Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Αν γλιτώσει το λουκέτο, θα πολεμήσει τον Έμπολα!

Αν γλιτώσει το λουκέτο, θα πολεμήσει τον Έμπολα!

Μετά τις αιφνιδιαστικές ενέργειες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που δημοσιοποιήθηκαν με δελτίο τύπου αλλά και έγγραφο του υποδιοικητή κ. Ζώτου που δίνει συγκεκριμένες οδηγίες και εντολές, η Διοίκηση, ένθερμη, έσπευσε κιόλας στο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε την περασμένη Τετάρτη να κάνει ενημέρωση και να θέσει χρονοδιαγράμματα.
Να βάλει μπροστά δηλαδή, το γρηγορότερο, την τυπική και ουσιαστική κατάργηση του Αμαλία Φλέμιγκ αλλά και την ουσιαστική υποβάθμιση του Σισμανογλείου. Υποβάθμιση που συνίσταται τόσο στη διάλυση των σύγχρονων εξωτερικών ιατρείων που ήδη λειτουργούν, όσο και την επιβάρυνση - εξόντωσή που θα προκύψει από τον αυξημένο φόρτο περιστατικών. Εκατοντάδες επιπλέον νοσηλείες κάθε μήνα και χιλιάδες επιπλέον επισκέψεις στα Εξωτερικά Ιατρεία θα πρέπει να εξυπηρετηθούν από ελάχιστο και κάτω από τα όρια ασφαλείας προσωπικό.
Εκείνο που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι πως σχεδιάζουν να κλείσουν ένα ακόμα Νοσοκομείο. Να καταργήσουν κρεβάτια και κλινικές και να ξεπουλήσουν (αρχίζει να "αναδύεται" και αυτό) με πρόσχημα το ιδιοκτησιακό, το οικόπεδο - "φιλέτο" της περιοχής.
Είναι κοινή η πεποίθηση πως αν τους αφήσουμε να υλοποιήσουν όσα εξήγειλαν, ο λαός θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο τις συνθήκες της ζωής του, οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων θα κινδυνέψουν και θα μπουν σε νέες περιπέτειες.
Την Παρασκευή 24/10/14 συναντήθηκαν τα Σωματεία Εργ/νων Σισμανογλείου & Α. Φλέμιγκ, συζητήσανε την κατάσταση και αποφασίσανε από κοινού να αντισταθούν με κάθε τρόπο στη νέα εξοντωτική επίθεση. Στο πλαίσιο αυτό προχωρούμε άμεσα σε συγκεντρώσεις - συνελεύσεις, εκδόσανε Ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου, καλούν Δήμους, κόμματα, Περιφέρεια και όλο το λαό της περιοχής σε κινητοποιήσεις.
Θα ακυρώσουν για άλλη μια φορά τα εγκληματικά τους σχέδια.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ- ΦΛΕΜΙΓΚ: 
ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ!

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» & «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ»

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ Α.ΦΛΕΜΙΓΚ -
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ
ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΣΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 30/10/14

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/10/14

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο και Αμαλία Φλέμιγκ, εδώ και πολύ καιρό ερχόμαστε αντιμέτωποι με την υλοποίηση της πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ για το ξεπούλημα και το κλείσιμο των Δημόσιων Νοσοκομείων. Αυτό το σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή με αποτέλεσμα το οριστικό του κλείσιμο του νοσοκομείου Α. Φλέμιγκ, καθορίζοντας μάλιστα συγκεκριμένες οδηγίες και χρονοδιάγραμμα (βλ. πίσω σελίδα απόφαση Υποδιοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Ζώτο).
Με πρόσχημα το νοικοκύρεμα και επικαλούμενοι υποκριτικά διάφορες δικαιολογίες, όπως η υποχρέωση καταβολής ενοικίου για το κεντρικό κτίριο του Φλέμιγκ – ξεχνώντας, τάχα, πως τα χρήματα από το Υπουργείο Υγείας στο Υπουργείο Παιδείας καταλήγουν πίσω στον κρατικό κορβανά - κλείνουν το Νοσοκομείο!
Θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό του κέρδους. Σχεδιάζουν συγχώνευση (κατάργηση δηλαδή) κλινικών, Αιμοδοσίας, Μονάδας Νεφρού κλπ στο ήδη κορεσμένο Σισμανόγλειο ενώ στην πολύ μικρότερη Πτ. Μπόμπολα μεταφέρουν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Σισμανογλείου, κάποια (;) ιατρεία του ΠΕΔΥ και μερικά κρεβάτια νοσηλείας. Προωθούν με συνοπτικές διαδικασίες νέο οργανισμό που εκτός από τις δομές θα καταργήσει και τις οργανικές θέσεις του προσωπικού. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που το Φλέμιγκ είναι επιλεγμένο ως κέντρο υποδοχής πιθανών κρουσμάτων ΕΜΠΟΛΑ!
Ο λαός, όχι μόνο της Βορειοανατολικής Αττικής αλλά και ευρύτερα, στερήθηκε, μόνο τα τελευταία χρόνια, ένα ολόκληρο Νοσοκομείο («Παπαδημητρίου») , ενώ από το «Αμαλία Φλέμιγκ» απόμειναν σχεδόν οι μισές υπηρεσίες που παρείχε και αυτές με ελάχιστο προσωπικό. Το «Σισμανόγλειο» , με λιγοστά μέσα, και δυναμικό, με ράντζα στην εφημερία, με ατέλειωτες ώρες αναμονής και ταλαιπωρίας για τους ασθενείς αναγκάζεται να σηκώσει το βάρος των αναγκών, ουσιαστικά της μισής Αττικής και την ίδια ώρα οι ασθενείς να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη (απογευματινά ιατρεία, χειρουργεία, κλπ.)
Το Α. ΦΛΕΜΙΓΚ, είναι το μόνο από την ομάδα των Νοσοκομείων που είχε σχεδιάσει να κλείσει η συγκυβέρνηση που στέκει ακόμα στα πόδια του. Χάρη στους αγώνες των εργαζομένων και των κατοίκων συνεχίζει να εξυπηρετεί και να νοσηλεύει εκατοντάδες πολίτες κάθε μήνα.
Στην πραγματικότητα, το μόνο που επιδιώκουν είναι η κατάργηση ενός ακόμα νοσοκομείου. Με την υλοποίηση του ΄΄σχεδίου΄΄ χαρίζουν εκτάσεις – φιλέτα στους ¨επενδυτές¨ κερδοσκόπους.
Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε. στην πραγματοποίηση αυτών των σχεδίων. Καλούμε:
• Τους εργαζόμενους των νοσοκομείων Σισμανόγλειο και Φλέμιγκ σε Συνέλευση τη Πέμπτη 30/10/14 ώρα 11πμ στο Αμφιθέατρο του Σισμανογλείου
• Όλους τους μαζικούς φορείς του Βορειοανατολικού άξονα της Αττικής, Την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους και Δημοτικές Παρατάξεις, Τα πολιτικά κόμματα, επιτροπές πολιτών, τις συλλογικότητες και κάθε πολίτη ξεχωριστά σε συγκέντρωση – ενημέρωση την Παρασκευή 13μμ στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Α. Φλέμιγκ.
Φίλοι και φίλες, Τα Νοσοκομεία της περιοχής μας κλείνουν και η υγεία θα αφορά μόνος αυτούς που έχουν χρήματα να πληρώσουν.
Να τους σταματήσουμε και να απαιτήσουμε:

• Δωρεάν δημόσια υγεία για όλους.
• Κανένα νοσοκομείο κλειστό.
• Καμιά απόλυση εργαζόμενου.
• Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.


http://flemig-hospital.blogspot.gr/

Αναρτήθηκε απο