Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Η κυβέρνηση διαφημίζει ως «κοινωνική πολιτική» μέτρα που ψηφίζει για τους πιο φτωχούς και τα παρουσιάζει ως επιδόματα που η ΝΔ θα καταργήσει


ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
 
Η κυβέρνηση διαφημίζει ως «κοινωνική πολιτική» μέτρα που ψηφίζει για τους πιο φτωχούς και τα παρουσιάζει ως επιδόματα που η ΝΔ θα καταργήσει
 
-- Η κυβέρνηση διαφημίζει ως «κοινωνική πολιτική» τα μέτρα που ψηφίζει για τους πιο φτωχούς και στην προεκλογική αντιπαράθεση τα παρουσιάζει ως «επιδόματα που η ΝΔ θα καταργήσει αν βγει κυβέρνηση»...

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει τα μέτρα διαχείρισης της φτώχειας ως στοιχείο που διαφοροποιεί τάχα τη δική της «κοινωνική» πολιτική από την «κοινωνικά ανάλγητη» και «νεοφιλελεύθερη» πολιτική που έρχεται να εφαρμόσει η ΝΔ. Στην πραγματικότητα, όμως, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των μέτρων προβλέπονται «με το νι και με το σίγμα» από τις συμφωνίες με τους δανειστές, ως «εξισορροπητικές παρεμβάσεις» στα φορολογικά και άλλα μέτρα που τσακίζουν την πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων.
 
Για του λόγου το αληθές, αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018 - 2021, που ψήφισε η κυβέρνηση το 2017 και περιγράφει αναλυτικά τους δημοσιονομικούς και άλλους στόχους για την περίοδο αυτή. Στο κεφάλαιο «εξισορροπητικές παρεμβάσεις για την περίοδο 2018 - 2021» συναντάμε μεταξύ άλλων:

Παρτενέρ στον επικίνδυνο εφησυχασμό




Τα επικίνδυνα γεγονότα που εξελίσσονται αυτές τις μέρες στην Ανατολική Μεσόγειο, πέρα από όλα τα άλλα, αναδεικνύουν τη στρατηγική σύμπλευση των αστικών κομμάτων και στα κεντρικά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.
Ο επικίνδυνος εφησυχασμός και το «ξέπλυμα» του ρόλου των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ, η προσπάθεια να παρουσιαστεί η βαθύτερη εμπλοκή στα σχέδιά τους και στο ιμπεριαλιστικό παζάρι ως «εγγύηση» τάχα της ασφάλειας των λαών της περιοχής και των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου, τα καλέσματα «εθνικής ενότητας» και «ομοψυχίας» πίσω από τους στόχους της αστικής τάξης, δεν αποτελούν «προνόμιο» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά επιχειρούνται από όλες τις αστικές πολιτικές δυνάμεις, με μοιρασμένους μάλιστα ρόλους.

Το μνημονιακό ... «asset» Βαρουφάκης


Η επιστολική ψήφος Βαρουφάκη με την οποία λέει ΝΑΙ στο 3ο μνημόνιο
Η επιστολική ψήφος Βαρουφάκη με την οποία λέει ΝΑΙ στο 3ο μνημόνιο
Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι...
 Στις 10 Ιούλη 2015, σε μια μαραθώνια κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάστηκε η κυβερνητική πρόταση για το 3ο μνημόνιο, με τον πρωθυπουργό να ζητά τη στήριξή της προκειμένου να υπάρξει άμεσα συμφωνία με τους «θεσμούς»...

Ηταν εκείνο το βράδυ του Ιούλη που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επέκταση της δανειακής σύμβασης τον Φλεβάρη με τη συμφωνία του τότε υπουργού Οικονομικών...
...Γιάνη... με ένα «ν»

έφερε προς επικύρωση το νέο μνημόνιο με μορφή σχεδίου νόμου και με τίτλο: «Για τη διαπραγμάτευση και σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)».

Η λίστα των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων μάλιστα είχε κατατεθεί στα Αγγλικά...

...άρα ο «Γιάνης» είχε καταλάβει...

