Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

ΣΥΡΙΖΑ στην απάτη: Καθαρή έξοδος με βρόμικα μέσα ή Προϋπολογισμός (και) της Αριστεράς (τσέπης) και της Προόδου (των πλουτοκρατών)


− Στα δικά ΜΑΣ χέρια... εξυπακούεται!
Αντιλαϊκός από χέρι
Αποκαλυπτικά για το τι έχουν να περιμένουν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα τη λεγόμενη «επόμενη μέρα» είναι τα βασικά στοιχεία που ξεχωρίζουν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση.
Πρώτα απ' όλα, καταρρέει η απάτη της «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια.
  • Ο προϋπολογισμός ενσωματώνει τους αντιλαϊκούς στόχους και των τριών μνημονίων και πρώτα πρώτα τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα που γονατίζουν το λαό.
Στο όνομα της «δημοσιονομικής σταθερότητας»,
  • της «τήρησης των συμφωνηθέντων»,
  • της στήριξης των «επενδυτών»,

KOMMATIKH OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Ανακοίνωση για την παραχώρηση λειτουργιών του ΟΑΣΘ σε ιδιώτες




Ανακοίνωση για την παραχώρηση λειτουργιών του ΟΑΣΘ σε ιδιώτες, εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Σε αυτή επισημαίνεται πως η παραχώρηση αυτή από την κυβέρνηση αποδεικνύει ποια συμφέροντα εξυπηρετεί, προσφέροντας νέα πεδία κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους, θυσιάζοντας τις πιο στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες, τη στιγμή μάλιστα που η τιμή των εισιτηρίων είναι «τσουχτερή» και οι ελλείψεις μεγάλες. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την προχθεσινή "νυχτερινή" τροπολογία του Υπουργείου Μεταφορών, σχετικά με την παραχώρηση δρομολογίων του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ, αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ποια πραγματικά συμφέροντα υπηρετεί. Με τη συγκεκριμένη τροπολογία ουσιαστικά η κυβέρνηση απελευθερώνει τις αστικές συγκοινωνίες, προκειμένου να προσφέρει νέα πεδία επενδύσεων στους επιχειρηματικούς ομίλους, θυσιάζοντας στο βωμό της κερδοφορίας τους τις πιο στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες.

Δήωση σε αργούς ρυθμούς


Το σημερινό σημείωμα θα μπορούσε να εκληφθεί ως υστερόγραφο του χτεσινού ή, εν πάση περιπτώσει, ως συμπλήρωμά του και δεν θα είχε λόγο ύπαρξης αν ήμουν βέβαιος ότι εκείνοι που έχουν οιασδήποτε μορφής χρέη αντιλαμβάνονται πλήρως τι σημαίνει να χρωστάς όταν ζης σε καθεστώς αστικής δημοκρατίας (το οποίο, ας μη ξεχνάμε, προβάλλεται ως το καλύτερο πολίτευμα του κόσμου).

Επί σειρά ετών γίνεται συνεχώς λόγος για τον περίφημο "νόμο Κατσέλη", ο οποίος -υποτίθεται πως- προστατεύει τους αδύναμους οφειλέτες, με κριτική η οποία εξικνείται από την εξύμνηση μέχρι την καταδίκη του. Δυστυχώς, όμως, οι δανειολήπτες που εντάσσονται στις ευεργετικές του διατάξεις, δεν αντιλαμβάνονται (ως επί το πλείστον) κάτι πολύ απλό: όπως και αν ρυθμιστεί οποιοδήποτε χρέος, εφ' όσον δεν υπόκειται σε σεισάχθεια (εφ' όσον, δηλαδή, δεν κουρεύεται), είναι καταδικασμένο να αυξάνεται προϊόντος του χρόνου είτε από τους τόκους που συνεχώς θα συσσωρεύονται είτε από τις προβλεπόμενες ποινές στις περιπτώσεις όπου ο δανειολήπτης δεν θα εξυπηρετεί με συνέπεια τις δόσεις του.

