Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

“Kοίτα CNN: Εδώ είναι οι οδοντόπαστες που ψάχνεις”.



Ο Αμερικάνος συγγραφέας, δημοσιογράφος και blogger Max Blumenthal, του καναλιού “rt.com”, πήρε τα ρεπορτάζ του CNN και πήγε στις αγορές και στα Super Market της Βενεζουέλας να τα τσεκάρει. Να δει αν λένε αλήθεια. Σ’ ένα από τα άρθρα του έχει βγει μια φωτογραφία μπροστά στο ράφι με τις οδοντόπαστες και προκαλεί το CNN: “Εδώ είναι οι οδοντόπαστες που λέγατε ότι δεν υπάρχουν”.
Όταν ακούμε συνέχεια σ όλα τα ΜΜΕ συζητήσεις και ειδήσεις για την “ανθρωπιστική κρίση και βοήθεια στη Βενεζουέλα”, “να μπει ή να μη μπει” και κυρίως το ότι με πρόφαση αυτήν ετοιμάζουν επέμβαση οι ΗΠΑ και τα τσιράκια τους, φυσικό είναι να μπαίνουμε στη συζήτηση που επιβάλλουν και κυριαρχεί, να παίρνουμε θέση για αυτό που συζητιέται στα ΜΜΕ, για το τρέχον και συχνά να ξεχνάμε τα βασικά ερωτήματα. Όπως:

Είναι άραγε αλήθεια ότι στη Βενεζουέλα δεν έχουν να φάνε;

Χρειάζονται πράγματι ανθρωπιστική βοήθεια; Ποιοι την ζητούν;

Αν υπάρχει τόση πείνα, γιατί υπάρχουν εκατομμύρια πολίτες και στρατιώτες που συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνησή τους;

Για την οικονομική κρίση που πράγματι υπάρχει (όχι βέβαια στο βαθμό που περιγράφουν τα ΜΜΕ της Δύσης) τι φταίει;

Η κατρακύλα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ δεν έχει πάτο



Η κατρακύλα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ ( ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Ομάδα Βασιλόπουλου ΣΥΡΙΖΑ) δεν έχει πάτο τονίζει το ΠΑΜΕ με αφορμή την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για το Συνέδριο της ΟΙΥΕ.

Σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία ισχυρίζεται ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ «διέλυσαν μία Δημοκρατική διαδικασία εμποδίζοντας την ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση», σημειώνει ότι «η ΓΣΕΕ, μαζί με όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και τις ηγεσίες τους -πλην ΠΑΜΕ- θα διασφαλίσουν τη Δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων» και ότι «οι βιαιότητες, οι αντιδημοκρατικές και αντισυνδικαλιστικές συμπεριφορές δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες». Παράλληλα η ΓΣΕΕ «ζητά άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό και την εργατική τάξη από τα πραγματικά προβλήματα».

Μετατροπή κατηγορίας του Κορκονέα και αθώωση του καταδικασθέντα συνεργού του ζητά ο εισαγγελέας του Εφετείου στη Λαμία



Ως “σπάσιμο τσαμπουκά” του Κορκονέα που “πήγαινε γυρεύοντας” ερμηνεύει τη δολοφονία του Αλέξη ο εισαγγελέας του Εφετείου, προτείνοντας παράλληλα την πλήρη απαλλαγία του πρωτόδικα καταδικασμένου για συνέργεια Βασίλη Σαραλιώτη. 

Τάσεις επιείκειας στον Κορκονέα και ιδίως του πρωτόδικα καταδικασμένου συνεργού του Βασίλη Σαραλιώτη, φαίνεται να δείχνει ο εισαγγελέας Βασίλειος Χανής του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου ζήτησε να μετατραπεί το κατηγορητήριο για τον δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με άμεσο δόλο σε ενδεχόμενο δόλο, πρόταση που ήδη είχε μειοψηφήσει σε πρώτο βαθμό, με το σκεπτικό πως: «Ήθελε να τους σπάσει τον τσαμπουκά να τους δείξει ποιος είναι.
 Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας πήγαινε γυρεύοντας…». Σκεπτικό που αμφισβητεί πως ο Κορκονέας ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει τον 15χρονο μαθητή, αλλά προχώρησε σε μια ενέργεια (τον πυροβολισμό) εν γνώσει του πως μπορούσε να τον σκοτώσει.

Εμείς στο ξέφωτο!




Ας υποθέσουμε ότι ένας κομμουνιστής δήμαρχος, σαν τον Πελετίδη ή τον Σταμέλο, βγαίνει και δηλώνει ότι προκειμένου να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και να συνδράμει τις λαϊκές οικογένειες στο δήμο του, τα τελευταία χρόνια κρατάει διπλά βιβλία στο δήμο του. Ενα μπλε για να δείχνει στις αρχές κι ένα κόκκινο για να ανακουφίζονται και οι μη κομμουνιστές. Μέχρι να τελειώσει η διατύπωση αυτής της υπόθεσης θα έχουν κινηθεί εισαγγελείς, αστυνομικοί, δυνάμεις των ΜΑΤ, βανάκια της ΕΡΤ, και θα καλύπτονταν σε ζωντανή μετάδοση η σύλληψη και το γδάρσιμο στην κεντρική μιντιακή πλατεία. Ακριβοπούλου και Καψώχας στην ΕΡΤ θα επιμήκυναν την εκπομπή τους κατά τουλάχιστον ένα δίωρο, για να εξαντλήσουν την αιτιολόγηση της παγκόσμιας καταδίκης των κομμουνιστών δημάρχων όπου γης, και δη στην πατρίδα της δημοκρατίας, στη Ελλάδα, αποδεικνύοντας γιατί η κυβέρνηση του βουνού ήταν ΣΥΡΙΖΑ, το ΕΑΜ συνιστώσα του και ο απόγονος των ταύρων της μινωικής εποχής βιολογικός συνεχιστής του Αρη.

ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ




Μ’ αφορμή τις διαδικασίες για αναθεώρηση άρθρων του συντάγματος ξανάλθαν στο προσκήνιο ζητήματα όπως της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, πέρα από εκείνο των σχέσεων εκκλησίας και κράτους, ενώ η νομοθέτηση από την κυβέρνηση του τρόπου μοριοδότησης των υποψηφίων για το διορισμό τους στην δημόσια εκπαίδευση προκάλεσε αντιδράσεις από τους ενδιαφερόμενους κι έφερε στο προσκήνιο πάλι τη συζήτηση περί αξιοκρατίας. 
 
         Η εκπαίδευση έχει διαμορφωθεί κατά το παρελθόν από τις οικονομικές συνθήκες και τις ανάγκες της κοινωνίας, αντανακλώντας την κοινωνία στην οποία αναπτύσσεται.  Η ιστορία της εκπαίδευσης είναι μακρά και βασανιστική, αφού κάθε φορά διαφορετικές κοινωνικές τάξεις επιχειρούν  να ορίσουν τα αγαθά του πνευματικού πλούτου της κοινωνίας και να ελέγξουν ποιοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σ’ αυτά. Κι αν στα χρόνια της φεουδαρχίας η εκκλησία κατείχε το προνόμιο της εκπαίδευσης, στα χρόνια της ανόδου του καπιταλισμού επικράτησε η δημόσια εκπαίδευση, όπου η σχολική διαδικασία κοινωνικοποίησης γίνεται επωφελής για το καπιταλιστικό σύστημα.  Γίνεται  ένας μηχανισμός που χρησιμοποιείται για να εκπαιδεύσει τους μαθητές να εσωτερικεύσουν τις αξίες, τις ιδέες και τις στάσεις της κυρίαρχης τάξης. 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



H Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ), των Συνεργαζόμενων      Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης,
σας καλεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας  την

 Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2019, στις 10:30 το πρωί μπροστά στα γραφεία της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (3ης ΥΠΕ), απέναντι από το ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) Αριστοτέλους.

Διεκδικούμε :
·       
  •  Δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για εργαζόμενους και συνταξιούχους.
  •        Δωρεάν παροχή φαρμάκων σε όσους τα έχουν ανάγκη.
  •        Κατάργηση της κράτησης 6%, για την υγεία, στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις.
  •        Άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού, τεχνικού και λοιπού προσωπικού στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της πόλης.
  •    Κτιριακή αναβάθμιση όλων των μονάδων Υγείας, εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους και επάρκεια σε αναλώσιμα υλικά.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2019

Πριμοδοτούμενη ηλιθιότητα – Το YouTube ευθύνεται για τη διάδοση των θεωριών περί επίπεδης γης


 
 
O μακαρίτης Ουμπέρτο Έκο είχε λοιδωρηθεί αρκετά για ελιτισμό και τεχνοφοβία μετά από μια δήλωσή του σχετικά για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 2015, που ουσιαστικά έκανε λόγο για μια δικτατορία ηλιθίων που αυτά επέβαλαν:«Εδωσαν δικαίωμα λόγο σε λόχους ηλιθίων οι οποίοι προηγουμένως δεν μιλούσαν παρά σε μπαρ, μετά από ένα ποτήρι κρασί. Τότε δεν έκαναν κακό στους υπόλοιπους. Εκεί κάποιος τους έκοβε την κουβέντα ενώ τώρα έχουν το ίδιο δικαίωμα να μιλούν όσο και ένα βραβείο Νόμπελ». Ανεξάρτητα από το πόσο δίκιο είχε στην ολότητά του ο Ιταλός συγγραφέας, το γεγονός πως η εμβέλεια ανορθολογικών θεωριών που δύσκολα έβρισκαν ακροατήριο έξω από καφενεία και περιθωριακές εκδόσεις έχει πολλαπλασιαστεί χάρη στο διαδίκτυο, είναι κάτι που δύσκολα αμφισβητείται πλέον.

Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα! – Δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος Καναδά




Δεν μπορούμε να είμαστε σιωπηλοί μπροστά στην τελευταία επίθεση εναντίον του λαού της Βενεζουέλας που οργανώνεται και υποστηρίζεται από τις κυβερνήσεις του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών. Σεβαστείτε την κυριαρχία και την αυτοδιάθεση της Βενεζουέλας!

Την 23η Φλεβάρη πραγματοποίηθηκαν πορείες στον Καναδά με σύνθημα ”Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα”. Οι παρακάτω εικόνες και αρκετά μεγάλο κομμάτι της προκήρυξης προέρχονται από αυτήν του Τορόντο.