Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Ο φασισμός άμα αλλάξει φύλο γίνεται η δημοκρατία...


Αλλαγή γυαλιών


Πάω στον οφθαλμίατρο να δει τα μάτια μου γιατί δε βλέπω καθόλου καλά, μύωπας εδώ και πενήντα χρόνια και με πρεσβυωπία εδώ και μια πενταετία. Δουλειά με διάβασμα, πολύ διάβασμα, οδήγημα κι οθόνες αναγκαστικά. Το συμπέρασμα: Αρχή καταρράκτη, φυσιολογικού, πρέπει να τον βλέπω κάθε έξι μήνες το αργότερο, και να προσαρμόζω τα γυαλιά αναλόγως για να μη βλέπω το όμικρον ως θήτα, τα γράμματα των υποτίτλων σε χορό των καταραμένων και κυρίως να μην κινδυνεύω από πέσιμο και δη μέσα στο σπίτι.

Δημοψήφισμα στην Καταλονία: Ο λαός κάτω από ξένες σημαίες



 

Δημοψήφισμα στην Καταλονία: Ο λαός κάτω από ξένες σημαίες


Η όλη εξέλιξη είναι μέρος της σφοδρής ενδοαστικής σύγκρουσης που βρίσκεται σε εξέλιξη για το ενδεχόμενο απόσχισης της Καταλονίας. Η διαδικασία στηρίζεται από ένα σημαντικό τμήμα της αστικής τάξης της περιοχής, που αξιοποιεί τον πολυεθνοτικό χαρακτήρα του ισπανικού κράτους (με τις ιδιομορφίες στη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα) και καταφέρνει να συσπειρώνει μικροαστικά στρώματα αλλά και εργαζόμενους στη βάση του λεγόμενου «δικαιώματος στην αυτοδιάθεση» και της «δημοκρατίας», βάζοντάς τους «κάτω από ξένες σημαίες» και ταυτόχρονα κρύβοντας την ουσιαστική αντίθεση, ανάμεσα στους καπιταλιστές και τους εργάτες.

Κλαίγοντας καθώς ακούς τον Γεωργουσόπουλο να ρίχνει την ευθύνη της πείνας στους πεινασμένους!



Τι κάνεις ακούγοντας έναν διανοούμενο του ύψους του Γεωργουσόπουλου, τον οποίον σέβεσαι και εκτιμάς να «βγάζει λάδι» την Αριστερή κυβέρνηση, την κάθε κυβέρνηση και τον καπιταλισμό;! Κλαις! Δυσκολεύεσαι να οργιστείς, δεν μπορείς να οργιστείς μαζί του γι’ αυτό κλαις! Κλαις μα δεν μπορείς να κλάψεις μόνος σου χωρίς να βροντοφωνάξεις ότι ο Γεωργουσόπουλος «βγάζει λάδι» τον καπιταλισμό και ρίχνει την ευθύνη της καπιταλιστικής κρίσης στα ανθρωπάκια. Ίσως θα μπορούσες να κάνεις «γαργάρα» αυτά που άκουσες από τον Γεωργουσόπουλο! 

Καπιταλισμός που ρυπαίνει και σκοτώνει


Αν ένα μικρό ναυάγιο τόσο κοντά στο αρμόδιο υπουργείο, προκάλεσε τελικά τέτοια καταστροφή στον Σαρωνικό, ο καθένας μπορεί να σκεφτεί τι πρόκειται να συμβεί σε ένα ατύχημα μεγάλης έκτασης. Το πρόσφατο παράδειγμα του ναυαγίου «Αγία Ζώνη ΙΙ» ανέδειξε με χαρακτηριστικό τρόπο όλη την παθογένεια ενός συστήματος όπου η οικονομία λειτουργεί νόμιμα και παράνομα με γνώμονα το καπιταλιστικό κέρδος. Παθογένεια η οποία αγκαλιάζει το σύνολο των τομέων της αστικής πολιτικής, όπως την πρόληψη, τον κρατικό έλεγχο, την αντιμετώπιση ατυχημάτων και της βιομηχανικής ρύπανσης, τις εργασιακές σχέσεις και τις συνθήκες εργασίας, το λαθρεμπόριο καυσίμων, το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στην αδειοδότηση και λειτουργία των επιχειρήσεων.