Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Σερίφηδες... «δυτικών αξιών»


Καθώς κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή, η ευρωατλαντική προπαγάνδα επανέρχεται στον προσφιλή της ...«πόλεμο των πολιτισμών», για να νομιμοποιήσει την εγκληματική πολιτική του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του, που σπέρνουν φωτιά και μπαρούτι σε όλη την υφήλιο. Αρθρογράφοι στρατευμένοι σ' αυτήν την άθλια προπαγάνδα παρουσιάζουν την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ ως ένα καπρίτσιο των «οπισθοδρομικών μουλάδων», που κυβερνούν το Ιράν ενάντια στην «πολιτισμένη Δύση», την οποία - κατά το αφήγημά τους - εκπροσωπεί το Ισραήλ στη Μέση Ανατολή. Οπότε, αυτονόητο το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», αυτονόητη και η υποχρέωση όλων να σταθούν στο πλευρό του κράτους - δολοφόνου, που υπερασπίζεται τάχα τις «δυτικές αξίες» κόντρα στον σκοταδισμό. Η κλιμάκωση όμως της έντασης ανάμεσα στο Ιράν και το Ισραήλ δεν προέκυψε ξαφνικά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου... Σε μια μακρά αλυσίδα απειλών και πολεμικών επεισοδίων, το Ισραήλ ήταν αυτό που βομβάρδισε πριν από λίγες μέρες το προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό, πλήγμα που ισοδυναμεί με επίθεση σε ιρανικό έδαφος.

Οι Ευρωατλαντικοί προπαγανδιστές κάνουν υπερπροσπάθεια για να «θολώσουν» την πραγματική εικόνα των εξελίξεων. Αλλά και για να κρυφτούν κάτω από το χαλί η επιθετική πολιτική των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, οι σκληροί ανταγωνισμοί και τα συγκρουόμενα συμφέροντα ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα, που είναι το υπόβαθρο του πολέμου. Οσο για τις «δυτικές αξίες» που υπερασπίζεται τάχα το Ισραήλ απέναντι στα θεοκρατικά - σκοταδιστικά καθεστώτα της περιοχής (να μη θυμηθούμε τι γίνεται στη Σαουδική Αραβία, που είναι σύμμαχος των ΑμερικανοΝΑΤΟικών), το ζούμε καθημερινά σε ζωντανή μετάδοση, βλέποντας τον ισραηλινό στρατό να εξοντώνει πάνω από 35.000 Παλαιστίνιους, στην πλειοψηφία τους άμαχους γυναίκες και παιδιά, να επεκτείνει την κατοχή, να απειλεί γειτονικά κράτη με επέμβαση, να φυλακίζει ακόμα και έφηβους Παλαιστίνιους επειδή αντιδρούν στην κατοχή. Αυτές είναι πράγματι οι «αξίες» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που στηρίζουν σε ρόλο «σερίφη» την αστική τάξη του Ισραήλ, ως εμπροσθοφυλακή και των δικών τους βρώμικων σχεδιασμών στην περιοχή.

ΦΡΕΓΑΤΑ «ΥΔΡΑ» - ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ Μισό εκατομμύριο ευρώ κάθε μέρα κοστίζει στον λαό η συμμετοχή στην πολεμική αποστολή της ΕΕ

 

Σε «περιοχή υψηλού κινδύνου» με «πολλαπλές επιθέσεις» το πλήρωμα της φρεγάτας «Υδρα»

Ενδεικτικά τα όσα ειπώθηκαν την Τρίτη στην επίσημη ενημέρωση για την επιχείρηση από το στρατηγείο της στη Λάρισα

 

Από την ενημέρωση της Τρίτης

Eurokinissi

Από την ενημέρωση της Τρίτης
Στο «στόμα του λύκου» βρίσκονται το πλήρωμα της φρεγάτας «Υδρα» κι άλλα στελέχη που έχουν αναπτυχθεί στο Κέρας της Αφρικής, στο πλαίσιο της ευρωενωσιακής επιχείρησης «ASPIDES», την ώρα που ο λαός πληρώνει πανάκριβα για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των ομίλων της διαμετακόμισης.

Θυμίζουμε ότι με επιχείρημα τη δράση των Χούθι στην περιοχή, τους κινδύνους για την εμπορική ναυτιλία και τις αναταράξεις στην «κύρια γραμμή εφοδιασμού της ΕΕ» (μέσω Σουέζ, καθώς υπολογίζεται ότι μόνο τα μισά από τα 70 πλοία που διέρχονταν καθημερινά εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τη διώρυγα), στις 19/2 εκκίνησε επισήμως η επιχείρηση, με Ελληνα διοικητή «εν όρμω», τον υποναύαρχο Β. Γρυπάρη, ενώ η διοίκησή της ασκείται από το στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα, το οποίο έσπευσε να διαθέσει η ελληνική κυβέρνηση, διεκδικώντας αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή, για τα συμφέροντα πάντα του κεφαλαίου. Διόλου τυχαία, όπως είπε αυτές τις μέρες ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Γεραπετρίτης, σε συνέδριο στην Αθήνα, «ο ελληνόκτητος στόλος αντιπροσωπεύει πλέον του 17% του παγκόσμιου στόλου, γεγονός που τον κατατάσσει στην πρώτη θέση, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ένα έκτο της παγκόσμιας χωρητικότητας», ενώ «κατά την τελευταία πενταετία, τα έσοδα για την ελληνική οικονομία από τις θαλάσσιες μεταφορές αντιστοιχούν σε πλέον του 42% επί του συνόλου των εσόδων από υπηρεσίες και στο 21% του συνόλου των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών».

Ο άλλος πόλεμος...


 

Ξεχειλίζουν η οργή και η αγανάκτηση για τον «πόλεμο» στους χώρους δουλειάς, με 10 νεκρούς τις τελευταίες 12 μέρες. Κοινός παρονομαστής είναι η ένταση της εκμετάλλευσης και η έλλειψη μέτρων ασφαλείας, που κάνουν το μεροκάματο θανατηφόρα παγίδα για τους εργαζόμενους.

Εργοδοσία, κράτος και ΕΕ είναι συνένοχοι. Με Οδηγίες και Κατευθύνσεις που ψηφίζονται στο Ευρωκοινοβούλιο και ενσωματώνονται στους νόμους των κρατών καταργείται ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας, διαλύονται οι εργασιακές σχέσεις, εντατικοποιείται η δουλειά.

Με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις για δουλειά μέχρι τον τάφο, αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και μειώνονται οι συντάξεις απ' όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις. Υπερήλικες αναγκάζονται να κρέμονται από σκαλωσιές και άρρωστοι να δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες, ενώ θα έπρεπε όλοι οι εργαζόμενοι να βγαίνουν νωρίτερα στη σύνταξη και να απολαμβάνουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.