Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

ΤΑ ΑΠΟΚΑΪΔΙΑ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ





Έχουν περάσει τρία χρόνια από την καταστροφή του Πνευματικού Κέντρου Νεοχωρούδας, από τη φωτιά που ξέσπασε στις 12 Μαρτίου 2016, κατά την προσπάθεια κλοπής του ΑΤΜ τράπεζας Πειραιώς. Ήταν από τα παλιότερα κτίρια του χωριού, άντεξε στο χρόνο για σχεδόν έναν αιώνα και τα τελευταία 25 χρόνια λειτουργούσε σαν Πνευματικό Κέντρο και χρησιμοποιήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο για τη διοργάνωση αξιόλογων εκδηλώσεων. Εδώ και 3 χρόνια παραμένει ένα εγκαταλελειμμένο κουφάρι για να μας θυμίζει όχι μόνο την εγκατάλειψη και αδιαφορία της διοίκησης του Δήμου. Να μας θυμίζει  σε ποια θέση βάζουν τον πολιτισμό όλοι αυτοί που έχουν σαν κορωνίδα την επιχειρηματικότητα, γιατί επιχειρηματικότητα και πολιτιστικές αναγκαιότητες, είναι δύο αντίθετες έννοιες. Η ευθύνη της διοίκησης του Δήμου σε ότι έχει να κάνει με την αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Πνευματικού Κέντρου Νεοχωρούδας είναι τεράστιες γιατί έχει αφήσει εδώ και χρόνια το κτήριο στη τύχη του και όσο αργεί η αποκατάσταση τόσο μεγαλώνει και το οικονομικό κόστος.

Να σταματήσει το έγκλημα εναντίον του παλαιστινιακού λαού - Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βάφει τα χέρια της με αίμα


  Πηγή: Associated Press
 
«Να σταματήσει το έγκλημα εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βάφει τα χέρια της με το αίμα των παιδιών της Παλαιστίνης», τονίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση για τις νέες επιδομές του κράτους του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη.
 
Αναλυτικά αναφέρει:

«Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει τις νέες δολοφονικές επιδρομές του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού.

Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ προχώρησε σε νέα κλιμάκωση της επιθετικότητας εναντίον της Γάζας και πραγματοποιεί δεκάδες αεροπορικές επιδρομές τις τελευταίες μέρες με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς.

Η πραγματική διαχωριστική γραμμή είναι αυτή ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΕΕ των μονοπωλίων και την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού


Προδημοσίευση από τη συνέντευξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΚΚΕ Μ. Παπαδόπουλου και Κ. Παπαδάκη στην ΚΟΜΕΠ, τ. 3/2019

Ο «Ριζοσπάστης» προδημοσιεύει σήμερα ένα μέρος απ' τη συνέντευξη την οποία έδωσαν στην ΚΟΜΕΠ, για το τεύχος 3/2019, που θα κυκλοφορήσει την επόμενη βδομάδα, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, νυν ευρωβουλευτής, και Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.
 
***
 
ΚΟΜΕΠ: Το ΚΚΕ τοποθετείται σταθερά εχθρικά απέναντι στην ΕΕ. Δηλώνει ότι δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκή. Γιατί τότε συμμετέχετε στις ευρωεκλογές;

Κώστας Παπαδάκης: Η αξία της πολιτικής του ΚΚΕ για το λαό μας είναι διαχρονικά αναγνωρισμένη. Οπως και η συμβολή του στην προετοιμασία, στην έγκαιρη προειδοποίηση και στην οργάνωση της αγωνιστικής στάσης του λαού ενάντια στην ΕΕ, τη διακρατική αυτή ένωση του κεφαλαίου. Το ΚΚΕ ακριβώς επειδή δεν έχει, ούτε είχε ποτέ δεσμεύσεις, εξαρτήσεις από την ΕΕ και το κεφάλαιο, δεν έχει και κανένα συμφέρον να δικαιολογήσει, να εξωραΐσει την ΕΕ, να καλλιεργήσει αυταπάτες για το βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα αυτής και των οργάνων της, όπως κάνουν τα αστικά κόμματα.

