Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

«Από το αυτί και στο δάσκαλο!»



Του Αεροπεζοναύτη 

Δεν εξηγείται αλλιώς αυτός ο ξεπεσμός των προηγούμενων ημερών στη Βουλή.
Και τι δεν ειπώθηκε εκατέρωθεν!

Ξεπέρασαν την πολιτική σύγκρουση, μπήκαν στη σφαίρα των προσωπικών επιθέσεων. Τι θαλαμηγοί και κότερα… Τι Οφ σορ και Siemens... Τι οικογένειες, καταβολές, συνεργάτες, μπίζνες, όλα τα επιστράτευσαν.

Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο και το γνωρίζουν πολύ καλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Από τα γεννοφάσκια τους τα κόμματα της αστικής τάξης αυτό έκαναν. 
Εμφανίζονται στη Βουλή ότι τάχα σφάζονται για το συμφέρον του λαού, ενώ στην ουσία δίνουν εξετάσεις στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ για το ποιος θα σφάξει καλύτερα το λαό για το συμφέρον των καπιταλιστών.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ κουβαλούν τα ίδια μαχαίρια και την ίδια βαλίτσα, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Και όμως τρομάζουν! Γνωρίζουν ότι ο κόσμος είναι καζάνι που κοχλάζει. Φοβούνται το ξεχείλισμα της αγανάκτησης. Κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην πληρώσουν το τίμημα τα αφεντικά τους.

Γκιόκας: Αντικομμουνιστική διακήρυξη από Τσίπρα, Κουρτς κι Όρμπαν (vid)


 

Ακροδεξιοί, φιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες υπέγραψαν κατάπτυστη διακήρυξη ανήμερα της επετείου της αντιφασιστικής νίκης των λαών

«Αυτοί είστε, ο κατήφορος δεν έχει πάτο»,

Γκιόκας: Αντικομμουνιστική διακήρυξη από Τσίπρα, Κουρτς κι Όρμπαντόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, καταγγέλλοντας από το βήμα της Βουλής την αντικομμουνιστική διακήρυξη της ΕΕ και την υπογραφή που έβαλε σε αυτήν ο πρωθυπουργός, ανήμερα της 9ης Μάη, της Ημέρας της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

«Αυτή την ιερή μέρα υπογράψατε αυτό που αποτέλεσε την κορωνίδα του αντικομμουνισμού και της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας εδώ και δεκαετίες. Αυτό υπέγραψε ο πρωθυπουργός από τη Ρουμανία»,

σημείωσε.
«Νομίζαμε ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα είχαμε δει όλα. Και μνημόνια, και αντιλαϊκά μέτρα, και υποκλίσεις στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, και κολλητιλίκια με τους δολοφόνους του παλαιστινιακού λαού, και πολλά άλλα. Τελικά αποδεικνύετε ότι κάθε φορά ξεπερνάτε τον εαυτό σας. Αποδεικνύετε ότι ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό, ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο»,

πρόσθεσε.
Διαβάζοντας από το βήμα της Βουλής το επίμαχο απόσπασμα της διακήρυξης και τα περί «Σιδηρούν Παραπετάσματος», υπογράμμισε:

