Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ουκρανία: «Λοιπόν, πώς τα περνάτε με τον καπιταλισμό;»...

Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko

 Ας δούμε μερικά κομμάτια του παζλ των εξελίξεων στην Ουκρανία, παρακολουθώντας την ανθρωπογεωγραφία της λεγόμενης «αντιπολίτευσης» και τα μπουμπούκια που την συνθέτουν:
   Α) Ο τύπος της φωτογραφίας ονομάζεται Αρσένι Γιατσένιουκ.



   Ο τύπος αυτός, που τον βλέπουμε να αποδίδει στους οπαδούς του άψογο... αρχαιοελληνικό χαιρετισμό, αναλαμβάνει τη θέση του πρωθυπουργού της Ουκρανίας. Αυτός ο τύπος, που τελεί υπό τη σκέπη της δημοκρατικής ΕΕ και της ακόμα πιο δημοκρατικής Αμερικής, είναι παλιός γνώριμος των αφεντικών του. Στην επόμενη φωτογραφία τον βλέπουμε σε τρυφερό (πλην επαγγελματικό)  τετ α τετ με την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, την Κοντολίζα Ράις.
   Θυμίζουμε ότι η δημοκράτισσα Κοντολίζα Ράις είναι αυτή που ως υπουργός των κυβερνήσεων του Μπους κατέσφαξε το Ιράκ και όχι μόνο. Επισημαίνουμε, επίσης, ότι στις δημόσιες συναντήσεις τους τύποι σαν τον Γιατσένιουκ και τη Ράις δεν χαιρετιούνται ναζιστικά. Περιορίζονται στις χειραψίες...

 
  Ο τύπος αυτός, πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου μέχρι πρότινος, που προωθείται δημοκρατικότατα για πρωθυπουργός της Ουκρανίας, παρότι με τη λεγόμενη «Πορτοκαλί Επανάσταση» παρέλασε από διάφορες θέσεις (όπως του υπουργού Οικονομικών και Εξωτερικών – σημειωτέον: αυτός ήταν που πρόσδεσε την Ουκρανία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και ξεκίνησε τη διαδικασία ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ), δείτε πόσο λαοπρόβλητος είναι: Όταν έθεσε το 2010 υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ουκρανίας σε πανουκρανικό επίπεδο δεν κατόρθωσε να πάρει πάνω από το 7% των ψήφων. Μάλιστα στο Κίεβο ψηφίστηκε από το 0,34% των ψηφοφόρων, στη δε Κριμαία, όπου είχε χρηματίσει και «περιφερειάρχης», έλαβε το εκκωφαντικό... 0,02% των ψήφων.
   Δυο χρόνια αργότερα προσχώρησε στο κόμμα «Πατρίδα» ως τσιράκι της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία εκτός από «ηρωίδα» υπήρξε κατά τη θητεία της και συνώνυμο της διαφθοράς... 
   Με την ανακοίνωση της πρωθυπουργοποίησής του, ο τύπος αυτός έκανε δυο δηλώσεις. Η πρώτη ήταν πως «πρέπει άμεσα να συνάψουμε συμφωνία για ένα πρόγραμμα συνεργασίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο». Η δεύτερη, μιλώντας στο BBC, πως «πρόκειται να λάβουμε εξαιρετικά αντιλαϊκά μέτρα...».           
   Και κάτι ακόμα: Πριν από περίπου δυο εβδομάδες, έκανε τον γύρο του κόσμου η μαγνητοφωνημένη συνομιλία της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ με τον Αμερικανό πρέσβη στο Κίεβο. Η κυρία υφυπουργός, δίνοντας τόσο το στίγμα των επιθυμιών των ΗΠΑ για την εξέλιξη της κρίσης στην Ουκρανία, όσο και των αντιπαραθέσεων των Αμερικανών με την ΕΕ, αλλά και περιγράφοντας με ενάργεια τις δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούνται στην Ουκρανία, ακούγεται να δίνει σαφείς οδηγίες στον πολιτικό της υφιστάμενο. Του είπε: «Γ@μ@ την ΕΕ, εμείς θέλουμε τον Γιατσένιουκ»... 
                                            ***
Β) Ο τύπος της επόμενης φωτογραφίας, αυτός που βρίσκεται αριστερά από τον Αμερικανό γερουσιαστή και υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ, τον ΜακΚέιν, ονομάζεται  Όλεχ Τιαγκνιμπόκ.
 

Εκεί που μας χρωστάγανε …

Εκεί που μας χρωστάγανε …

“Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το … βόδι”, λέει ο σοφός λαός μας.

Μια παροιμία, που βρίσκει την απόλυτη ερμηνεία της στην περίπτωση της Ουκρανίας.

- Η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι ΕΠΑ, είναι αυτοί που ματοκύλησαν το λαό της Γιουγκοσλαβίας και δεν σταμάτησαν μέχρι να “επιτευχθεί” ο διαμελισμός της.

