Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Ο βρώμικος ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης. Οχι άλλες αυταπάτες! Με το ΚΚΕ στον αγώνα μπορούμε να νικήσουμε! (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


 
 

Τον βρώμικο ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, τόσο στο χθες όσο και στο σήμερα, αλλά και την διέξοδο για το λαό που βρίσκεται στην συμπόρευση με το ΚΚΕ ανέδειξε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος μιλώντας την Τετάρτη 20 του Δεκέμβρη σε μαζική εκδήλωση που διοργάνωσαν στην Θεσσαλονίκη οι Κλαδικές Οργανώσεις της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας ΚΚΕ.

«Ο βρώμικος ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης. Οχι άλλες αυταπάτες! Με το ΚΚΕ στον αγώνα μπορούμε να νικήσουμε!», ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης. 

Παραβρέθηκαν η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ και γραμματέας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, ο Θανάσης Χρηστίδης, μέλος της ΚΕ, καθώς και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης.

Ο Μ. Παπαδόπουλος στην ομιλία του σημείωσε ότι «η ζωή αποδεικνύει ότι στην πράξη υπάρχουν δυο ουσιαστικές πολιτικές επιλογές: Απ’ τη μια των αστικών κομμάτων που στηρίζουν και προωθούν τη στρατηγική του κεφαλαίου, τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τα σχέδια του ΝΑΤΟ. Σ’ αυτή την όχθη βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά, το ΜέΡΑ25  μαζί με τη ΝΔ. Απ’ την άλλη βρίσκονται οι δυνάμεις του ΚΚΕ που στηρίζονται στο ανατρεπτικό πρόγραμμά του και παλεύουν για να ανοίξει ο δρόμος της σύγκρουσης με τον πραγματικό αντίπαλο, ο δρόμος της ανατροπής. Παλεύουν για τη μόνη πραγματική διέξοδο, το σοσιαλισμό. Αυτές οι δύο επιλογές δεν παντρεύονται. Δεν υπάρχει ενδιάμεση στρατηγική που να υπηρετεί και τους θύτες και τα θύματα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Η δίκαιη καπιταλιστική ανάπτυξη που θα φέρει μια προοδευτική κυβέρνηση υπάρχει μόνο στα παραμύθια. Είναι ρεαλιστική όσο "το στεγνό νερό».

3.500 χλμ. μακριά από τα σύνορα για το ... εθνικό συμφέρον!

 

 

Για το ...εθνικό συμφέρον

η κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει ναυτικές δυνάμεις

στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Αντεν.

Δηλαδή, 3.500 χιλιόμετρα μακριά από τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας!

Μα καλά, ποιο «εθνικό συμφέρον» διακυβεύεται

σε τέτοια απόσταση από τα σύνορα της χώρας;

Το «εθνικό συμφέρον» ...των εφοπλιστών!

Ετσι το έθεσε και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας...

«Το αποφασίσαμε» - είπε - επειδή ο ελληνόκτητος στόλος

είναι ο μεγαλύτερος παγκοσμίως...

Διαλύθηκε έτσι κάθε απορία

για το ποιο «εθνικό συμφέρον» υπηρετούν

τα εξοπλιστικά προγράμματα και οι πολεμικές δαπάνες

που φέτος ψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ...

* * *

Η αλήθεια είναι ότι το ήθελε πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ

να φωνάξει «ΝΑΙ» στις πολεμικές δαπάνες...

Τόσα χρόνια του 'βγαινε το λάδι στη Βουλή.

Πώς να εξηγήσεις ότι είσαι με τον σχεδιασμό του ΝΑΤΟ,

αλλά καταψηφίζεις τα εξοπλιστικά που τον υπηρετούν;

Πώς γίνεται να πιάνεις ως κυβέρνηση όλες τις ΝΑΤΟικές «νόρμες»,

και να καταγγέλλεις τους επόμενους ότι ξοδεύουν πολλά για εξοπλισμούς;

Είναι σκληρή η ζωή...

Οπότε, ΝΑΙ σε όλα για να τελειώνει η υπόθεση.