Τενεκές


Η θέση της ΝΔ είναι «για ένα ριζικά διαφορετικό ασφαλιστικό σύστημα, που δεν θα βάζει εμπόδια στην εργασία με παράλογα υψηλές εισφορές», είπε από εργασιακό χώρο στη Χαλκίδα ο Κυρ. Μητσοτάκης. Λίγες ώρες μετά, τσακωνόταν με τον πρωθυπουργό, ενώ αυτός είχε μόλις εξαγγείλει την «επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων για τους νέους έως 25 ετών, σε ποσοστό 80%», απαλλάσσοντας την εργοδοσία από μια υποχρέωση που η ίδια θεωρεί κόστος, στο όνομα του να αρθούν τα εμπόδια στην εργασία των νέων. «Θέλουμε να δώσουμε σημαντικά φορολογικά κίνητρα σε επιχειρήσεις που θα κάνουν επενδύσεις εντάσεως κεφαλαίου», είπε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ. Και λίγες ώρες μετά, τσακωνόταν με τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος ανακοίνωνε «υπερ-εκπτώσεις» για τους επενδυτές, μέχρι και μηδενισμό του φόρου επί των επιχειρηματικών κερδών, «με σκοπό την τόνωση της επενδυτικής δραστηριότητας», όπως είπε. 
Μάλιστα, τα μέτρα αυτά συμπλήρωναν την ικανοποίηση ενός ακόμα πάγιου αιτήματος των βιομηχάνων, για μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω της μείωσης του ΦΠΑ. Οι «ιδέες» του Κυρ. Μητσοτάκη, που πριν ακόμα τις επεξεργαστεί, έρχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να τις εξαγγείλει, εξηγούν γιατί η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στη Βουλή την περασμένη Τετάρτη θύμιζε ...λασπομαχία. Οταν τα βρίσκουν στα βασικά, αυτό που τους μένει είναι να κάνουν θόρυβο, χτυπώντας και οι δυο τον «τενεκέ» των σκανδάλων και της διαπλοκής.

Θέατρο σκιών


  Πηγή: Eurokinissi

Την ανησυχία τους για το ότι ο άθλιος καβγάς που έστησαν στη Βουλή ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ κι από κοντά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα υπονομεύει τάχα τη «συναίνεση», που είναι απαραίτητη για τα «δύσκολα που είναι μπροστά», εξέφραζαν χτες αστικά ΜΜΕ και επιτελεία.

Ξέρουν βέβαια ότι κανένας λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει, από τους τάχα «εκτός ορίων» ψευτοκαβγάδες και τις αθλιότητες που επιστρατεύουν προεκλογικά τα αστικά κόμματα.

Η συμφωνία τους είναι βαθιά και η συναίνεση για τα βασικά ζητούμενα του κεφαλαίου έχει προ πολλού επιτευχθεί.

Γι' αυτό ακριβώς επιστρατεύουν και τις κοκορομαχίες, που στην πραγματικότητα αδειάζουν τα ψευτοδιλήμματα που στήνουν για να εγκλωβίσουν το λαό, αφού δείχνουν ότι το μόνο που τους απομένει να τσακωθούν είναι το «ύφος» με το οποίο θα τσακίζουν το λαό, το ποιος είναι πιο βρώμικος και πιο «σκαφάτος» από τον άλλο.

Ξεκατινιάζονται για το ποιος αντιγράφει ποιον, για να κρύψουν ότι μαζί «αντιγράφουν» από τα γραπτά της ΕΕ και του κεφαλαίου και αυτό υπηρετούν, τσακίζοντας τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα για τη θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Ένας «υπερκομματικός» δήμαρχος ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της ΧΑ


Λέγαμε και χθες για το πώς ο δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη και εκ νέου υποψήφιος, Γιώργος Ιωακειμίδης, διατρανώνει με περηφάνια τη στήριξη που απολαμβάνει ο συνδυασμός του από το κυβερνών κόμμα, αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και τους ΑΝΕΛ.

Ένας «υπερκομματικός» δήμαρχος ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της ΧΑ 
Εκείνο που πάντως δεν τόλμησε να πει, είναι ότι ούτε η Χρυσή Αυγή έχει κάποιο σοβαρό λόγο να πολεμήσει την υποψηφιότητά του, αφού το 2017, ο ίδιος εμφανίστηκε ως μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής,

σε μια κατάθεση – δώρο για το νεοναζιστικό μόρφωμα και ειδικότερα για το διαβόητο δολοφονικό τάγμα εφόδου της Νικαίας που οργάνωσε και έφερε σε πέρας τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
 
Τέτοια ήταν η χαρά της ΧΑ εξάλλου, που ανέβασε τη μαρτυρία του στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Αποκαλυπτικοί πανηγυρισμοί



