Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Εξόρμηση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων μπροστά στο συλλαλητήριο του Σαββάτου (VIDEO - ΦΩΤΟ)





Μαζική εξόρμηση μπροστά στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) και της 3ης και 4ης ΥΠΕ πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης ενόψει του συλλαλητηρίου το Σάββατο 30 Νοέμβρη για το Ασφαλιστικό.

Οι συνταξιούχοι ένωσαν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας και με την εξόρμησή τους κάλεσαν τους συνταξιούχους της πόλης να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στις 11 το πρωί στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Επιστολή του Ηλ. Σιώρα με αφορμή τα εργατικά ατυχήματα και το θάνατο επικουρικού γιατρού



Σε επιστολή του, με αφορμή τα εργατικά ατυχήματα και το θάνατο επικουρικού  γιατρού καρδιολόγου, ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Γεν. Γραμματέας ΕΙΝΑΠ και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αναφέρει τα εξής:

«Δεν φτάνει που οδηγήσατε δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους γιατρούς και υγειονομικούς κάθε ειδικότητας στην ανεργία, στην απόγνωση, στη μετανάστευση, τώρα μ’ αυτές τις συνθήκες που ΕΣΕΙΣ φτιάξατε, ξεκάθαρα μας πετάτε στην αρρώστια, στην αναπηρία, στο θάνατο.

Θρηνούμε σήμερα το θάνατο ενός εκλεκτού συναδέλφου επικουρικού καρδιολόγου που αγόγγυστα πρόσφερε τις υπηρεσίες του στα ΤΕΠ του "Ευαγγελισμού", νέου επιστήμονα και οικογενειάρχη που βασανιζόταν χρόνια τώρα από τον κίνδυνο της απόλυσης, όπως και τόσοι άλλοι.

Ανταγωνισμός


Το ΙΟΒΕ, το ίδρυμα του ΣΕΒ που χαιρέτισε τον πρόσφατο «αναπτυξιακό» νόμο, επανήλθε με μια νέα μελέτη για την ενίσχυση της βιομηχανίας, στην οποία βάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη για την κυβέρνηση της ΝΔ. Ανάμεσα σε άλλα, ξεχωρίζουν πέντε αιτήματα των βιομηχάνων: Η ταχύτερη απόσβεση μηχανολογικού εξοπλισμού, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες, η μείωση του κόστους της Ενέργειας, η μείωση της φορολογίας και η αύξηση της χρηματοδότησης με κάθε είδους ενισχύσεις. Βέβαια, με τον «αναπτυξιακό» νόμο και τον προϋπολογισμό που κατέθεσε, η κυβέρνηση έχει ήδη ικανοποιήσει τον πυρήνα όσων ζητάει ο ΣΕΒ, αξιοποιώντας και την επιμελή προεργασία που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα, στον «αναπτυξιακό» προβλέπονταν η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, της φορολογίας και μέτρα για τις αποσβέσεις, ενώ στο φορολογικό προβλέπονται μερικά δισ. ευρώ για τους επιχειρηματικούς ομίλους από κρατικά κονδύλια. Ο ΙΟΒΕ όμως ξέρει ότι απευθύνεται σε «ευήκοα ώτα» και ζητάει το «κάτι παραπάνω» από την κυβέρνηση, ρίχνοντας ταυτόχρονα νερό στο μύλο του ανταγωνισμού ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος μπορεί καλύτερα να προωθήσει τις αξιώσεις του. Γιατί πώς αλλιώς να μεταφραστεί η παρέμβαση Τσακαλώτου, ο οποίος ψέγει τη ΝΔ ότι «ο τρόπος που επιλέγει να ενισχύσει τις επιχειρήσεις είναι αντιαναπτυξιακός», επειδή «αντί για τη μείωση των συντελεστών θα μπορούσε να επιλέξει την αύξηση του συντελεστή αποσβέσεων ώστε να ενισχύσει τις επενδύσεις»;

Ως πότε;


Από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Κινέτα 
Από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Κινέτα

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται... Πότε ως «Ζορμπάς», πότε ως «Βικτώρια», πότε ως «Γηρυόνης», πότε απλά ως ...Μάνδρα. Νεκροί, τραυματίες, εγκλωβισμένοι, διαλυμένα σπίτια και υποδομές. Ως πότε ο λαός θα μετράει τέτοιες απώλειες και καταστροφές;

Μπορεί η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις να προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τα «ακραία φαινόμενα» και την κλιματική αλλαγή, οι ευθύνες τους όμως για την έκθεση της ζωής και της περιουσίας του λαού σε κίνδυνο είναι αδιαμφισβήτητες και εγκληματικές.

Και ο λόγος είναι ότι οι λαϊκές ανάγκες για σχεδιασμένη και ουσιαστική προστασία από τα φυσικά φαινόμενα και τις καταστροφές δεν χωράνε στα «αναπτυξιακά πλάνα» του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων, στους κρατικούς και ευρωπαϊκούς προϋπολογισμούς, που έχουν για προτεραιότητα τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων.

«Συνειρμοί» και «λαθροχειρίες»...


«Εβγαλε μάτι» η χτεσινή λαθροχειρία της «Αυγής» και της «Εφημερίδας των Συντακτών», σε σχέση με τη θέση που πήρε το ΚΚΕ για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της συνταγματικής αναθεώρησης, με τις δύο εφημερίδες που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ - κατά διαβολική «σύμπτωση» - να ισχυρίζονται ότι ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ζήτησε η εκλογή του ΠτΔ να γίνεται απευθείας από το λαό και μάλιστα με παράλληλη αύξηση των αρμοδιοτήτων του! Αυτή, φυσικά, ήταν η θέση του ΣΥΡΙΖΑ και η πρότασή του για το πώς θα διασφαλίζεται ο «κοινός τους στόχος» με τη ΝΔ, το πώς δηλαδή η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα «διαταράσσει» τους σταθερούς εκλογικούς κύκλους και τη συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής και καμία σχέση δεν έχει με τη θέση του ΚΚΕ.