Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Σοβαρά; Αφού λοιπόν ο ιός «δεν μεταδίδεται έξω», γιατί απαγορεύτηκαν οι εκδηλώσεις τη μέρα του Πολυτεχνείου; Και γιατί τόσο ξύλο και χημικά σε μια πορεία που έγινε «έξω» στο δρόμο και μάλιστα με αποστάσεις και όλα τα άλλα μέτρα ασφαλείας;


 Ομολογία Χρυσοχοΐδη...

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Τα μπούτια τους έχουν μπερδέψει εκεί στην κυβέρνηση, προσπαθώντας απελπισμένα να ντύσουν με επιστημονικοφάνεια την πολιτική στήριξης του κεφαλαίου και την άγρια καταστολή του λαού, που παλεύει για μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Ο Χρυσοχοΐδης μάλιστα βρίσκεται σε παράκρουση, αν κρίνουμε από την απάντηση που έδωσε σε συνέντευξη για τους αστυνομικούς, που σαν τα μπουλούκια συνωστίζονταν στις 17 Νοέμβρη για να καταστείλουν τις αγωνιστικές εκδηλώσεις.

Είπε λοιπόν ο υπουργός: «Ήταν αραιά ο ένας από τον άλλον, με βάση οδηγίες που δόθηκαν, και ήταν έξω. Δεν μεταδίδεται έξω ο ιός στην ατμόσφαιρα. Ο ιός μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

«Προσφέρω στο ΚΚΕ το ποσό που θα πλήρωνα για το πρόστιμο αν συμμετείχα στις κινητοποιήσεις»

 


Πραγματικά συγκινητική είναι η απάντηση που δίνουν φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ στο όργιο καταστολής και συκοφάντησης που εξαπέλυσε η κυβέρνηση στις αγωνιστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Πραγματικά συγκινητική είναι η απάντηση που δίνουν φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ στο όργιο καταστολής και συκοφάντησης που εξαπέλυσε η κυβέρνηση στις αγωνιστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Από την πρώτη στιγμή πολλοί είναι εκείνοι που έσπευσαν να στηρίξουν με όλους τους τρόπους το Κόμμα, διαδίδοντας παντού το κάλεσμά του, αλλά και οικονομικά, όπως για πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε όσους συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.

Μια από αυτές τις προσφορές δημοσιεύουμε σήμερα στον «Ριζοσπάστη», από την Κ. Κ., φίλη του Κόμματος από τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, που δίνει 400 ευρώ στην ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, δηλώνοντας:

Οι «γνωρίζοντες»


Το γνωστό «ανεμολόγιο» του Κ. Τριπολίτη και του Θ. Μικρούτσικου θυμίζουν τα κυβερνητικά ανακοινωθέντα, που λένε λίγο έως πολύ ότι «μας κάνουν χάρη που μας ανέχονται» και πως «τώρα δημόσια θα έχουν μικρόφωνο μόνο οι γνωρίζοντες». Δεν είναι τυχαία τα όσα είπε κατά την παρουσίαση του «σχεδίου Πισσαρίδη» ο πρωθυπουργός, ότι «η έκθεση δεν είναι πολιτικό κείμενο και γι' αυτό πρέπει να μείνει έξω από την πολιτική, μάλλον θα έλεγα την κομματική, αντιπαράθεση». Αλλωστε, και η ίδια η επιτροπή, που αποτελείται από τους γνωστούς - άγνωστους «ειδικούς» του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων, με αυτόν τον μανδύα πρωτοπαρουσιάστηκε από την κυβέρνηση: Των «ειδικών», που η γνώμη τους δεν χωράει δεύτερη κουβέντα. Τους ξέρει όμως καλά ο λαός τους «ειδικούς» και τις «επιτροπές Σοφών»... Χρόνια τώρα οι προτάσεις τους ενσωματώνονται στα νομοσχέδια και τα μνημόνια των κυβερνήσεων, που τσακίζουν εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, γδέρνουν το λαό με τη φοροληστεία, «σπρώχνουν» τις ιδιωτικοποιήσεις και τις υπόλοιπες αναδιαρθρώσεις του κεφαλαίου, βυθίζοντάς τον πιο βαθιά στη φτώχεια. Το σχέδιο Πισσαρίδη δεν αποτελεί εξαίρεση. Κι ούτε βέβαια είναι τυχαίο ότι το ίδιο «έργο» παίζει εδώ και μήνες η κυβέρνηση με την υγεία του λαού, εκεί που εν μέσω πανδημίας προσαρμόζει καταπώς τη βολεύει τις «επιστημονικές απόψεις», βαφτίζοντας «αρνητές του ιού» και «ψεκασμένους» όσους δεν συμφωνούν με τα υγειονομικά πρωτόκολλα των επιχειρηματικών ομίλων που τηρεί απαρέγκλιτα. Τα «ανεμολόγιά» τους είναι γνωστό ότι δείχνουν σταθερά τον ορίζοντα του κεφαλαίου. Ο λαός είναι που πρέπει να βάλει πλώρη για άλλα λιμάνια, για να μην πληρώσει ξανά την κρίση τους.

Αγιάτρευτο αδιέξοδο

 


Ενα από τα αιτήματα που κυριάρχησαν και στη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση ήταν αυτό της άμεσης επίταξης του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, της ένταξής του σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, αξιοποιώντας το προσωπικό, τον εξοπλισμό και τις υποδομές του.

Ομως, ακόμα και αυτήν την ώρα, που οι ανάγκες έχουν ξεπεράσει προ πολλού το δημόσιο σύστημα της Υγείας, η κυβέρνηση αντί να υλοποιήσει αυτό το αίτημα, παζαρεύει με τους κλινικάρχες τους όρους «ενοικίασης» κρεβατιών και συνεχίζει να μπουκώνει με προνόμια και δώρα τους επιχειρηματίες της Υγείας.

Το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης είναι αποκαλυπτικό. Για μήνες η κυβέρνηση γυρνούσε προκλητικά την πλάτη σε υγειονομικούς, σωματεία και φορείς που προειδοποιούσαν για την πορεία της πανδημίας και απαιτούσαν έγκαιρα να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας, ώστε με καλύτερους όρους για τον λαό να αντιμετωπιστεί το δεύτερο κύμα.

Παραλήρημα ψέματος και αντιΚΚΕ εμπάθειας


Τα ρέστα τους έδωσαν στη μεσημεριανή εκπομπή στον ραδιοφωνικό «ΣΚΑΪ» οι δημοσιογράφοι Β. Χιώτης και Ν. Παπαδόπουλος. Αφού έπαιξαν το παιχνίδι του καλού και του κακού, με τον καλό «να σέβεται το δικαίωμα κάποιου να διαφωνεί με ένα νομοσχέδιο και να απεργεί», αλλά τον κακό να αντιτείνει πως «ναι να διαφωνείς, αλλά σε κανονικές συνθήκες, όχι τώρα!», περάσαν στο ψητό. Αφορμή στάθηκαν οι ...πληροφορίες πως «στο λιμάνι του Πειραιά δεν λειτουργεί τίποτα, όπως συμβαίνει κάθε φορά που προκηρύσσει απεργία ένα Εργατικό Κέντρο ή οτιδήποτε... Πήγαν 15-20 άτομα του ΠΑΜΕ, βάλανε 3 αυτοκίνητα μπροστά στην πύλη. Φύγανε, έχουνε μείνει μόνο τα αμάξια και δεν δουλεύει τίποτα!».

Εδώ δύο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν: 'Η λένε προφανή ψέματα, απευθυνόμενοι σε αφελείς, ή όντως η πύλη ενός από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης έμεινε κλειστή από 3 αμάξια. Η αλήθεια είναι ότι λένε προφανή ψέματα, υποτιμώντας τη νοημοσύνη ακόμα και των ακροατών τους. Χτες, οι εργάτες στο λιμάνι με μεγάλη συμμετοχή πήραν μέρος στην απεργία που είχε καλέσει και το Σωματείο «Ενωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά» (ΕΝΕΔΕΠ). Οι δημοσιογράφοι -όπως ανέφεραν- ήξεραν μέχρι και πότε ενημερώθηκε η αστυνομία (ανέφεραν πως ενημερώθηκε χτες για την απεργία στο λιμάνι), αλλά το δημοσιογραφικό τους δαιμόνιο δεν έφτασε μέχρι το να μάθουν ότι υπάρχει σωματείο στο λιμάνι που συμμετέχει στην απεργία.

«Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν θα σταματήσουμε τη δράση μας»


Ανακοίνωση για τη νέα προσπάθεια φίμωσης του ΚΚΕ από τη δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης

 

Φωτογραφία του πανό που περιλαμβάνεται στον «έλεγχο» που έκανε η δημοτική αρχή
Φωτογραφία του πανό που περιλαμβάνεται στον «έλεγχο» που έκανε η δημοτική αρχή
Απάντηση στο νέο επεισόδιο της προσπάθειας φίμωσης του ΚΚΕ από την δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης δίνει η Τομεακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της.

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη 25/11 η ΤΕ Εβρου έλαβε έγγραφη κλήση από τη δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με πανό που ανάρτησε, το οποίο «εντοπίστηκε» τις προηγούμενες μέρες από τη δημοτική αστυνομία. Μάλιστα, η δημοτική αρχή απειλεί για δεύτερη φορά την ΤΕ Εβρου με την επιβολή προστίμου, με τη δικαιολογία πως τα υλικά του Κόμματος αποτελούν «παράνομη υπαίθρια διαφήμιση».

Στην ανακοίνωσή της η ΤΕ Εβρου αναφέρει:

«"ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΚΚΕ".

Αυτό το σύνθημα ανέγραφε το πανό του Κόμματος που ενεργοποίησε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες τα "αντανακλαστικά" της δημοτικής αρχής Αλεξανδρούπολης, που αφού το κατέβασε, ζητάει επιπλέον και εξηγήσεις και απειλεί με επιβολή προστίμου!

Η συγκεκριμένη ενέργεια της δημοτικής αρχής έρχεται σε μια περίοδο που το κρεσέντο αυταρχισμού της κυβέρνησης κορυφώνεται, προχωρώντας σε συνεχή μέτρα περιστολής συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών με πρόσχημα την πανδημία, ακριβώς για να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας. Που, ενώ δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, την ίδια ώρα προωθεί τις νέες αντεργατικές "ανατροπές του αιώνα" με την κατάργηση του 8ωρου, τις απλήρωτες υπερωρίες κ.ά. και παράλληλα φέρνει στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού νέα μεγάλη μείωση των δαπανών για την Υγεία το 2021!