Αθήνα, 15/3/2018: Η αστυνομία διαλύει διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών

Πολυεργαλεία


«Αυθαίρετα»: Αυτή ήταν η νούμερο 1 αιτία που επικαλούνταν η κυβέρνηση για τα τραγικά αποτελέσματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Μάλιστα, την «αυθαίρετη δόμηση» την αξιοποίησε πολλαπλώς, τόσο για να ξεπλυθεί από τις ευθύνες της για το έγκλημα, όσο και για επικοινωνιακούς λόγους, δείχνοντας μπροστά στις κάμερες ότι «παίρνει μέτρα» με το γκρέμισμα μερικών παράνομων παραλιακών κατασκευών. Από χτες, όμως, διαβάζουμε στον Τύπο τα στοιχεία που προκύπτουν από τις «τακτοποιήσεις αυθαιρέτων» τα τελευταία χρόνια και το χρήμα που έχει εισρεύσει στα κρατικά ταμεία (3 δισ. από το 2009), καθώς αυτές οι «τακτοποιήσεις» αξιοποιούνται ως ένα ακόμα φορομπηχτικό μέτρο από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Μάλιστα, η κυβέρνηση διαφημίζει τις «εκπτώσεις» που κάνει στα τέλη «νομιμοποίησης» των αυθαιρέτων και οι οποίες λήγουν στις 8/10, σαν να λέει στους ιδιοκτήτες να τρέξουν για να μη χάσουν την ευκαιρία! Από τη μία δηλαδή συκοφαντεί και χαρακτηρίζει συλλήβδην «εγκληματίες» όσους μεροκαματιάρηδες έβαλαν όπως - όπως ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, κάτω από την πίεση της ανύπαρκτης κρατικής πρόνοιας για τη στέγη και τη λαϊκή κατοικία, που είναι πανάκριβο εμπόρευμα. Και από την άλλη συντηρεί αυτήν την κατάσταση, αφού αποφέρει έσοδα, κάνοντας μάλιστα και ...εκπτώσεις, για να μαζέψει ακόμα περισσότερα. Χώρια που μέσα στο σωρό των τακτοποιήσεων «νομιμοποιούνται» και αυθαιρεσίες σε βίλες ή σε κατασκευές μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που έτσι κι αλλιώς απολαμβάνουν διάφορες «διευκολύνσεις» στον - κατά τ' άλλα - «ανένδοτο» που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ενάντια στην αυθαίρετη δόμηση.

Χέρι - χέρι εργατοπατέρες με κράτος και εργοδοσία




Στις πιο μαύρες μέρες του εργατοπατερισμού παραπέμπουν τα φαινόμενα νοθείας και εκφυλισμού που πολλαπλασιάζονται στο συνδικαλιστικό κίνημα, με πρωταγωνιστές τις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού και με στόχο να διατηρήσουν τις καρέκλες τους στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, να βάλουν εμπόδια στην προσπάθεια ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, να προωθήσουν με κάθε τρόπο τη στρατηγική της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζομένων, με τη στήριξη της κυβέρνησης και των μηχανισμών του κράτους.

Στελέχη της εργοδοσίας, ακόμα και «συνδικαλιστές» - εργοδότες (!) φιγουράρουν στα ψηφοδέλτια σωματείων. Δικαστήρια βγάζουν σωρηδόν αποφάσεις για παράνομες απεργίες, ενώ η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ διακηρύσσει ότι η απεργία είναι «ξεπερασμένη» ως μέσο διεκδίκησης. Αστυνομικές δυνάμεις «περιφρουρούν» νόθα συνέδρια Εργατικών Κέντρων, με τελευταίο παράδειγμα την Κατερίνη, ενώ οι εργατοπατέρες δεν διστάζουν να προσλάβουν ακόμα και ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι, για να «προστατέψουν» τις πομπές τους από τη δίκαιη αγανάκτηση και τη μαζική αντίδραση σωματείων και συνδικαλιστών που δεν συμβιβάζονται με αυτήν την άθλια κατάσταση και δεν ανέχονται τον εκφυλισμό.

Ο Νίκος ο Πλουμπίδης, οι κομμουνιστές, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας ανήκουν στην αγωνιστική παρακαταθήκη του λαού μας. Οι άλλοι που αλήθεια ανήκουν;''

Ο επίλογος της ομιλίας του καθηγητή της Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ, Γ. Μαργαρίτη, κατά την εκδήλωση - έκθεση -επιστημονική ημερίδα του Ιδρύματος της Βουλής για τον Νίκο Πλουμπίδη:

''Κυρίες και κύριοι, ο δικός μας καιρός απέχει 75 χρόνια από τα τότε γεγονότα. 
Πολλά πράγματα άλλαξαν από τότε, πολλά παραμένουν ίδια. Οι αγώνες της 5ης Μαρτίου, οι αγώνες της Αντίστασης, των αδιάκοπων ταξικών αγώνων, ο Νίκος ο Πλουμπίδης, οι κομμουνιστές, μας καλούν να μελετήσουμε εκείνους τους καιρούς, να τους μελετήσουμε με σεβασμό, έχοντας πάντα ως στόχο την καλλιέργεια εκείνης της γνώσης, της επιστημονικής παιδείας, πάνω στη οποία θα μπορέσουμε να στηρίξουμε την αλλαγή του κόσμου.

Όσοι επιζητούν το αντίθετο, όσοι ψάχνουν στα σκουπίδια της Ιστορίας να βρουν ότι μπορεί να αμαυρώσει, να στρεβλώσει, να διασύρει πρόσωπα και καταστάσεις, την αλλαγή του κόσμου πολεμούν.


Θέλουν η αντανάκλαση του χθες να είναι εικόνα και ομοίωση του δικού τους σήμερα. Ένα σήμερα υποταγής, υποτέλειας, αέναου προσκυνήματος, συνδιαλλαγής, προσαρμογής και εξαπάτησης, Ένα σήμερα τόσο άθλιο, όσο και ο κόσμος της αδικίας, της εκμετάλλευσης και του πολέμου που υπηρετεί.


Τυφλώνουν τους λαούς ανάγοντας το επουσιώδες σε ουσιώδες και παραποιώντας τη σημασία λέξεων και αξιών. Αφήστε τους να μοχθούν. 


Ο Νίκος ο Πλουμπίδης, οι κομμουνιστές, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας ανήκουν στην αγωνιστική παρακαταθήκη του λαού μας. Οι άλλοι που αλήθεια ανήκουν;''
67

«Θηλιά» πολέμου



Τα όρια κάθε πρόκλησης ξεπερνάει ο ισχυρισμός της κυβέρνησης - που επαναλαμβάνεται με αφορμή το πρόσφατο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ - ότι οι ΝΑΤΟικοί σχεδιασμοί στα Βαλκάνια, όπου πρωτοστατεί, αποτελούν παράγοντα «σταθερότητας» και «ειρήνης».

Το σχέδιο «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης» και «διεύρυνσης» του ΝΑΤΟ, στον ανταγωνισμό με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, κυρίως με τη Ρωσία, «μυρίζει μπαρούτι».

Η ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ είναι «νύχι - κρέας» με την «πολιτική ανοιχτών θυρών» της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας στην περιοχή - σε αυτήν τη φάση με την ΠΓΔΜ - και αποτελεί «κόκκινο πανί» για τη Ρωσία.

Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ με νέες χώρες της Βαλκανικής σημαίνει, πρώτα απ' όλα, ενίσχυση της στρατιωτικής του παρουσίας στην περιοχή, με νέες βάσεις, στρατηγεία, μονάδες ταχείας επέμβασης, που συγκεντρώνουν στα Βαλκάνια τεράστια δύναμη πυρός, βάζοντας τους λαούς στο επίκεντρο μεγάλων κινδύνων, σε περίπτωση στρατιωτικής κλιμάκωσης.

ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ....ΠΩΛΕΙΤΑΙ !!!




 

Ποια ακίνητα της Λέσβου πάνε στο Υπερταμείο;

 
Πρώτα - πρώτα το στρατόπεδο της Μόριας: Κωδικός αριθμός 87273305312050260033531252600. Δεν διευκρινίζεται αν πωλούνται ή χαρίζονται μαζί και οι ΜΚΟ.
 
Το αεροδρόμιο. Αυτό δεν το έχουν ξαναπουλήσει στη Fraport;
 
Ο παραθαλάσιος χώρος του Κάστρου Μυτιλήνης (Τα «σπίτια»).
 
Το Νέο και το Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο.
 
Κάποια οικόπεδα στη Λάρσο που είναι χαρακτηρισμένα ως «Natura».
 
Κανά δυο νησάκια. Κανά δυο λοφάκια.