Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Τσουβάλιασμα


«Καθαρή και κρυστάλλινη» ομοφωνία της «κοινής γνώμης» και όλων των κομμάτων για τα «κλειστά σύνορα» διαπιστώνουν τα αστικά ΜΜΕ και διάφορα λιβανιστήρια της κυβέρνησης. Δεν διστάζουν μάλιστα στο ίδιο τσουβάλι να βάλουν και το ΚΚΕ, διαστρεβλώνοντας ή αποσιωπώντας τις θέσεις του για το ζήτημα, τις οποίες άλλωστε συζητάει πλατιά με το λαό, στη μεγάλη πολιτική εξόρμηση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αλήθεια, τι σχέση έχει το αίτημα για άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, που προβάλλει το ΚΚΕ, με τη μετατροπή των νησιών σε φυλακές της ΕΕ, που είναι επιλογή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ; Τι σχέση έχει το αίτημα για ακύρωση της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας και αποχώρηση από το «Δουβλίνο» με την «επαναδιαπραγμάτευση» αυτών των αντιδραστικών συμφωνιών, όπως ζητάνε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ; Τι σχέση έχει η καταδίκη των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και της συμμετοχής της χώρας σε αυτούς, όπως κάνει το ΚΚΕ, με την αποθέωση και τον εξωραϊσμό τους στα οποία επιδίδονται όλα τα αστικά κόμματα; Τι σχέση έχει, τέλος, η καταδίκη από το ΚΚΕ της τουρκικής επέμβασης στη Συρία, που εντάσσεται στη γενικότερη αμφισβήτηση των συνόρων, με την «εθνική γραμμή» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «να κρατηθεί η Τουρκία στο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο», επομένως και την άρνησή τους να ψελλίσουν κάτι για το μακελειό στο Ιντλίμπ; Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι μόνο το ΚΚΕ είναι στην «αντίπερα όχθη», γιατί είναι το μόνο κόμμα που δείχνει τον πραγματικό αντίπαλο: Την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, τη συμμετοχή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς, που από τη μία γεννάνε τα καραβάνια των προσφύγων και από την άλλη τους εκμεταλλεύονται σαν «διαπραγματευτικό χαρτί» στα γεωπολιτικά τους παιχνίδια.

Μαζέψτε τους



Μαζέψτε τους φασίστες που βγήκαν παγανιά. Μαζέψτε τα ΜΑΤ και λοιπούς ένστολους χούλιγκαν. Μαζέψτε τους ρασοφόρους που διώχνουν τον κορονοϊό με αγιασμό. Μαζέψτε τους γιατί μια ζωή έχουμε να ζήσουμε, τι χρωστάμε να την μοιραζόμαστε με αυτούς;

Μαζέψτε τους φασίστες που έχουν βγει παγανιά σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας

Μαζέψτε τους εθνοφύλακες, τους απαίδευτους φασίστες με όπλα

Μαζέψτε τους νεοναζί συναγωνιστές τους που ήρθαν από την Ευρώπη σαν φίλοι

Μαζέψτε τους ψεκασμένους που αυτές τις μέρες ζουν την δική τους ονείρωξη, το δικό τους Γούντστοκ

Μαζέψτε τους φασίστες που καίνε σχολεία και χώρους αλληλεγγύης

«Αγαπητή τράπεζα... »



«Αγαπητή Τράπεζα,

Αποτελώ μέρος της προσπάθειας που κάνεις για να "εξορθολογίσεις" το λειτουργικό σου κόστος, έχω απολυθεί δηλαδή, ή, όπως μου είπαν, αποφάσισες τη λήξη της συνεργασίας μας, ή, όπως θα έλεγαν οι Αμερικάνοι, με άφησες να φύγω.

Δούλευα για σένα για σχεδόν 13 χρόνια στο τηλεφωνικό κέντρο, εξυπηρετώντας τους πελάτες σου και ενημερώνοντας για τα προϊόντα σου, χωρίς ποτέ να θεωρούμαι υπάλληλός σου. Είχες βλέπεις φροντίσει να ανήκω στην 100% θυγατρική σου, για να μην έχω τη Σύμβαση και τις παροχές του τραπεζοϋπαλλήλου, και είχες επίσης φροντίσει να ελέγχεις το επιχειρησιακό σου σωματείο, που με θυμόταν μόνο στην αιμοδοσία και στην ανανέωση της κάρτας απεριορίστων διαδρομών.

Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, πρώην συνεργάτη μου, δεν μου παρείχες ούτε όσα όριζε η ΕΓΣΣΕ στην οποία εντασσόμουν. Δεν λάμβανα επίδομα ακουστικού, ενώ δούλευα 8 ώρες με το ακουστικό, δεν λάμβανα επίδομα οθόνης, ενώ δούλευα σε υπολογιστή, δεν εφάρμοζες την 11ωρη ανάπαυση από βάρδια σε βάρδια, μου μετέφερες για πολλά χρόνια παρανόμως μέρος της κανονικής μου άδειας στο επόμενο έτος, μου έκοβες την άδεια μονομερώς και χωρίς γραπτή ενημέρωση για να μην πάω στην Επιθεώρηση Εργασίας, και πολύ συχνά δεν μου έδινες το ένα Σαββατοκύριακο ρεπό το μήνα που δικαιούμουν.

«Ατομική ευθύνη»



Η επιμονή της κυβέρνησης στην «ατομική ευθύνη» για την αντιμετώπιση του κορονοϊού δεν αφορά τα αυτονόητα μέτρα ατομικής υγιεινής, την ευθύνη που έχει ο καθένας για μέτρα προστασίας του ίδιου, της οικογένειάς του και του κοινωνικού συνόλου.

Αντίθετα, η επίκληση στην «ατομική ευθύνη» γίνεται για να κρυφτούν οι μεγάλες ελλείψεις και η συνολικότερη ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους να πάρουν εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, διαχείρισης των επιπτώσεων από την επιδημία.

Το ζήτημα αυτό επιβεβαιώνει η μέχρι τώρα διαχείριση του ζητήματος, και πρώτα απ' όλα η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Τα πολύ μεγάλα κενά στο σύστημα Υγείας, αποτέλεσμα της πολιτικής υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης, της λογικής «κόστους - οφέλους» που υπηρετούν όλες οι αστικές κυβερνήσεις, κάνουν παραπάνω από απαραίτητο μπροστά στην έξαρση της επιδημίας να παρθούν άμεσα και δραστικά μέτρα.