Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Πάει πολύ!


Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi

Πάει, πραγματικά, πολύ να παριστάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τον «σωτήρα» των συντάξεων, διαφημίζοντας τη χτεσινή απόφαση του Euro Working Group για μη περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» το 2019, αν και όπως εγκριθεί από το Γιούρογκρουπ της ερχόμενης Δευτέρας.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ήταν αυτή που προνομοθέτησε την περικοπή το 2017, παρά τη γενικευμένη κατακραυγή ασφαλισμένων και συνταξιούχων, ως επιπλέον δέσμευση στο κεφάλαιο και τους «θεσμούς» ότι θα πιάσει τα θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα.

Αυτό ακριβώς είναι το «διαβατήριο» για τη μη εφαρμογή του μέτρου την επόμενη χρονιά: Η αφαίμαξη του λαού, άρα και των συνταξιούχων, με έμμεσους και άμεσους φόρους, με χαράτσια και περικοπές που «ωριμάζουν», με συρρίκνωση ακόμα κι εκείνων των κρατικών δαπανών που αφορούν στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες. Καμία σχέση, δηλαδή, με την αποκατάσταση αδικιών και απωλειών των περασμένων χρόνων.

Θανάσης Παφίλης. Θανάσιμος πάντα: Στην "Άλλη Διάσταση" του Κώστα Αρβανίτη αποκαλύπτει μέσα σε 9 λεπτά την Πραγματική Διάσταση της ΕΡΤ (VIDEO)





Περιοδεία του Θανάση Παφίλη στην ΕΡΤ
Δεν μπορεί να γίνεται συζήτηση για την απελευθέρωση της Αθήνας και να μην υπάρχει εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
Η ΕΡΤ δεν τηρεί ούτε το τυπικό χαμηλό νούμερο των ποσοστώσεων. 3,1% εμφανίσεις του ΚΚΕ στα δελτία ειδήσεων.
Η ΕΡΤ δεν μπορεί να μεταδίδει προπαγάνδα των Αμερικανών και των Εγγλέζων, ή να έχει το BBC ως πρότυπο αντικειμενικότητας, όταν η MI6 είναι εγκατεστημένη στον τέταρτο όροφο. Από εκεί περνάνε όλα τα προγράμματα.
Στην ΕΡΤ σήμερα, πέρα από εξαιρέσεις, έχουμε το κλασικό σχήμα, αυτό που γινόταν και παλαιότερα, την πολιτική προπαγάνδα, δηλαδή ύμνους στην κυβέρνηση.
Γινόταν μεγάλη συζήτηση για τις εξωτερικές παραγωγές, υπάρχουν εργαζόμενοι στην ΕΡΤ που έχουν τεράστιες δυνατότητες, και είχε ειπωθεί ότι αυτές θα καταργηθούν, κάτι που δεν έγινε.
Δεν είναι κριτήριο το ποδόσφαιρο. Η ΕΡΤ έπρεπε να αναβαθμιστεί και πολιτιστικά, και αυτό δεν έγινε.

Μποναμάς...


Νωρίτερα φαίνεται ότι είπε να φέρει τα Χριστούγεννα για τους επιχειρηματικούς ομίλους η κυβέρνηση. Δεν εξηγούνται αλλιώς τα όσα αποκαλυπτικά καταγράφει σήμερα ο «Ριζοσπάστης», σχετικά με τις παρεμβάσεις της για να θωρακίσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, πέρα και από τα όσα ήδη έχουν συμφωνηθεί με τους ιμπεριαλιστικούς «θεσμούς» και περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2019 - 2022. Για παράδειγμα, οι «βελτιώσεις» στον «αναπτυξιακό νόμο», που είναι ήδη βγαλμένος από τα πιο τρελά όνειρα του κεφαλαίου, έρχονται να προσθέσουν αυξημένες προκαταβολές κρατικών ενισχύσεων, φοροελαφρύνσεις που θα ξεκινάνε πριν την ολοκλήρωση της επένδυσης, ενίσχυση της κρατικής επιδότησης και των φορολογικών απαλλαγών στις λεγόμενες «στρατηγικές επενδύσεις», για τις οποίες ήδη προβλέπεται σταθερός φορολογικός συντελεστής για 12 χρόνια, αλλά και υπαγωγή σε αυτό το «ειδικό καθεστώς» κρατικών ενισχύσεων και κάθε είδους «ενδοομιλικών υπηρεσιών», όπως η ανάπτυξη λογισμικού, η διαχείριση προμηθευτών, πελατών και εφοδιαστικής αλυσίδας κ.ά. Την ίδια ώρα, στα λεγόμενα «αντίμετρα» η κυβέρνηση περιλαμβάνει καραμπινάτα φιλομονοπωλιακά μέτρα, όπως η κρατική επιδότηση του συνόλου των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για νέους μισθωτούς έως 25 ετών, η μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη κατά τέσσερις μονάδες κ.ο.κ.