Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Για βραβείο...

 

 

Εξοργίζει η κάλυψη του πολέμου από την ΕΡΤ, με την κραυγαλέα φιλο-ισραηλινή προπαγάνδα που σερβίρει η ανταποκρίτριά της, αναμασώντας τα δελτία Tύπου των κρατικών υπηρεσιών Aσφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων. Πρόκειται για την ίδια πολεμική ανταποκρίτρια που διέπρεψε και στο παρελθόν ως αναμεταδότης της ευρωΝΑΤΟικής προπαγάνδας, όπως πρόσφατα στον πόλεμο της Ουκρανίας και παλιότερα στο Ιράκ.

Οι ...υπηρεσίες της μάλιστα αναγνωρίστηκαν δεόντως και γι' αυτό βρέθηκε στην τελική λίστα με τους 11 δημοσιογράφους που διεκδίκησαν το διεθνές βραβείο του «Prix Europa» για τον «Δημοσιογράφο της Χρονιάς 2022». Οπως αναφέρεται, το βραβείο θεσπίστηκε για να «τιμηθεί το έργο δημοσιογράφων που στοχεύουν στην έγκυρη πληροφόρηση και αντικειμενική ενημέρωση, χωρίς να επηρεάζονται ή να κατευθύνονται από προπαγανδιστικές μεθόδους και λαϊκισμούς».

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Βιομηχανία κατάπτυστων ψηφισμάτων για το ξέπλυμα των ισραηλινών θηριωδιών

 

Eurokinissi

Αυτές τις ώρες, οι λαοί σε όλο τον κόσμο διατρανώνουν την απαίτησή τους να σταματήσει η ισοπέδωση της μαρτυρικής Λωρίδας της Γάζας και η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού που βρίσκεται σε εξέλιξη από το Ισραήλ με μαζικές δολοφονίες αμάχων, πάνω από 1.000 μικρών παιδιών, με το χτύπημα νοσοκομείων, σχολείων. Ολων αυτών που βιώνουν τον απάνθρωπο αποκλεισμό από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Τα διαχρονικά εγκλήματα του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού έχουν οδηγήσει σε ένα βίο αβίωτο στη Λωρίδα της Γάζας, εξαιτίας του αποκλεισμού από γη, αέρα και θάλασσα, χωρίς ρεύμα, νερό για ώρες καθημερινά, χωρίς στοιχειώδη πρόσβαση στην υγεία, σε φάρμακα. Με το ρατσιστικό καθεστώς απαρτχάιντ, τις εκτοπίσεις, τις κατασχέσεις σπιτιών και περιουσιών, τον περιορισμό μετακίνησης, τους εποικισμούς, τις εγκληματικές επιθέσεις εποίκων, την αθλιότητα που ζουν εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στους προσφυγικούς καταυλισμούς, αλλά και το τείχος του αίσχους στη Δυτική Οχθη όπως και τους πάνω από 5.000 πολιτικούς κρατούμενους.

Ολα τα παραπάνω περιγράφουν το τι ακριβώς εννοεί διαχρονικά το Ισραήλ κι οι σύμμαχοί του ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ όταν μιλούν προκλητικά για «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα». Αυτήν, την προκλητική θέση που «βιάζει» την πραγματικότητα στηρίζουν, αναλαμβάνοντας πολύ βαριές ευθύνες η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ όπως και το φασιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιατών», όλες οι αστικές δυνάμεις στην Ελλάδα πλην ΚΚΕ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Για την πολεμική σύγκρουση Ισραήλ - Παλαιστίνης και τις εξελίξεις στην περιοχή

 

 

Άρθρο του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 21 - 22 Οκτώβρη:

Η χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας θα πυροδοτήσει γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή, αλλά και ευρύτερα, σε παγκόσμιο επίπεδο. Το ζήτημα αυτό δικαιολογημένα απασχόλησε και την πρόσφατη Σύνοδο της ΚΕ του ΚΚΕ. Η ΚΕ επιβεβαίωσε τις μέχρι σήμερα τοποθετήσεις του Κόμματος δημόσια, σε ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου, σε παρεμβάσεις των βουλευτών του σε Βουλή και Ευρωβουλή, καθώς και τη δράση του στο μαζικό κίνημα.

Α. Οι περιφερειακές και διεθνείς δυνάμεις - καπιταλιστικά κράτη που εμπλέκονται στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

Μπορούμε να τις εντάξουμε χοντρικά στις παρακάτω κατηγορίες:

ΠΡΩΤΗ: Οι ανοιχτοί υποστηρικτές του Ισραήλ: Κυρίως οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, οι ηγετικές δυνάμεις και εν γένει τα μέλη του ΝΑΤΟ πλην της Τουρκίας, επίσης οι ηγετικές δυνάμεις της ΕΕ (Γαλλία, Γερμανία) και εν γένει τα κράτη - μέλη της ΕΕ με διαβαθμίσεις μεταξύ τους (π.χ. αντίδραση Ισπανίας, Δανίας, Λουξεμβούργου στην αρχική ανακοίνωση για οικονομικό εμπάργκο στην Παλαιστινιακή Αρχή κ.λπ.). Επίλεκτο ρόλο για την περιοχή σε αυτό το ευρωατλαντικό μπλοκ επιδιώκει να παίξει η ελληνική κυβέρνηση.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Ανακοίνωση για την οικονομική εξόρμηση Νοέμβρη – Δεκέμβρη 2023

 

 

Σε ανακοίνωσή της, για την οικονομική εξόρμηση Νοέμβρη – Δεκέμβρη 2023, η ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, στους οπαδούς και φίλους για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης Νοέμβρη – Δεκέμβρη 2023.

Απευθύνεται στους χιλιάδες φίλους και συνεργαζόμενους με το Κόμμα, που έδωσαν μαζί μας, το τελευταίο διάστημα, δύσκολες μάχες για τα λαϊκά συμφέροντα παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς, που συναντηθήκαμε στις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη και στα μεγάλα μέτωπα για τις φωτιές και τις πλημμύρες στις διάφορες περιοχές της χώρας.

Απευθύνεται πλατιά στους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, που αγωνίζονται και αγωνιούν μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις, που παρακολουθούν και εκτιμούν τις μαχητικές θέσεις του ΚΚΕ, το εμπιστεύονται και προσβλέπουν με ελπίδα σ’ αυτό.

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 21 - 22 Οκτώβρη

 

 

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 21 - 22 Οκτώβρη 2023:

 

  • Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών: Με περισσότερες δυνάμεις το ΚΚΕ μπροστά στους αγώνες της επόμενης μέρας!
  • Άρθρο του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Για την πολεμική σύγκρουση Ισραήλ - Παλαιστίνης και τις εξελίξεις στην περιοχή.
  • Ισραήλ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ: Μακελεύουν τον λαό της Παλαιστίνης, βάζουν μπουρλότο στη Μέση Ανατολή.
  • Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ: Για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2023.
  • Το ΚΚΕ στην 23η Διεθνή Κομμουνιστική Συνάντηση: Η διέξοδος βρίσκεται στον δρόμο της ταξικής πάλης, στη σύγκρουση με το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και του πολέμου. Η ομιλία του Γ. Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Συνέντευξη με τον πρέσβη της Παλαιστίνης, Γιουσέφ Ντορχόμ.
  • Αποκαλυπτικό. Ισραήλ και Fake News: Εργαστήρια προπαγάνδας και κατασκευής ειδήσεων στην πρώτη γραμμή του πολέμου.