Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Ένστολο delivery βίας!

 


Εκτός από συνένοχοι στο έγκλημα, που δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ, οι κομμουνιστές και οι δημοκράτες άνθρωποι δεν πρόκειται επίσης να γίνουμε ποτέ συμπρωταγωνιστές στον σύγχρονο Βωβό Κινηματογράφο της βίας τους.

Και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή, είναι ένα από τα συνθήματα τα πιο πετυχημένα του Κόμματός μας, με ουσιαστικό περιεχόμενο και όχι απλώς συμβολισμό. Και δεν είναι τυχαίο που αγκαλιάστηκε από χιλιάδες επί χιλιάδων, άνδρες και γυναίκες και παιδιά, και λειτούργησε σαν συνεκτικός κρίκος όμοιων αναγκών έκφρασης, που υπερβαίνουν τις πολιτικές αντιθέσεις ή αποχρώσεις.

Η φωνή έπαψε να είναι προνόμιο επωνύμων, κατόχων μικροφώνων, ή μέσων μαζικής ενημέρωσης , απ’ την ώρα που οι μάζες των εργαζομένων συνειδητοποίησαν, με αφορμή την απειλή της πανδημίας, τη διεστραμμένη κυρίαρχη πολιτική που οικοδομήθηκε ταχύτατα εναντίον τους. Αυτή δηλαδή που άδραξε σε όλα τα επίπεδα το φόβο, την ανασφάλεια, τη φτώχεια, την κούραση, τον εγκλεισμό, την καταστολή, την ίδια τη βία, για να κάμψει και φρόνημα και αντιστάσεις του λαού. Ενός λαού που η εξουσία στρίμωξε, με άλλοθι την πανδημία, στα καδράκια των δημοσκοπήσεων, πολυέξοδα και περίτεχνα, έτσι ώστε να φαίνεται ότι ο εκ-βιασμός του είναι δήθεν συναινετικός.

Art Vs Police Brutality – Το πενάκι είναι δυνατότερο από το γκλοπ

 


16-03-2021

Τις τελευταίες μέρες, απέναντι στο ζοφερό μέτωπο της αστυνομικής βίας και καταστολής, ξεπήδησε κάτι όμορφο.

Οι καλλιτέχνες είναι καιρό στο στόχαστρο της κυβέρνησης από το πρώτο κύμα της πανδημίας, χωρίς καμία μέριμνα παρόλο που εδώ και ένα χρόνο έχουν παγώσει τα πάντα σε κάθε χώρο της τέχνης, νομοσχέδια για φίμωση των καλλιτεχνών και λογοκρισία και τώρα βία και τρομοκρατία.

Αλλά θα το αφήσουν να περάσει έτσι;

ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ!

Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ: «Για τρεις γκλοπιές απολογούμαστε σε όλο το απλυταριό» (vid)


Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ: «Για τρεις γκλοπιές απολογούμαστε σε όλο το απλυταριό»

Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ: «Για τρεις γκλοπιές απολογούμαστε σε όλο το απλυταριό» (vid)

Τέτοιο «ταλέντο» και δεν έχει βγει ποτέ στον ΣΚΑΪ; Κρίμα κι άδικο!

Ο Α’ αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Λάρισας, Θανάσης Νταβούρας, μίλησε σε τοπικό ραδιόφωνο της πόλης και πέταξε μια σειρά μαργαριτάρια, που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε:

Πώς και δεν τον έχουν βρει ακόμα οι ανιχνευτές ταλέντων του ΣΚΑΪ και των άλλων ιδιωτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, για να μας δροσίζει με την πνοή δημοκρατίας και τον φρέσκο λόγο του;

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Παρέμβαση στη συζήτηση για την κατάσταση και τα καθήκοντα του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος

 

Στις βασικές ξενόγλωσσες ιστοσελίδες του ΚΚΕ δημοσιεύεται το τελευταίο διάστημα άρθρο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων (ΤΔΣ) της ΚΕ του ΚΚΕ, με τον τίτλο «Η συγκρότηση, η δράση κι η διάλυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς μέσα από το πρίσμα των σημερινών καθηκόντων του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος».

Το άρθρο αυτό αποτελεί παρέμβαση στη συζήτηση που διεξάγεται στις γραμμές του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος (ΔΚΚ), για τις αιτίες της αρνητικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται αυτό σήμερα, τα καθήκοντα που προκύπτουν για την ανασυγκρότησή του. Αφορμή έδωσε η δημοσίευση, στις 18 Δεκέμβρη 2020, στην εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), άρθρου του Ρώσου δημοσιογράφου και φιλοσόφου Βίκτορ Τρουσκόφ.

Βασικά σημεία του άρθρου της «Πράβντα»

Το άρθρο στην «Πράβντα» αφορά την ίδρυση και δράση της Κομμουνιστικής Διεθνούς και δημοσιεύτηκε με τον τίτλο «Υπερτιμήσαμε τις δυνάμεις μας όταν συγκροτούσαμε τη Διεθνή;»

Ο συγγραφέας, στηριζόμενος στο ημερολόγιο του κομμουνιστή ηγέτη Γκεόργκι Ντιμιτρόφ, σημειώνει πως η συγκεκριμένη φράση ανήκει στον Ιωσήφ Στάλιν, κι αυτός απλά την θέτει με μορφή ερωτήματος. Στο άρθρο γίνεται μια σύντομη ανασκόπηση σημαντικών αποφάσεων της Κομμουνιστικής Διεθνούς, μεταξύ άλλων εκθειάζεται ο προσανατολισμός της ίδρυσης των Λαϊκών Μετώπων, ενώ γίνεται προσπάθεια δικαιολόγησης της απόφασης αυτοδιάλυσης της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Η δικαιολόγηση γίνεται με το βασικό επιχείρημα, πως «δεν μπορεί να υπάρξει καθοδήγηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος από ένα κέντρο». Την ίδια ώρα αξιολογείται ως θετική η ίδρυση του Γραφείου Πληροφοριών (Κομινφόρμ), που να θυμίσουμε πως συγκροτήθηκε στα 1947 από αντιπροσώπους 9 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων (ΕΣΣΔ, Γιουγκοσλαβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Πολωνίας, Τσεχοσλοβακίας, Ουγγαρίας, Γαλλίας και Ιταλίας). Στην ιδρυτική σύσκεψη καθορίστηκε ως σκοπός του η ανταλλαγή πληροφοριών και ο συντονισμός δράσης. Η διάλυση του Κομινφόρμ και η «έλλειψη αλληλοπληροφόρησης» παρουσιάζεται στο συγκεκριμένο άρθρο ως η αιτία της σημερινής άσχημης κατάστασης στο ΔΚΚ. Συγκεκριμένα, στο άρθρο γίνεται η εξής εκτίμηση: «Η διάλυση του Κομινφόρμ (...) οδήγησε στην εξάλειψη εργαλείων συστηματικής ενημέρωσης σχετικά με τις δραστηριότητες των μαρξιστικών - λενινιστικών κομμάτων του πλανήτη. Ούτε οι περιοδικές συναντήσεις των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων, οι οποίες πραγματοποιούνταν μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1980, ούτε οι ετήσιες συναντήσεις των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων, που ξεκίνησαν από το ΚΚΕ στα τέλη της δεκαετίας του 1990, εκπληρώνουν αυτήν τη λειτουργία. Και αυτό επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος».