Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ


Ανακοίνωση για το επικίνδυνο σχέδιο ΗΠΑ - Ισραήλ για το Παλαιστινιακό



Πηγή: Associated Press

Το επικίνδυνο σχέδιο των ΗΠΑ - Ισραήλ για το Παλαιστινιακό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Η επονομαζόμενη "συμφωνία του αιώνα" που παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση Τραμπ από κοινού με τον διεφθαρμένο ηγέτη του Ισραήλ, Νετανιάχου, είναι ακόμη μία απεχθής προσπάθεια να υποστηριχθούν και να ενισχυθούν οι ενέργειες του καταπιεστή.

Δεν είναι ούτε μια ειρηνευτική συμφωνία ούτε μια συμφωνία ανάμεσα σε ίσους. Ενισχύει και θωρακίζει την Ισραηλινή κατοχή, παραχωρεί την Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ, στηρίζει την προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη και διατηρεί τους εποικισμούς. Καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού.

ΝΟΜΟΣ - ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ - ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


Νέα αντιασφαλιστικά χτυπήματα και «δωράκια» αξιώνουν οι βιομήχανοι
 
 
Την όρεξη του κεφαλαίου για τα επόμενα «δωράκια» και τα επόμενα αντιασφαλιστικά χτυπήματα έχει ανοίξει το νομοσχέδιο - λαιμητόμος Βρούτση - Κατρούγκαλου, με τον ΣΕΒ να απαιτεί «περαιτέρω βελτίωση σε σημεία όπως η περαιτέρω μείωση και ο εξορθολογισμός του μη μισθολογικού κόστους της εργασίας με την ταχύτερη και ευρύτερη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών».
 Τα παραπάνω επισημαίνονται στο υπόμνημα που κατέθεσαν χτες οι βιομήχανοι στη Βουλή, κατά τη συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών και τη διαδικασία ακρόασης εξωκοινοβουλευτικών φορέων.
Επιβεβαιώνοντας ότι το νέο νομοσχέδιο θωρακίζει τον προηγούμενο νόμο - λαιμητόμο από «νομικά κενά», ο ΣΕΒ αναφέρει πως θεωρεί θετικό το ότι «η παρούσα νομοθετική πρωτοβουλία διορθώνει αστοχίες και ανεπάρκειες του προηγούμενου νόμου».

«Φωτογραφίζοντας» τα επόμενα βήματα της επίθεσης διαρκείας, τα οποία έχει προδιαγράψει και η ίδια η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ λέει ότι «μια πραγματική και ουσιαστική ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Η διατήρηση της μακρόχρονης βιωσιμότητας του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος μέσω της άμεσης εφαρμογής κατάλληλων μεταρρυθμίσεων αποτελεί επιτακτική ανάγκη».

Στο ίδιο υπόμνημα, σε ένα ρεσιτάλ προκλητικότητας απέναντι στους εργαζόμενους που παράγουν όλο τον πλούτο, αποδίδει «τα ελλείμματα του Ασφαλιστικού» στην «παροχή αυξανόμενων και περισσοτέρων συντάξεων, δυσανάλογων με τις εισφορές που είχαν καταβληθεί», τα οποία, όπως αναφέρει μάλιστα, «αποτέλεσαν την κυριότερη συνιστώσα των δημοσιονομικών ελλειμμάτων που έφεραν την ελληνική δημοσιονομική χρεοκοπία του 2009-2010 και οδήγησαν στα μνημόνια»!

Δεν δουλώνω, δεν υπογράφω


Αναφορά στην πάλη που έδιναν οι δεσμώτες σε φυλακές και εξορίες ενάντια στις δηλώσεις μετανοίας

Γυάρος το «μαρτύριο της συκιάς»
Γυάρος το «μαρτύριο της συκιάς»
Το «δεν δουλώνω, δεν υπογράφω» είναι σήμα «κατατεθέν» του ΚΚΕ, όχι μόνο στις σκοτεινές περιόδους, αλλά και σε μέρες σαν τις σημερινές, της «δημοκρατίας». Την ώρα που το ΚΚΕ ανοιχτά, καθαρά διακηρύσσει με το Πρόγραμμά του ότι για την εργατική τάξη της χώρας και τα σύμμαχα μ' αυτήν στρώματα είναι μονόδρομος η πάλη για την ανατροπή των καπιταλιστικών σχέσεων ιδιοκτησίας - παραγωγής και η επαναστατική αντικατάσταση του σημερινού σάπιου συστήματος από ένα ιστορικά ανώτερο, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό, η αστική τάξη συχνά πυκνά επαναφέρει θέμα ως προς το αν είναι νομιμόφρονη αυτή η δράση του ΚΚΕ για την εφαρμογή του Προγράμματός του.
 Η απάντηση έχει δοθεί ξανά και ξανά με το «δεν δουλώνω, δεν υπογράφω», το οποίο είναι η δήλωση χιλιάδων και χιλιάδων αγωνιστών, που στην υπερεκατοντάχρονη Ιστορία του ΚΚΕ κράτησαν ψηλά με αξιοπρέπεια τη σημαία του επαναστατικού εργατικού κινήματος.

***
 
Από τα πρώτα χρόνια ύπαρξης του ΚΚΕ, το αστικό κράτος με μια σειρά κατασταλτικά εργαλεία δίωξε, φυλάκισε, εξόρισε ακόμα και δολοφόνησε αγωνιστές. Το θεσμικό πλαίσιο των διώξεων συστηματοποιήθηκε με τον νόμο για το λεγόμενο «Ιδιώνυμο αδίκημα», που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Βενιζέλου το 1929. «Ιδιώνυμο αδίκημα» δεν θεωρούνταν άλλο από τη διάδοση των ανατρεπτικών, των κομμουνιστικών ιδεών.

Η ΓΣΕΕ καλεί στο “συνέδριό” της ακόμα και τον Βελόπουλο – Persona non grata ο Κουτσούμπας για τη συνδικαλιστική μαφία



Οι εργατοπατέρες δε θέλουνε εργάτες στη “γιορτή τους” ούτε κόμματα που να τους θυμίζουν…

Γενικά το “Συνέδριο” της ΓΣΕΕ θα έχει σχεδόν τα πάντα: ΜΑΤ, εισαγγελέα, τον πρωθυπουργό, ακόμα και τον Βελόπουλο. Τα πάντα εκτός από εργάτες και μια διοίκηση που να παλεύει για τα συμφέροντα της τάξης τους.

Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι “είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα”. Ή αλλιώς “ένα ωραίο συνταγματικό τόξο”, όπως θα το ονειρευόταν ο Τζήμερος, χωρίς τους οπαδούς της εργατικής εξουσίας που απειλεί τον αστισμό… Ή τέλος πάντων, εναλλακτικά, “δε θέλουμε εργάτες στη γιορτή μας”. Ούτε και κάποιο κόμμα που να τους θυμίζει.

Παρακαταθήκη κλιμάκωσης η επιτυχημένη απεργία και οι αγωνιστικές διεργασίες


Κορυφώθηκε, τη βδομάδα που μας πέρασε, η προπαγανδιστική ομοβροντία από κυβέρνηση, αστικά κόμματα και τα κάθε λογής παπαγαλάκια τους ενάντια στους εργατικούς αγώνες, με αφορμή την επιτυχημένη απεργία για το Ασφαλιστικό. Η προσπάθειά τους όμως να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου, να μην κουνιέται φύλλο και οι εργαζόμενοι να αποδεχτούν αδιαμαρτύρητα τον νόμο - λαιμητόμο Βρούτση - Κατρούγκαλου έπεσε στο κενό.
 
Ελπιδοφόρες αγωνιστικές διεργασίες...
 
Κι αυτό είναι ένα καλό νέο για τους εργαζόμενους. Δηλαδή, το γεγονός ότι παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς, παρά την εκστρατεία όλων των μηχανισμών της αστικής τάξης, τα ψέματα και τα επιχειρήματα για να σβήσει κάθε αντίσταση, παρά τη χυδαία κατασυκοφάντηση της αγωνιστικής διεκδίκησης, την καταστολή, τις εργοδοτικές απειλές και επιθέσεις, οι αγωνιστικές διεργασίες όχι μόνο δεν σταματούν, αλλά αγκαλιάζουν και νέους χώρους δουλειάς. Παρά τον ανοιχτά απεργοσπαστικό ρόλο της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που χαρακτηρίζει τον νόμο Βρούτση - Κατρούγκαλου «πολύ κακό για το τίποτα», υπάρχουν δυνάμεις που οργανώνονται από τα κάτω, που, σωματείο το σωματείο, μέσα από διαπάλη και με ζωντανές διαδικασίες, κατάφεραν να χτίσουν απεργιακό μέτωπο και να δοθεί μια πρώτη αποφασιστική απάντηση.