Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

“Η Παπαρήγα είναι κατά της ιδιωτικής εκπαίδευσης αλλά έστειλε το παιδί της σε ιδιωτικό..” – Αθλιότητες Παπακώστα στη Βουλή

 


Η βουλευτής της ΝΔ ξύνει τον πάτο του βαρελιού και φέρνει ως… “επιχείρημα” στη Βουλή ότι η Παπαρήγα είναι κατά της ιδιωτικής εκπαίδευσης αλλά έστελνε το παιδί της σε ιδιωτικό σχολείο…

Στη συζήτηση που φέρνει η κυβέρνηση μες στο κατακαλόκαιρο για την Παιδεία, μίλησε μεταξύ άλλων η Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα. Η βουλευτής της ΝΔ θεώρησε ότι θα ανεβάσει τις κομματικές μετοχές της εξαπολύοντας μια επίθεση στην Αριστερά και τις ιδέες της, δίνοντάς μας ένα μοναδικό παραλήρημα, που θα απολαύσουμε -έστω και αποσπασματικά- στη συνέχεια.

Όσον αφορά τώρα το Κάπα Κάπα Ε (sic), την κ. Παπαρήγα, τον κ. Παφίλη και τους συναδέλφους της ευρύτερης αριστεράς γενικότερα.

Κάθε γνήσιος δεξιός που δε σέβεται την κοινή λογική, έχει έναν περίεργο τρόπο να λέει το ΚΚΕ και συνηθίζει να το συγχέει με “όλη την Αριστερά” -τους περίφημους “συνοδοιπόρους”, όπως τους έλεγαν τη δεκαετία του ’60.

«Εμείς θέλουμε ανθρώπους που να σκέφτονται. Εσείς θέλετε ρομποτάκια στην υπηρεσία των αφεντικών» (VIDEO)

 

 
 

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης αντανακλά τους σκληρούς ταξικούς νόμους του καπιταλισμού ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, γι' αυτό, όπως τόνισε, είναι και κοινή η στρατηγική που ακολουθείται από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι τώρα, που θέλει την προσαρμογή του σχολείου στις κάθε φορά σύγχρονες ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας, δηλαδή του κεφαλαίου το οποίο απαιτεί ολοένα «και πιο φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό πλήρως υποταγμένο και ένα φτηνό επιστημονικό δυναμικό από τα μικρομεσαία στρώματα και με τα στελέχη της αστικής τάξης, που είναι και στην κορυφή της οικονομίας, να προέρχονται κυρίως από τα ξένα Πανεπιστήμια» των σπουδών των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Γι' αυτό επισήμανε όσον αφορά και τους στόχους της εκπαίδευσης υπάρχουν δύο πολιτικές που συγκρούονται. Η μία είναι ότι η εκπαίδευση θα «λέει» ό,τι απαιτεί η οικονομία και η άλλη ότι το παιδί θα πρέπει να διδάσκεται και να αποκτά ολοκληρωμένες γνώσεις «να γνωρίζει τους νόμους της κοινωνικής εξέλιξης και να σκέφτεται κριτικά για να μπορεί να αλλάξει αυτά που είναι στραβά. Και αυτό είναι που δεν θέλετε».

Η κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής ασφάλισης


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΚΑ

& ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΑ: ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 23 – 4ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ  105 52 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ. (210)52 01 573 - 52 29 442  FAX 210 52 29 907

http://www.osika.gr       E – Mail: osika@otenet.gr

Αθήνα 29/7/2021




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής ασφάλισης

Το ότι το λεγόμενο  «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο για το νέο επικουρικό, κατατέθηκε μεταμεσονύχτια, μεσούντος του καλοκαιριού για συζήτηση στην Επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, δεν αφήνει καμιά αμφιβολία, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, πως η κυβέρνηση δεν διστάζει μπροστά σε τίποτε προκειμένου να επισπεύσει την υλοποίηση των αντιασφαλιστικών, αντεργατικών, αντιλαϊκών της πολιτικών. Η τακτική της συνάδει απόλυτα με το ρητό «ο  σκοπός αγιάζει τα μέσα». Η τελική συζήτηση (όπως η κυβέρνηση ανακοινώνει) και η ψήφισή του στην ολομέλεια της Βουλής θα γίνει μετά από τις θερινές διακοπές της.

Όλο αυτό το διάστημα, στην περίοδο της διαβούλευσης, ακούμε από τα κυβερνητικά στελέχη, από μέρος των ΜΜΕ, αλλά και από τα γνωστά παπαγαλάκια της κυβέρνησης ένα σωρό  ψέματα  για τα καλά του νέου νομοσχεδίου, που στοχεύουν να μας πείσουν και ιδιαίτερα  τους νέους,  για τα «οφέλη» του νέου συστήματος επικουρικής ασφάλισης. Όλα αυτά και πολλά περισσότερα που ακούμε από την 10ετία του 1990 απ’ όλες τις κυβερνήσεις, που σταθερά ξηλώνουν το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα στην χώρα μας με βάση τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Η εκστρατεία και η προπαγάνδα αυτή θα συνεχισθεί το επόμενο διάστημα, κανένας δεν πρέπει να  πέσει θύμα της.

Περικοπές στα επιδόματα και πολύμορφη ενίσχυση των επιχειρήσεων στις πλάτες των ανέργων

 

«ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΙ «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ» ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ


«Θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις» στις «πολιτικές απασχόλησης και κατάρτισης» προαναγγέλλουν η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας. Μετά τις ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στις οποίες έχει ήδη βάλει τη βούλα του νόμου, μετά την επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση και την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων που δρομολογεί μέσα στο καλοκαίρι, η κυβέρνηση έχει εντάξει στη ...μεταρρυθμιστική της ατζέντα την επίθεση στους ανέργους.

Προγράμματα που θα χρηματοδοτηθούν με 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, καλύτερη αντιστοίχιση των «δεξιοτήτων» με τις ανάγκες της «αγοράς», πιστοποίηση και αξιολόγηση των παρόχων κατάρτισης, «αναμόρφωση» των «παθητικών πολιτικών απασχόλησης» με στόχο την προώθηση της συμμετοχής των ανέργων στην αγορά εργασίας: Τα παραπάνω αποτελούν επιμέρους ψηφίδες του νομοσχεδίου για τον «εκσυγχρονισμό» του ΟΑΕΔ και την «αναβάθμιση» του συστήματος κατάρτισης και επανακατάρτισης.

Μπορεί η παρουσίαση του επίμαχου νομοσχεδίου να έχει προγραμματιστεί για το προσεχές φθινόπωρο, ωστόσο οι αλλεπάλληλες δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις του υπουργού, αλλά και οι προτάσεις της επιτροπής Πισσαρίδη για τον «εξορθολογισμό» των επιδομάτων ανεργίας και την «αναβάθμιση» του ρόλου του ΟΑΕΔ ως «διαμεσολαβητή» μεταξύ ανέργων και εργοδοτών, δίνουν μια αρκετά σαφή εικόνα της κατεύθυνσης στην οποία θα κινηθούν τα μέτρα της κυβέρνησης.

Η Κούβα δεν είναι μόνη

 

Από την πρόσφατη κινητοποίηση αλληλεγγύης στον λαό της Κούβας στην Αθήνα από την ΚΝΕ 
Από την πρόσφατη κινητοποίηση αλληλεγγύης στον λαό της Κούβας στην Αθήνα από την ΚΝΕ

 

Η πρόσφατη κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας κατά της Κούβας, του λαού της και της κυβέρνησής της είναι ένα καλά οργανωμένο και βήμα βήμα μεθοδευμένο σχέδιο από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και άλλων καπιταλιστικών κρατών, όπως και από την ΕΕ. Ένα σχέδιο που έρχεται από πολύ μακριά, δεκαετίες τώρα, και στοχεύει τον κουβανικό λαό και τις κατακτήσεις της Επανάστασης.

Προκλητικά, στην «προμετωπίδα» της επίθεσης βρίσκονται τα «ανθρώπινα δικαιώματα», οι «ελευθερίες» και οι «συνθήκες διαβίωσης» του κουβανικού λαού, που πάνω από 60 χρόνια τώρα αντιμετωπίζει έναν μοναδικό στην Ιστορία και πολύμορφο οικονομικό - εμπορικό αποκλεισμό.

Από αυτό το ιμπεριαλιστικό «καραβάνι» κατά της Κούβας - αντιδραστικών και λεγόμενων «προοδευτικών» δυνάμεων - δεν θα μπορούσε να λείπει και η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία έσπευσε να συνδράμει τις ΗΠΑ και συνυπέγραψε την κοινή δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και άλλων 19 υπουργών Εξωτερικών, καταδικάζοντας τις «μαζικές συλλήψεις» και ζητώντας «πλήρη πρόσβαση στο ίντερνετ»... Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα πολλαπλασιάζονται και «εμπλουτίζονται» οι αντεργατικοί νόμοι, εντείνονται η φτώχεια και η εκμετάλλευση των εργαζομένων, επιχειρείται να μπει στον «γύψο» το δικαίωμα στην απεργία και στις διαδηλώσεις, η δε αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε σχεδόν 13.000 ανθρώπους.