Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Στρατιώτες υπογράφουν κείμενο ενάντια στον πόλεμο

                              193 ΜΟΙΡΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΚΤΟΞΕΥΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ


Με αφορμή τα σχέδια για επέμβαση στη Συρία και την εμπλοκή της Ελλάδας
«Ως παιδιά του ελληνικού λαού ενώνουμε τη φωνή μας με το λαϊκό κίνημα και απαιτούμε: Καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στη σχεδιαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία», σημειώνεται μεταξύ άλλων στο κείμενο
Σε κείμενο που συνυπογράφουν, με αφορμή τη σχεδιαζόμενη επέμβαση στη Συρία, στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τουςστην193 ΜΠΕΠ (Μοίρα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων), στην Ελευθερούπολη Καβάλας, σημειώνουν:«Είμαστε στρατιώτες της 193 ΜΠΕΠ που παρακολουθούμε με φρίκη το νέο έγκλημα που ετοιμάζεται σε βάρος του συριακού λαού. Με το πρόσχημα της χρήσης χημικών όπλων (που με βάση όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας όλα δείχνουν πως χρήση των επικίνδυνων χημικών κάνουν οι λεγόμενες αντικαθεστωτικές δυνάμεις), οι ΗΠΑ και η ΕΕ ετοιμάζουν νέα επίθεση με στόχο να βάλουν χέρι στον φυσικό πλούτο της περιοχής και τους δρόμους του πετρελαίου.
Γνωρίζουμε καλά ότι ποτέ δεν νοιάστηκαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ειρήνη, αντίθετα όποτε τους βόλευε τα τσαλαπατούσαν. Είναι ακριβώς η ίδια δικαιολογία που χρησιμοποίησαν πριν μερικά χρόνια για να κάνουν το ίδιο και να αιματοκυλίσουν το λαό του Ιράκ. Οι Ελληνες στρατιώτες έχουμε καθήκον να υπερασπιζόμαστε τα σύνορα της χώρας μας. Η όποια συμμετοχή, έμμεση ή άμεση, της Ελλάδας στον πόλεμο εγκυμονεί κινδύνους για τη χώρα μας, τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού μας και την άμυνα.
Ως παιδιά του ελληνικού λαού ενώνουμε τη φωνή μας με το λαϊκό κίνημα και απαιτούμε:
  • Καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στη σχεδιαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία.
  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.
  • Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ούτε σε υποδομές, ούτε σε ανθρώπινο δυναμικό εναντίον της Συρίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας της περιοχής.
Μαζί με το λαό λέμε όχι στον πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σ' αυτόν».

πηγή: Ριζοσπάστης