Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Συγκέντρωση ενάντια στην έξωση συνταξιούχου δασκάλου (VIDEO)

 


Συγκέντρωση ενάντια στην έξωση συνταξιούχου δασκάλου, από το σπίτι του, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας, σωματεία και φορείς, διαμηνύοντας ότι δεν θα επιτρέψουν να ξεσπιτωθεί καμία εργατική λαϊκή οικογένεια.

Την συγκέντρωση διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Θεσσαλονίκης, ενώ συμμετείχαν και στήριξαν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αμπελοκήπων, η  Επιτροπή των Σωματείων ενάντια στους πλειστηριασμούς, φοιτητικοί σύλλογοι, κλπ.

Απορρίπτουν το νομοσχέδιο οι σπουδαστές των ΔΙΕΚ - Απαιτούν πραγματική αναβάθμιση των σπουδών τους (VIDEO)

 

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ



Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, που έχει στόχο την παροχή δεξιοτήτων ανάλογα με τις ανάγκες των ομίλων σε κάθε φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, εξέφρασαν οι σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ, κατά την τοποθέτησή τους στην ακρόαση φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αθήνας (ΣΥΣΔΙΕΚ), η Φωτεινή Δουλή, πρόεδρος του ΣΥΣΔΙΕΚ, τόνισε ότι ήδη μέσα στις σχολές το νομοσχέδιο αυτό απορρίπτεται από την πλειοψηφία των σπουδαστών, ενώ η αντίθεση αυτή θα εκφραστεί και την Πέμπτη με τη νέα κινητοποίησή τους έξω από τη Βουλή.

Στην τοποθέτησή της η Φ. Δουλή ανέφερε: