Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Μετά το «καρότο» δηλαδή τη δήθεν 13η «σύνταξη» ήρθε το «μαστίγιο».






ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ
Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ.52 29 442 - ΦΑΞ.52 29 907
         
Αθήνα 28/12/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας την τακτική του «μαστιγίου και καρότου» συνεχίζει να λεηλατεί τους συνταξιούχους και το λαό. 
       Μετά το «καρότο» δηλαδή τη δήθεν 13η «σύνταξη» ήρθε το «μαστίγιο». Περικοπή του ΕΚΑΣ κατά 50% και επιστολή της κυβέρνησης προς τους λεγόμενους θεσμούς που δίνει όρκους πίστης και διαρκή αφοσίωση στις δεσμεύσεις του μνημονίου που συνυπέγραψε με τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου στέλνοντας τον φτωχοποιημένο λαό στα τάρταρα της εξαθλίωσης.   
       Ακόμα δεν στέγνωσε το μελάνι των υπογραφών για το επίδομα εφάπαξ μόνο για το 2016 και έσπευσαν σαν μετανοούσες Μαγδαληνές να διαβεβαιώσουν τους πάντες ότι «ήμαρτον δεν θα το ξανακάνουμε» και συγχωρέστε μας. 
       Αυτή είναι η κατάντια της πολιτικής τους της κατά τ’ άλλα …υπερήφανης. Ποιος τώρα παίζει τον ζουρνά και ποιος χορεύει ο καθένας μπορεί να το καταλάβει. 

Φοράς την κουκούλα σου... και είσαι έτοιμος να αλλάξεις τον κόσμο...


 
Φοράς την κουκούλα σου... με τις πέτρες και τις μολότοφ στο σακίδιο...  και είσαι έτοιμος να αλλάξεις τον κόσμο... 

Είσαι έτοιμος, πεισμένος και το θέλεις πολύ... να φωνάξεις "Νενικήκαμεν"...

Αντικρίζεις απέναντί σου το "βασικό" σου εχθρό... τους μπάτσους...

Ξεκινάς τη δράση... Πετάς τις πέτρες και τις μολότοφ... σπας και καμιά βιτρίνα...
  βάζεις φωτιά σε μερικά σταθμευμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια...
  καις και μερικούς κάδους σκουπιδιών... και έτοιμη η ανατροπή...

Δίπλα σου και άλλοι σαν κι εσένα... μπορεί και όχι όμως... 

Αυτοί είναι σε ειδική αποστολή... Προετοιμάστηκαν με μεγάλη προσοχή από την  ασφάλεια, να κάνουν αυτό που κι εσύ κάνεις...

Πιστεύεις πως κρατάς το μέλλον των εργαζόμενων της Γης, στα νεανικά σου χέρια... 

Είσαι βαθιά πεπεισμένος πως δεν χρειάζεται οργάνωση, δεν χρειάζεται επίπονος,  σκληρός και συνεχής ταξικός αγώνας για να αλλάξει η κοινωνία... 

Ξεχνάς όμως κάτι βασικό...

Αυτό πιστεύουν και αυτό επιδιώκουν και αυτοί που θέλεις να ανατρέψεις...  Δεν φοβούνται εσένα και τους τρόπους αγώνα που χρησιμοποιείς...

Την οργανωμένη πάλη και την ταξική συνειδητοποίηση των εργαζόμενων φοβούνται... 

Αυτό τους τρομάζει... 

Σε χρησιμοποιούν και δεν το έχεις καταλάβει... 

γελάνε και σχεδιάζουν την επόμενη φορά... πίσω από την πλάτη σου...
  Μην τους κάνεις τη χάρη... Δεν αξίζει να είσαι "πιόνι" τους...

Πίστεψέ με...
Κοσμάς Λεοντιάδης

Εξωραϊσμός και απάτη


Από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ για την απελευθέρωση των ομαδ.απολύσεωνΑπό την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ για την απελευθέρωση των ομαδ.απολύσεων 

Η κυβέρνηση με το ένα χέρι κόβει το ΕΚΑΣ και μειώνει τις συντάξεις και με το άλλο μοιράζει μια εφάπαξ ψευτοπαροχή στους πιο εξαθλιωμένους από τους συνταξιούχους για να χρυσώσει το χάπι.

Κατά τον ίδιο τρόπο, καθώς «μαγειρεύεται» η συμφωνία για τα Εργασιακά, κάνει ό,τι μπορεί για να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και να κρύψει την αλήθεια για τα μέτρα που συζητάει με το κουαρτέτο, για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν η επιχειρηματολογία κυβερνητικών στελεχών και η αρθρογραφία για το θέμα των ομαδικών απολύσεων, όπου η απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ για την υπόθεση «Lafarge» παρουσιάζεται περίπου σαν «βάλσαμο» για τους εργαζόμενους.

«Ευρωπαϊκό “μπλόκο” στην εργοδοτική αυθαιρεσία» έγραφε τις προάλλες η «Αυγή», εκθειάζοντας προκλητικά τη δικαστική απόφαση, που ανοίγει το δρόμο για παραπέρα απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στη χώρα μας.

Δυσκολεύει και το κοροϊδιλίκι


«Αν υπάρξουν όλες αυτές οι προϋποθέσεις (σ.σ. κλείσιμο αξιολόγησης, ένταξη στο πρόγραμμα της ΕΚΤ, ανάκαμψη κ.ά.), σημαίνει πως η παρούσα κυβέρνηση θα έχει πολλές ευκαιρίες να ασκήσει πολιτική του τύπου που είδαμε πριν από λίγες μέρες για τους συνταξιούχους και για τους κατοίκους των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, γενικότερα να ασκήσει κοινωνική πολιτική. Εκεί είναι το σημείο όπου διαφοροποιείται το δικό μας σχέδιο, όσο μπορεί να διαφοροποιηθεί, από αυτό μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης της ΝΔ». Αυτά λέει σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, επαληθεύοντας ότι η «κοινωνική πολιτική» της κυβέρνησης εξαντλείται σε περιστασιακές και στοχευμένες ψευτοπαροχές, για να χρυσώνει το χάπι της αντιλαϊκής της πολιτικής. Ακόμα, όμως, και αυτές δυσκολεύουν και δεν μπορούν να συνεχίζονται εσαεί, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται ο Σκουρλέτης. 
 
Για του λόγου το αληθές, ο υπουργός Οικονομικών γράφει στην επιστολή του προς τον ESM ότι «στην περίπτωση μιας μόνιμης δημοσιονομικής υπεραπόδοσης (...) ο διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε στοχευμένα μέτρα για την ενδυνάμωση της κοινωνικής προστασίας (ειδικά στο Πρόγραμμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) και/ή για τη μείωση των φορολογικών βαρών που προκύπτουν από τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Ειδάλλως, θα χρησιμοποιήσουμε την υπεραπόδοση για τη δημιουργία ενός "μαξιλαριού ρευστότητας" ή/και για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών». 
 
Επομένως, τέρμα και το «κοροϊδιλίκι» με τη «13η σύνταξη - μαϊμού». Μόνο παρεμβάσεις και μέτρα για τους πλέον εξαθλιωμένους και αυτά μέσα από το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που είναι ο κόφτης για όλα τα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα. Αυτό είναι το πραγματικό πανόραμα της «κοινωνικής πολιτικής» της κυβέρνησης, πιστό αντίγραφο των προηγούμενων...