Βιομηχανικοί σύνδεσμοι, εξαγωγείς, έμποροι, εκπρόσωποι επιχειρηματικών κλάδων και φορέων υποδέχονται με χειροκροτήματα τα κυβερνητικά «αναπτυξιακά μέτρα ελάφρυνσης» που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, αλλά και με παραινέσεις για διεύρυνση και επιτάχυνση των μέτρων στήριξης της κερδοφορίας τους. Οι αντιδράσεις τους είναι άλλη μια απόδειξη για τον ταξικό χαρακτήρα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία αφαιρεί δέκα και δίνει ένα στο λαό, «μπουκώνοντας» ταυτόχρονα το κεφάλαιο με ελαφρύνσεις, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και ενισχύσεις, που θωρακίζουν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη του. Ακόμα και σ' αυτά τα δήθεν «μέτρα ελάφρυνσης» που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, πέρα από το ότι αποτελούν άλλοθι για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς ότι υπάρχουν πολλά για τα οποία το κεφάλαιο δικαιούται να πανηγυρίζει. Οπως για παράδειγμα η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, στο όνομα της καταπολέμησης της ανεργίας των νέων, η μείωση του ΦΠΑ στην Ενέργεια, που παρουσιάζεται ως «ανακούφιση» για το λαό, αλλά αποτελούσε κεντρικό αίτημα των ενεργοβόρων βιομηχανιών, όπως και η πλειοψηφία των «αναπτυξιακών» μέτρων που προβλέπονται για το 2020, συμπληρωματικά σε όσα νομοθέτησε η κυβέρνηση μέχρι σήμερα.

Διακήρυξη - μνημείο αντικομμουνισμού υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ


Ανήμερα της επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης, «προοδευτικοί» και «συντηρητικοί» ηγέτες της ΕΕ έριξαν το αντικομμουνιστικό τους δηλητήριο


INTIME NEWS
Μόνο ανατριχίλα προκαλεί η διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που υπέγραψαν χτες οι ηγέτες της ΕΕ, ανάμεσά τους και ο Αλέξης Τσίπρας, στο Σιμπίου της Ρουμανίας, κατά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής, όπου συζήτησαν τη στρατηγική ατζέντα της λυκοσυμμαχίας έως το 2024.
 «Φιλελεύθεροι» και «σοσιαλδημοκράτες», «συντηρητικοί» και «προοδευτικοί», επιβεβαίωσαν χτες, για μια ακόμα φορά, τη σαπίλα των «θεμελιακών αξιών», των υλικών από τα οποία είναι φτιαγμένη η ΕΕ των μονοπωλίων. Η διακήρυξή τους, που υπογράφτηκε ανήμερα της 74ης επετείου της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, αποτελεί ένα ακόμα μνημείο αντικομμουνισμού. Από την πρώτη της γραμμή αποκαλύπτει πόσο υποκριτική είναι η ανησυχία κυβερνήσεων όπως του ΣΥΡΙΖΑ για την «άνοδο της ακροδεξιάς» και «δικαιώνοντας» όλο το αντικομμουνιστικό αφήγημα που ταΐζει το φασισμό, γράφει: «Τριάντα χρόνια πριν, εκατομμύρια άνθρωποι πολέμησαν για την ελευθερία τους και για την ενότητα και γκρέμισαν το Σιδηρούν Παραπέτασμα»! Σε αυτό το κείμενο έβαλε την υπογραφή της η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που καμώνεται ότι αποτελεί το «ανάχωμα» στην ακροδεξιά και το φασισμό. Επιβεβαίωσε έτσι ξανά ότι η «επιστροφή στις ιδρυτικές αρχές της ΕΕ», που διεκδικεί, σημαίνει μεγαλύτερη βουτιά στην αντίδραση, ότι αποτελεί προειδοποίηση για το λαό για τα χειρότερα που είναι μπροστά.