Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

«Ξέχασε»


Με αφορμή τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» για τις ροές απασχόλησης του φετινού Ιούλη, η υπουργός Εργασίας προσπάθησε ξανά να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, κάνοντας δηλώσεις για «υψηλές επιδόσεις» και ότι η κυβέρνηση συνεχίζει «την προσπάθεια για τη μείωση της ανεργίας». Το σωστό, βέβαια, θα ήταν να πει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια για να προσφέρει στο κεφάλαιο όλο και πιο φτηνό εργατικό δυναμικό, με λιγότερα δικαιώματα. Και θα ήταν το σωστό, επειδή η υπουργός «ξέχασε» να αναφέρει ότι αυτές οι νέες θέσεις είναι στην πλειοψηφία τους ευέλικτες και προσωρινές μορφές απασχόλησης. Οτι δηλαδή μια θέση πλήρους απασχόλησης έχει μοιραστεί σε δύο και τρεις ανέργους. Οτι ακόμα και οι θέσεις πλήρους απασχόλησης είναι κατά κύριο λόγο προσωρινές. Οτι τα μεροκάματα είναι τόσο χαμηλά που δεν φτάνουν ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες των εργατών. Ξέχασε ακόμα να πει ότι τον Ιούλη του 2017 το θετικό ισοζύγιο των 7.242 νέων (κυρίως προσωρινών) θέσεων εργασίας, οφείλεται αποκλειστικά σε προσλήψεις εργαζομένων ηλικίας 15 - 24 ετών. Δηλαδή στην κατηγορία που παίρνει τον κατώτερο των ...κατωτέρων μισθών, 429,19 ευρώ το μήνα καθαρά, όταν πρόκειται για πλήρες ωράριο! Και επειδή σχεδόν το 55% είναι με μερική και εκ περιτροπής απασχόληση, δεν παίρνουν ούτε τα μισά από αυτό το «φιλοδώρημα». Δηλαδή, κανονικοί μισθωτοί σκλάβοι στην εργασιακή γαλέρα του 21ου αιώνα.

“Οι σημαίες των προγόνων μας”



Οι σημαίες των προγόνων μας. Μόνο που δεν έχουμε όλοι τους ίδιους προγονούς και συνεπαγόμενα και τις ίδιες σημαίες. Η σημαία ως σύμβολο, έχει μια ιδιαίτερη διττή, αντιδραστική και αλλά και μια εν δυνάμει χειραφετητική –σε συμβολικό επίπεδο- λειτουργία.  Η σημαία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ή η ματωμένη σημαία της ΕΦΕΕ, δεν είναι το ίδιο σύμβολο με την σημαία των  ταγματασφαλιτών, δεν είναι το ίδιο σύμβολο με την σημαία της δικτατορίας. Δεν έχουμε τους ίδιους προγόνους, δεν έχουμε την ίδια σημαία.

«Fizcult Hura» – «Hail Hitler»: 5- 3!




«Fizcult Hura» – «Hail Hitler»: 5- 3!

Μια σελίδα σπάνιου ηρωϊσμού που έγραψαν Σοβιετικοί ποδοσφαιριστές στην διάρκεια της ναζιστικής κατοχής

 

 
 
Η ιστορία αυτή εκτυλίχθηκε στο γερμανοκρατούμενο Κίεβο το 1942. Οι ποδοσφαιριστές της «Ντιναμό», πλαισιωμένοι από τρεις συναδέλφους τους της «Λοκομοτίβ», φτιάχνουν, μεσούσης της γερμανικής κατοχής, την ποδοσφαιρική ομάδα «Σταρτ». Τα κατορθώματα των ρακένδυτων και υποσιτισμένων ποδοσφαιριστών της «Σταρτ» στο γήπεδο, ειδικά μετά τη νίκη τους επί της γερμανικής «PGS», που λειτουργούν ως ένεση ανάτασης για τον ουκρανικό λαό, δεν αφήνουν ασυγκίνητους τους ναζί, οι οποίοι στέλνουν στο Κίεβο τη θεωρούμενη ανίκητη ομάδα της γερμανικής αεροπορίας, τη «Φλάκελφ».

Η καθημερινότητα...




«Σταθερή υποχώρηση της ανεργίας», «Υγεία για όλους», «Φιλοσοφία της ομάδας καθημερινότητας παραμένει η προώθηση λύσεων που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής για ομάδες πολιτών».

Εάν αναρωτιέται κάποιος διαβάζοντας τα παραπάνω, πού συμβαίνουν όλα αυτά, δεν έχει παρά να δει δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης, να διαβάσει τον κυβερνητικό Τύπο, να ακούσει συνεντεύξεις πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Σε τέτοιους ρυθμούς κινείται η κυβερνητική προπαγάνδα, για να δημιουργήσει την αίσθηση ότι «κάτι καλό γίνεται», «κάτι κινείται», ότι «υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ» για το λαό που στενάζει.