Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» Ωραιοκάστρου


«Δηλώνουμε ότι υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του λαού»

 

Στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Ωραιοκάστρου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019, οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ωραιοκάστρου, αφού ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο, έκαναν την εξής δήλωση:
«Δηλώνουμε ότι υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του λαού».



Νομιμοποίηση του “φακελώματος”



Είναι εξαιρετικά υποκριτικό να επικαλούνται όσοι ψήφισαν αυτό το αισχρό νομοσχέδιο, τα συμφέροντα του εργαζόμενου και να τολμούν έστω και να χρησιμοποιούν τη λέξη “προστασία”. 

Με την κυβέρνηση να διατυμπανίζει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί πως δεν είναι δυνατόν να γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς και να παραπέμπεται η χώρα στο δικαστήριο της ΕΕ, δείχνοντας αναξιόποστη, καθώς δεν έχει ψηφίσει ακόμη το νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα, συζητήθηκε και ψηφίστηκε εχθές με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Γιατί κάθε ξεπούλημα είναι κατεπείγον για τους εκάστοτε κυβερνώντες, που υπηρετούν με πάθος τις αντιδραστικές ευρωενωσιακές διατάξεις.

Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ




Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ.

Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ανοίγει και πάλι το ασφαλιστικό.
Έχει διορίσει Επιτροπή που θα μελετήσει τις επόμενες ανατροπές στις επικουρικές συντάξεις και της οποίας το πόρισμα περιμένει μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Το σύστημα των «τριών Πυλώνων» που θα εφαρμόσει η νέα Κυβέρνηση, θα επιταχύνει την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της ασφάλισης, δηλαδή την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος.

Οι αλλαγές που ετοιμάζει η Κυβέρνηση της ΝΔ αφορούν:

1.  Την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που προορίζονται για την κύρια σύνταξη κατά 25%, με ότι αυτό σημαίνει για την δυνατότητα των ασφαλιστικών Ταμείων να πληρώνουν τις συντάξεις μας. Το επιχείρημά της ότι με την μείωση των εισφορών (9% για τους εργαζόμενους και 16% για τους εργοδότες), θα περισσεύουν χρήματα ώστε οι εργαζόμενοι να αναζητούν προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης, αποτελεί έμμεση, αλλά σαφέστατη ομολογία, ότι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση των συντάξεων και συνεπώς θα είναι αναγκαία η συμπλήρωσή τους με ιδιωτική ασφάλιση, για να επιβιώσει ένας συνταξιούχος. Με αυτό τον τρόπο μεταφέρει κεφάλαια από το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα προς τις ασφαλιστικές εταιρείες. 

Ανανέωση


Η «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» (MDCA) ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα, με την οποία παραχωρείται η βάση της Σούδας για τις ανάγκες των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, υπογράφτηκε το 1990 και έκτοτε ανανεώνεται κάθε χρόνο, τις περισσότερες φορές «αθόρυβα», για να αποφευχθούν αντιδράσεις. Φέτος, όμως, η ετήσια ανανέωση της σύμβασης θα γίνει με «ταρατατζούμ», με την παρουσία του Αμερικανού ΥΠΕΞ, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Οκτώβρη. Βέβαια, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δεν έρχεται στην Ελλάδα για μια «τυπική» διαδικασία, που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Ο λόγος της επίσκεψης είναι η συνέχιση του «στρατηγικού διαλόγου», που περιλαμβάνει συνολικά την αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ, μεταξύ άλλων και την επέκταση της συμφωνίας για τη Σούδα στα οκτώ ή δέκα έτη, ώστε να υπάρξει ένας πιο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός των υποδομών και των αμερικανοΝΑΤΟικών αναγκών. Ο «στρατηγικός διάλογος» ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζεται από τη ΝΔ στις «ράγες» της πιο ενεργούς εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς, που καθιστούν το λαό μαγνήτη μεγάλων κινδύνων. Αυτό γίνεται και με την παραχώρηση της βάσης της Σούδας, που αποτελεί «πυλώνα» του αμερικανοΝΑΤΟικού σχεδιασμού στη Μεσόγειο, στη Μαύρη Θάλασσα, στη Μέση Ανατολή και τον Περσικό Κόλπο, σε μια περίοδο που κλιμακώνονται η ένταση και οι πολεμικές απειλές σε όλη αυτήν την περιοχή.

ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 23η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Αντικομμουνισμός και παραχάραξη της Ιστορίας «δευτέρα φύση»
 
 
Ευκαιρία για χυδαίο αντικομμουνισμό που αποτελεί άλλωστε και επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, αλλά και για ξέπλυμα του φασισμού και ναζισμού - του γνήσιου τέκνου του καπιταλιστικού συστήματος - έδωσαν και φέτος οι φιέστες της ΕΕ για την 23η Αυγούστου που έχει καθιερωθεί από την ιμπεριαλιστική ένωση ως «Ευρωπαϊκή Μέρα μνήμης στα θύματα του ολοκληρωτισμού και των αυταρχικών καθεστώτων», με αφορμή την επέτειο από την υπογραφή του Συμφώνου «Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ» το 1939.
 Θυμίζουμε ότι ανήμερα της «επετείου» ο α' αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σοσιαλδημοκράτης Φρανς Τίμερμανς, και η επίτροπος Δικαιοσύνης Βέρα Γιούροβα δημοσιοποίησαν κοινή δήλωση, με την οποία αναπαράγουν την ανιστόρητη και επικίνδυνη εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού.

Οι δύο αξιωματούχοι της ΕΕ ανακυκλώνουν τη συκοφαντία της «συνεργασίας της ΕΣΣΔ με τη ναζιστική Γερμανία», μέσω του Συμφώνου «Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ», που υπογράφτηκε στις 23 Αυγούστου του 1939, το οποίο, όπως λένε, «άνοιξε ένα μαύρο κεφάλαιο στην ευρωπαϊκή ιστορία (...) Σε μια Ευρώπη που η ελευθερία και η δημοκρατία δεν ήταν παρά μόνο ένα όνειρο. Δεκάδες εκατομμύρια εκτοπίζονταν, βασανίζονταν και δολοφονούνταν κάτω από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα της Ευρώπης».

«Κανόνας» το φακέλωμα



Με τις ψήφους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25 και με «επείγουσες» διαδικασίες, υπερψηφίστηκε χτες ένα ακόμα νομοσχέδιο, «εμβληματικού χαρακτήρα» για την ΕΕ, κρατικές υπηρεσίες και μονοπωλιακούς ομίλους.

Αν και το νομοσχέδιο αναφέρεται στην «προστασία των προσωπικών δεδομένων», εντούτοις πρόκειται για νομιμοποίηση του φακελώματος, με την ενσωμάτωση μιας ακόμα αντιδραστικής ευρωενωσιακής διάταξης, που προστίθεται στη σύμβαση Σένγκεν, στο φακέλωμα των επιβατών αεροσκαφών και σε ένα σωρό παρόμοιες ρυθμίσεις.

Η ενσωμάτωση της συγκεκριμένης Οδηγίας στο εθνικό Δίκαιο είναι «εκκρεμότητα» που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση από την προηγούμενη και συμπληρώνει το αντιδραστικό πλαίσιο των νόμων που ψήφισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ.