητα έχει ήδη πληρώσει με την κλεμμένη υπεραξία της δουλειάς των εργαζόμενων. Προσπαθεί να βάλει τους άνεργους απέναντι στους εργαζόμενους, διαχωρίζοντάς τους, γιατί γνωρίζει και τρέμει τη δύναμη του κοινού τους αγώνα.
Μόνη διέξοδος η πάλη για πλήρη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους!

ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΤΗΝ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ» ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ; ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΑΙ!

ανακοίνωση των συλλογικοτήτων Άνεργες – Άνεργοι από τις γειτονιές της Αθήνας και της Συνέλευσης ανέργων/εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία» και στα προγράμματα ΟΑΕΔ/ ΕΣΠΑ
Στην πρόσφατη έκδοση του οδηγού εφαρμογής του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ο ΟΑΕΔ ανακοινώνει τη διαγραφή των ανέργων από τα μητρώα του, σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο αρνηθούν να πάνε σε θέση που προορίζονται. Αυτό συνεπάγεται χάσιμο του χρόνου ανεργίας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για επιδόματα όπως αυτό του μακροχρόνια ανέργου (για να  κόψουν πολλούς ανέργους που το δικαιούνται μετά την αλλαγή των προϋποθέσεων), την ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας, τη μοριοδότηση σε πιθανούς διαγωνισμούς και φυσικά είναι ένας τρόπος για να παραποιήσει τα ποσοστά ανεργίας
 
οδηγός εφαρμογής
Πέρα όμως από το νομότυπο (και νόμιμο να ήταν, σίγουρα θα ήταν άδικο και αιτία κινητοποίησης), ο ΟΑΕΔ όπως φαίνεται αναβαθμίζει τον εκβιασμό της μισθωτής (όποιοι πληρώνονται ακόμα) δουλείας (όχι δεν κάναμε λάθος στον τόνο) και του δίνει νέα χαρακτηριστικά. Δε φτάνει που η αμοιβή της κοινωφελούς και των voucher δεν καλύπτει ούτε τις βασικές μας ανάγκες και καταβάλλεται με μεγάλη καθυστέρηση, που δεν αναγνωριζόμαστε ως εργαζόμενοι ούτε από την επιθεώρηση εργασίας ενώ καλύπτουμε πάγιες ανάγκες, που είμαστε αποκλεισμένοι από κάθε έννοια εργατικής νομοθεσίας (άδειες, απεργίες, παροχές). Τώρα δεν μπορούμε ούτε ως άνεργοι να αρνηθούμε τα προγράμματα αυτά εφόσον κάνουμε αίτηση. Αν το κάνουμε μας περιμένει η ποινή της διαγραφής από τα μητρώα.
Όλα εξηγούνται στην παρακάτω παράγραφο που βρίσκεται στο site του ΟΑΕΔ.
“Ο Οργανισμός Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) είναι το κύριο όργανο εφαρμογής της Κυβερνητικής Πολιτικής για την απασχόληση, σε αρμονία με το εκάστοτε Πρόγραμμα Οικονομικής Ανάπτυξης της Χώρας”
 Στην σύγχρονη  πραγματικότητα αυτό μεταφράζεται ως εξής:
Ο ΟΑΕΔ ως κύριο όργανο εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων στην απασχόληση προωθεί πολιτικές εγκαθίδρυσης μια νέας εργασιακής βαρβαρότητας μέσω των προγραμμάτων «κοινωφελούς» εργασίας και γενικότερα παρόμοιων προγραμμάτων. Ο ΟΑΕΔ πλέον μετατρέπεται ανοιχτά από υπηρεσία διαχείρισης της ανεργίας σε αφεντικό.
Ένα αφεντικό με χιλιάδες εργαζόμενους στα μητρώα του, τους οποίους τους ενοικιάζει κατά βούληση στον δημόσιο/ιδιωτικό τομέα, βαφτίζοντας τους «ωφελούμενους» και αποκλείοντας τους από τις κατακτήσεις του εργατικού δικαίου. Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, όπως και για όλα τα αφεντικά,  η εργασία είναι «ωφέλεια»  και η ανεργία είναι ατομική ευθύνη/αποτυχία του άνεργου, οπότε και αυτός δεν πρέπει να έχει την «πολυτέλεια» να συγκρίνει δουλειές και να επιλέγει, και σε καμία των περιπτώσεων το δικαίωμα να αρνείται την εργασιακή βαρβαρότητα των κοινωφελών προγραμμάτων, αλλιώς θα τιμωρείται.
Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας είναι το πειραματικό σχέδιο του νέου μοντέλου εργασίας που θέλουν να επιβάλουν: Χαμηλά αμειβόμενη εργασία, χωρίς καθόλου δικαιώματα. Ο σταθερός μισθός και τα επιδόματα ανεργίας, αντικαθίστανται από τα «επιδόματα εργασίας» που δίνονται σε δόσεις στους «ωφελούμενους». Τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα (νοσοκομεία, σχολεία, σε όλες σχεδόν τις ειδικότητες) καλούμαστε  πλέον να καλύψουμε  οι άνεργοι που μπήκαμε σήμερα στα προγράμματα αυτά ή θα απασχοληθούμε στο μέλλον. Με διατάγματα  δεν διαγράφεται η ανεργία.
Άνεργες – Άνεργοι από τις γειτονιές της Αθήνας          http://anergoigeitonion.espivblogs.net
Συνέλευση ανέργων/εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία» και στα προγράμματα ΟΑΕΔ/ ΕΣΠΑ
http://synekox.espivblogs.net