- Η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι ΕΠΑ, είναι αυτοί που σκότωσαν τον “κακό” Καντάφι και καταστρέψαν την Λιβύη.

- Η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι ΕΠΑ, είναι αυτοί που συνεχίζουν την κατοχή στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, προσπάθησαν το ίδιο να κάνουν με την Συρία, η την Β. Κορέα και αλλού.

- Η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι ΕΠΑ, είναι αυτοί που όχι μόνο διατηρούν την κατοχή της Τουρκίας και της Αγγλίας στην Κύπρο, αλλά και τώρα τελευταία ετοιμάζονται να … “νομιμοποιήσουν” αυτήν την ιστορία.

Και όμως …

Αυτοί είναι (ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΕΠΑ) που … παραδίνουν μαθήματα στη σύμμαχό τους Ρωσία, να μην … επεμβεί στην Ουκρανία !!!

Σε μια Ουκρανία, που ήδη από τις 21 του Φλεβάρη, έχουν ΑΝΟΙΧΤΑ  ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ επεμβεί  η Γερμανία, η Πολωνία και η Γαλλία, ώστε να αλλάξει “Χαλίφης” στην εξουσία της χώρας !

Μια επέμβαση (που με τις … ευλογίες και του ΝΑΤΟ και των ΕΠΑ), φέραν στην εξουσία τους νεοναζί, τους φασίστες, τους απογόνους (ή και τους ίδιους) τους συνεργάτες του Χίτλερ – κατά τα άλλα παριστάνουν τους … δημοκράτες !

Τελικά, ζούμε στην εποχή του παραλόγου !

Στην εποχή του … Όργουελ !

Αηδία …

Απο  faros.wordpress

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ- ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΟΤΥΠΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


Η παρούσα επιστολή έχει σταλεί σε βουλευτές, σε τηλεοπτικά κανάλια, στο ραδιόφωνο,  σε ηλεκτρονικές εφημερίδες, στο τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, στα τμήματα Νοσηλευτικής ΑΤΕΙ, σε φορείς και συλλόγους Νοσηλευτών, και συνεχίζει τη διαδρομή και πέρα από τα σύνορα....  

ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΟΤΥΠΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Ανάμεσα στους καθηγητές Επαγγελματικών Λυκείων που βρεθήκαμε σε διαθεσιμότητα  από τις 22 Ιουλίου 2013 μετά την κατάργηση των οργανικών θέσεών μας στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είμαστε και οι καθηγητές Νοσηλευτικής πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δηλ. ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Από χθες το βράδυ έμελλε για ακόμη μία φορά να ζήσουμε τον παραλογισμό. Όπως αναρτήθηκε στην προκήρυξη ΦΕΚ 479/26-2-2014, το υπουργείο υγείας διέθεσε για τους εκπαιδευτικούς Νοσηλευτές που τεθήκαμε σε διαθεσιμότητα 200 ΘΕΣΕΙΣ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ (ΔΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ. Πως μπορεί να θεωρηθεί τούτο ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ όταν όλοι οι προς διορισμό εκπαιδευτικοί Νοσηλευτές είναι Απόφοιτοι ΤΕΙ ή ΑΕΙ και άρα Νοσηλευτές; Πολλοί δε εξ αυτών κατέχουν επιπλέον μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους!!!
Και ποια θέση θα καταλάβουν  αυτή των Βοηθών Νοσηλευτών; Επισήμως δηλαδή θα αντιποιηθούμε το επάγγελμα του Βοηθού Νοσηλευτή;  Γιατί σύμφωνα με το νόμο είναι διαφορετικός ο  επαγγελματικός τίτλος και η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος  του Νοσηλευτή και Νοσηλεύτριας, που είναι πτυχιούχος  Τμημάτων Νοσηλευτικής T.Ε.Ι. ή Νοσηλευτικών Τμημάτων A.Ε.Ι από αυτόν του βοηθού νοσηλευτή , ο οποίος είναι απόφοιτος των ΕΠΑ.Λ. (ειδικότητες που κατήργησε ο κ. Αρβανιτόπουλος) με διαφορετικά καθήκοντα και διαφορετικά  επαγγελματικά δικαιώματα. 
Δηλαδή θα μας δώσει το Υπουργείο Υγείας τις θέσεις των Βοηθών Νοσηλευτών για να έχουμε μετά πειθαρχικές κυρώσεις στην άσκηση του επαγγέλματος καθώς εμείς δεν διαθέτουμε άδεια ΒΟΗΘΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ; Ή μήπως θα πρέπει εμείς οι απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης να επιστρέψουμε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για να βγάλουμε άδεια άσκησης επαγγέλματος Βοηθού Νοσηλευτή και με ποιο πτυχίο αυτό του ΤΕΙ ή του ΑΕΙ;