Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις από το Συντονιστικό Ωραιοκάστρου ενάντια στα χαράτσια


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ

ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ



 
 Συμπολίτες, γείτονες και φίλοι,
 Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι μικροεπαγγελματίες και οι άνθρωποι του μόχθου της περιοχής μας, δηλώνουμε πως ούτε μπορούμε ούτε και θέλουμε να πληρώνουμε τους άδικους και αβάσταχτους φόρους για να σωθούν οι τράπεζες και οι ξένοι και ντόπιοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

 Αυτή είναι η μόνη απάντηση που μπορεί και πρέπει να δώσουμε όλοι οι λαϊκοί άνθρωποι ενάντια στη ΦΟΡΟΛΕΗΛΑΣΙΑ που πάει μαζί με το τσάκισμα μισθών και συντάξεων, των εργασιακών δικαιωμάτων, που πάει μαζί με την ακρίβεια , τη φτώχεια και την ανεργία. Ο αγώνας μας είναι μέρος ενός μεγαλύτερου και συνεχιζόμενου αγώνα, τα μέτωπα του οποίου  ξεσπούν καθημερινά: στους αγρότες που βγήκαν στους δρόμους, στους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ, στους αγώνες για τους απλήρωτους μισθούς για μήνες, στους αγώνες για να μην κλείσουν νοσοκομεία, στους αγώνες για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων, στους αγώνες ενάντια στα περιβαλλοντικά εγκλήματα όπως της Χαλκιδικής και της καύσης σκουπιδιών…
Για αυτό συνεχίζουμε να μην πληρώνουμε το ΕΕΤΗΔΕ στη ΔΕΗ και στις Εφορίες. Καλούμε σε κοινή δράση κάθε συλλογικότητα, πρωτοβουλία γειτονιάς και τον καθένα που καταλαβαίνει την ανάγκη του αγώνα. Γιατί πρέπει να απαιτήσουμε την κατάργηση όλων των χαρατσιών (εισφοράς «αλληλεγγύης», Τέλους Επιτηδεύματος, ειδικού φόρου στα ακίνητα…)

·       ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2-3-13 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΙΣ 11.00πμ  για να διαδηλώσουμε στο Ωραιόκαστρο

·      ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9-3-2013 ΣΤΙΣ 11.00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ  για να διαδηλώσουμε με άλλες κινήσεις και επιτροπές από άλλες γειτονιές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΟΧΙ  ΣΤΑ  ΧΑΡΑΤΣΙΑ  ΚΑΙ  ΤΗ  ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ  ΣΤΟ ΛΑ’Ι’ΚΟ  ΕΙΣΟΔΗΜΑ.   ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ    (τηλ.επικ. 6980012555,  6937133617, 6945513280)