Τότε, λοιπό, το «asset» έστειλε επιστολική ψήφο (βλέπε φωτ.) και έλεγε:

«Σας γνωρίζω ότι αδυνατώ να παρευρεθώ στη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία. Επιθυμώ διά της παρούσης να δηλώσω ότι εάν ήμουν σε θέση να ψηφίσω στη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών "Για τη διαπραγμάτευση και σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)"

θα ψήφιζα ΝΑΙ».

Ενώπιος ενωπίω με το φονιά Ρουπακιά η Μάγδα Φύσσα στο δικαστήριο



Mία ακόμα τεράστια δοκιμασία για τη μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα η σημερινή παρουσία του μαχαιροβγάλτη ναζί δράστη Γιώργου Ρουπακιά στο δικαστήριο, καθώς ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση στη δίκη της Χρυσής Αυγής. 

 Μια σημαντική διαδικασία για την πολυαναμενόμενη και απροσδιόριστη ως τώρα χρονικά ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε σήμερα, καθώς άρχισαν να απολογούνται οι 18 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Τριμελές Εφετείο  Κακουργημάτων. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκαν 14 από τους 18 συνολικά κατηγορούμενους, ανάμεσά τους και ο Γιώργος Ρουπακιάς, που μαχαίρωσε στην καρδιά εν ψυχρώ τον αντιφασίστα μουσικό πριν έξι χρόνια στο Κερατσίνι. 

Πιο ισχυρό ΚΚΕ, η δύναμή σου την επόμενη μέρα στον αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια


Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ προς όλους τους εργαζόμενους

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους. Ιδιαίτερα στους μισθωτούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που εργάζονται με τις δεκάδες μορφές ελαστικής απασχόλησης. Στις δεκάδες χιλιάδες νέες και νέους εργαζόμενους, στις γυναίκες, στους μετανάστες, που αποτελούν την πλειοψηφία όσων εργάζονται με τις εργασιακές σχέσεις - «λάστιχο», που οδηγούν σε εργασιακή περιπλάνηση και ομηρία, στους χαμηλούς μισθούς, στη μεγάλη εντατικοποίηση.
 
Δεν είναι δικός μας ο δρόμος της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης
 
Τα όνειρα και οι ελπίδες μας δεν χωρούν στη δουλειά ήλιο με ήλιο, στα σπαστά ωράρια, στη δουλειά την Κυριακή, στις ολιγόμηνες συμβάσεις και στα προγράμματα, στην εποχική απασχόληση, στις άθλιες συνθήκες δουλειάς, στην εντατικοποίηση και στην εξόντωση.

Οδηγός και πυξίδα των προεκλογικών προγραμμάτων ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ είναι μια βαθιά αντιλαϊκή πολιτική που εξυπηρετεί την ανάπτυξη των καπιταλιστικών κερδών και την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Στη σταθερότητα αυτής της πολιτικής τσακίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Κουίζ...


  Πηγή: Eurokinissi

Ο τσακωμός του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ για τα μάτια των βιομηχάνων, για το ποιος τους «πείθει» περισσότερο ότι μπορεί να υλοποιήσει τους στόχους τους, αποτυπώθηκε και στην προχτεσινή τους «πασαρέλα» από την ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

Τα όσα είπαν ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο Γ. Δραγασάκης αποκάλυψαν για μία ακόμα φορά ότι το μετεκλογικό «πρόγραμμα» για την κυβέρνηση που θα προκύψει στις 7 Ιούλη είναι ήδη διαμορφωμένο.

Γι' αυτό άλλωστε οι ομιλίες και των δύο είχαν τόσες ομοιότητες, που ακόμα κι αν τις αντάλλασσαν μεταξύ τους μόνο «δυνατοί λύτες» θα έλυναν το κουίζ: Ποιος λέει τι;

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η προσπάθεια να ψυλλιάσουν το λαό για το τι έρχεται, οι «προειδοποιήσεις» για τις «δυσκολίες» της «επόμενης μέρας», που πρέπει να σημάνουν καμπανάκι για τους εργαζόμενους.