«Ως δικαστικός επιμελητής, ξέρω καλά την απανθρωπιά της έξωσης, τους εκβιασμούς των τραπεζών και των κορακιών…»

 


 

Η έξωση μιας 74χρονης ανάπηρης μάνας και του 58χρονου ανάπηρου γιου της από το σπίτι τους στα Πέτρινα των Άνω Πετραλώνων με τη συνδρομή πάνοπλων δυνάμεων καταστολής, ήταν μια απάνθρωπη και βάρβαρη πράξη.

Δεν υπάρχουν λόγια για το μέγεθος της απανθρωπιάς. Την ίδια μέρα, πολλοί δημοσιογράφοι ρωτούσαν εάν το σπίτι ήταν η πρώτη κατοικία των αναπήρων. Αλήθεια, ένα φτωχόσπιτο στα Προσφυγικά των Πετραλώνων, θα μπορούσε μήπως να είναι το «εξοχικό» τους; Έλεος!

Ως δικαστικός επιμελητής, ξέρω καλά την απανθρωπιά της έξωσης, τους εκβιασμούς των τραπεζών και των κορακιών που παίρνουν τα σπίτια του κοσμάκη στους πλειστηριασμούς. Ξέρω τους νόμους και το άδικο πλαίσιο, που έχει διαμορφωθεί σε βάρος των υπερχρεωμένων εργατικών και λαϊκών οικογενειών με τη συμβολή όλων των κυβερνήσεων. Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτά.

Ασφαλιστικό σύστημα: «Γενναιόδωρο» μόνο για την εργοδοσία και το κράτος της

 

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Με αλχημείες και μέσους όρους, ο ιμπεριαλιστικός Οργανισμός κρύβει τις άθλιες συντάξεις και τα αυξημένα όρια συνταξιοδότησης, για να προετοιμάσει τις επόμενες ανατροπές

 

Από το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβρη
Από το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβρη
Ο ρόλος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στο ξεδίπλωμα της αντιλαϊκής πολιτικής είναι γνωστός και δεν χρειάζεται συστάσεις. Ειδικά στα χρόνια της μεγάλης καπιταλιστικής κρίσης, οι εργαζόμενοι και ο λαός γνώρισαν τον ιμπεριαλιστικό Οργανισμό από την καλή και την ανάποδη.

Τα τρία μνημόνια, που φορτώθηκαν στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνοδοιπόρους τους, έχουν και τη δική του σφραγίδα. Οπως και η περίφημη «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ», που αποτέλεσε οδηγό για να κλιμακώσουν την επίθεση σε εργασιακά και άλλα δικαιώματα οι κατοπινές κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ξανά της ΝΔ.

Ως εκ τούτου, η Εκθεση για τις συντάξεις («Pensions at a Glance 2023»), που παρουσίασε πρόσφατα ο Οργανισμός, δεν αποτελεί έκπληξη. Τα «ευρήματά» της - όπως πάντα - ρίχνουν τροχιοδεικτικές βολές για τις επόμενες ανατροπές στην Ασφάλιση και στις συντάξεις, που αντιμετωπίζονται ως «κόστος» από το κεφάλαιο και το κράτος του.

Γι' αυτό, άλλωστε, όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις προσπαθούν να απαλλάξουν την εργοδοσία και το κράτος από την ευθύνη και τη συμμετοχή τους στην Κοινωνική Ασφάλιση, με μείωση των δημόσιων συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και, βέβαια, με την προώθηση των ιδιωτικών συστημάτων.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 23 - 24 Δεκεμβρίου 2023

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 23 - 24 Δεκεμβρίου 2023:

 

  • Στην Ερυθρά Θάλασσα οι ένοπλες δυνάμεις για τα συμφέροντα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Εφοπλιστών: Να ακυρωθεί τώρα η αποστολή! Καμιά φρεγάτα «στο στόμα του λύκου»
  • 20.500 νεκροί και «καμμένη γη»: Ισοπεδώνουν τη Γάζα για να ξεριζώσουν τον Παλαιστινιακό λαό.
  • Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Σε θέση μάχης φοιτητές και μαθητές: «Τα κέρδη τους ή οι σπουδές μας!»
  • Δημήτρης Γληνός: Το πολυσχιδές έργο του πηγή διδαγμάτων και για φαινόμενα της εποχής μας Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στην εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τον θάνατο του κομμουνιστή διανοούμενου.