Γνώμονας τόσο της συμμετοχής του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές όσο και της παρέμβασής του στο Ευρωκοινοβούλιο είναι η υπεράσπιση και ανάδειξη των συμφερόντων της εργατικής τάξης, των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων που συνθλίβονται από τη στρατηγική του κεφαλαίου που προωθεί η ΕΕ. Αποκαλύπτει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς που μελετούνται εις βάρος των εργαζομένων από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις της και μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συμβάλλοντας και έτσι στην έγκαιρη και άμεση οργάνωση της λαϊκής πάλης.

Ο Μπολσονάρο καταστρέφει τον Αμαζόνιο με τη συνενοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης



Οι αυτόχθονες πληθυσμοί του Αμαζονίου και διάφοροι φορείς καλούν σε δράση ενάντια στη συστηματική αποδάσωση από τον Μπολσονάρου, με τη συνεργασία-συνενοχή της ΕΕ

Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο σημερινός ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, είναι γνωστός υποστηρικτής απόψεων υπέρ του ρατσισμού, μισογυνισμού και ακραίων συντηρητικών θέσεων για το νόμο, την τάξη και τα κοινωνικά θέματα. Υποστηρίζει τις με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς δίκη εκτελέσεις των «κακοποιών», εξισώνει την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία, χαρακτηρίζει τους ιθαγενείς «παράσιτα» και αποκαλεί τους πρόσφυγες «απόπατο». Με λεξιλόγιο που παραπέμπει σε Ναζί, θαυμαστής του Πινοσέτ και του Χίτλερ, δεν δίστασε να τιμήσει εφέτος την επέτειο της Δικτακτορίας του 1964, ως γνήσιο «τέκνο» της.
Με την εκλογή του, την οποία υποστήριξαν και συνέδραμαν η άρχουσα τάξη της Βραζιλίας, η Εκκλησία και (πρώην) Χουντικοί, το ΔΝΤ, τεράστιοι μονοπωλιακοί όμιλοι, αλλά και η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ξεκίνησε την επίθεση του στα δάση του Αμαζονίου, στους αυτόχθονες πληθυσμούς, στους quilombolas (απόγονοι εκείνων που απελευθερώθηκαν από τη δουλεία) αλλά και σε όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Απίστευτο χάλι




Οι επικείμενες ευρωεκλογές εξελίσσονται κυριολεκτικά σε μια μάχη τεράτων. Ο,τι φρικώδες έχει συσσωρευτεί στον ιστορικό κορβανά της αποκαλούμενης γηραιάς ηπείρου, έχει έρθει στην επιφάνεια, μέχρι πριν από λίγο καιρό κεκαλυμμένα και τώρα απροκάλυπτα και ωμά.
 
Φασίστες με γραβάτα ή χωρίς. Εθνικιστές, σοβινιστές, σέχτες και γκρουπούσκουλα, μαριονέτες με μακρά εμπειρία και πλούσιο βιογραφικό, βουτηγμένοι στη διαφθορά έως το κόκαλο, μια γενιά από νεοβαμπίρ, λυμαίνονται προγράμματα, ταμεία, κόμματα, πακέτα, φαντς, ντρόγκα, λαθρεμπόριο, διακίνηση ανθρώπων. Το ευρωπαϊκό κατεστημένο διαγκωνίζεται με το αμερικανικό στην αμιγώς κρατική ή προσχηματικά ιδιωτική μισθοφορική αποστολή στρατιωτικών μονάδων, με ή χωρίς τη βοήθεια του ΝΑΤΟ, στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός θυμίζει, παρά το τεχνολογικό του μασκάρεμα, πρωτομεσσαιωνικούς σταυροφόρους του καπιταλισμού, που σε αγαστή συνεργασία με δουλικούς εκλεγμένους ηγεμονίσκους θεμελιώνει, σφάζοντας λαούς, τις μικρές ελεγχόμενες αγορές για να πουλάει τα καταναλωτικά του μπιχλιμπίδια. Αυτή η συζήτηση για τη νεοαποικιακή πρακτική δε γίνεται ως θα όφειλε, ενόψει ευρωεκλογών, παρά με όρους παραπλάνησης και κυριολεκτικής οργουελικής διαστροφής των όρων του μέχρι τώρα αποδεκτού και κοινής χρήσης διεθνούς πολιτικού λεξιλογίου.