Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Αποχώρησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ από την συζήτηση των δύο απαράδεκτων τροπολογιών (VIDEO)




Με μια άθλια μεθόδευση, κυριολεκτικά ένα τέταρτο πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση στη Βουλή, η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε δύο απαράδεκτες τροπολογίες στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Η μία τροπολογία που προσπάθησε να περάσει «σαν τον κλέφτη», προβλέπει ταβάνι στις συντάξεις, επεκτείνοντας όλες τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις των τελευταίων ετών. Σύμφωνα με τη ρύθμιση, το ανώτατο όριο σύνταξης ορίζεται στο 12πλάσιο της λεγόμενης εθνικής σύνταξης. Μάλιστα, συντάξεις που απονεμήθηκαν και  υπερβαίνουν το συγκεκριμένο πλαφόν, αναζητούνται ως καλοπίστως εισπραχθείσες και επιστρέφονται με παρακράτηση ποσοστού 20% από την σύνταξη που καταβάλλεται κάθε μήνα.

Μ. Ραλλάκης στο One Channel: Κάνουμε διάλογο, αλλά με όρους αγώνα


Καλεσμένος στην εκπομπή One Line, βρέθηκε ο Μανώλης Ραλλάκης, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, όπου μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, τις προσδοκίες τους, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα διεκδικήσουν τα αναδρομικά που δικαιούνται.

Συνέντευξη του Λεωνίδα Στολτίδη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ (AUDIO)





Σε μία σειρά θέματα που περιέχονται στα αλλεπάλληλα νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή, αναφέρθηκε ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, το πρωί της Πέμπτης 8 Αυγούστου.

Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση, συνεπής με τις δεσμεύσεις της στο κεφάλαιο, βιάζεται να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα, είτε αυτά αφορούν την παροχή νέων προνομίων στο κεφάλαιο είτε την καταστολή που θα χρειαστεί για να περάσουν οι αντιλαϊκές πολιτικές.

Ο βουλευτής της ΝΔ που είπε την αλήθεια για την κατάργηση του ασύλου…


…και τι φοβάται ο Αθανάσιος Πλεύρης
Ο βουλευτής της Ν.Δ, που στην ομιλία του στην Βουλή όπου συζητήθηκε η επίμαχη διάταξη κατάργησης του ασύλου, αναφέρθηκε στα πραγματικά αίτια ήταν ο  Στράτος ΣιμόπουλοςΒουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Καθόλου τυχαίο στέλεχος αφού υπήρξε αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Ν.Δ από τον  Αύγουστο του 2012 έως τον Δεκέμβριο του 2014 και στην συνέχεια ήταν γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Αναφερόμενος στην ρύθμιση για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ο Στράτος Σιμόπουλος ξεκαθάρισε την πραγματική αιτία που προωθείται η συγκεκριμένη ρύθμιση. Πέραν δηλαδή από τα περί «αντιμετώπισης της εγκληματικότητας».

Περί όνου σκιάς


«Ηταν θέμα χρόνου να βρεθεί στα χαρακώματα της πόλωσης», διαπιστώνουν οι μεν για τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την προχτεσινή συζήτηση στη Βουλή. «Το συναινετικό προσωπείο της κυβέρνησης άντεξε για μια πρωτολογία», ανταπαντούν οι δε. Δηλαδή, ο ένας κατηγορεί τον άλλον ότι δυναμιτίζει τη συναίνεση, για την οποία - κατά δήλωσή τους - και οι δυο πασχίζουν! Μπορεί στα λόγια να διαγκωνίζονται σε ατάκες και ευφυολογήματα, στην ουσία όμως συναινούν και με το παραπάνω, αφού η αντιπαράθεση στη Βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο για το «επιτελικό κράτος» δεν έγινε για την ουσία (αυτή άλλωστε καθορίζεται από κατευθύνσεις της ΕΕ και «συστάσεις» του ΟΟΣΑ), αλλά για ζητήματα όπως: Πόσους μετακλητούς και ποιος θα τους διορίζει, τι προσόντα θα έχουν όσοι αναλαμβάνουν θέσεις - κλειδιά στον κρατικό μηχανισμό, πόσες Γραμματείες και Διευθύνσεις θα έχει κάθε υπουργείο και άλλα παρόμοια. Κουβέντα να γίνεται δηλαδή, αφού το κύριο βρίσκεται αλλού: Οτι το κράτος αναμορφώνεται για να γίνει πιο αποτελεσματικό για το κεφάλαιο στην επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής, των μνημονιακών δεσμεύσεων, της ιμπεριαλιστικής εμπλοκής. Σ' αυτά συγκλίνουν όλα τα αστικά κόμματα, ανεξάρτητα από την άποψή τους για το πώς μπορεί το κράτος να τα υπηρετήσει πιο αποτελεσματικά, συνθλίβοντας τις λαϊκές ανάγκες. Αρα, «περί όνου σκιάς» η κοκορομαχία στη Βουλή...

ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


Εγκλωβισμός του λαού ανάμεσα στα πλαφόν και την πολιτική που απογυμνώνει τις δημόσιες δομές
 
 
MotionTeam
Λίγο καιρό μετά τις πολυήμερες «κινητοποιήσεις» των επιχειρηματιών των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, το νέο ανώτατο μηνιαίο πλαφόν για τον αριθμό των απεικονιστικών εξετάσεων (μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες, μαστογραφίες κ.ά.) που μπορεί να διενεργεί κάθε απεικονιστικό μηχάνημα σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, σε πλήρη 12ωρη ημερήσια λειτουργία, ήρθε να υπενθυμίσει τις συνέπειες της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της Υγείας και το πόσο έκθετο αφήνουν το λαό και τις ανάγκες του.
 Η επιβολή πλαφόν στις απεικονιστικές εξετάσεις - επιβλήθηκε για πρώτη φορά μετά το 2010 - πρακτικά σημαίνει ότι αν σ' ένα ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο έχει συμπληρωθεί το όριο των απεικονιστικών εξετάσεων που πρέπει να έχει εκτελέσει ένα ιατρικό μηχάνημα κάθε μήνα, τότε ο ασθενής με ατομική του ευθύνη θα πρέπει να αναζητήσει άλλο ιδιωτικό κέντρο, το οποίο δεν θα το έχει συμπληρώσει και θα είναι συμβεβλημένο προκειμένου να αποζημιωθεί η εξέτασή του και να πληρώσει το 15% της συμμετοχής. Διαφορετικά, αν δεν βρίσκει και αν βρίσκεται σε επείγουσα ανάγκη, όπως συμβαίνει με χιλιάδες ανθρώπους που δεν μπορούν να περιμένουν βέβαια τις τεράστιες λίστες αναμονής στις δημόσιες δομές, θα αναγκαστεί να πληρώσει εξολοκλήρου από την τσέπη του το κόστος της εξέτασης...

“Ένα πιάτο φαγητό μαγειρεύετε παιδιά και τίποτα παραπάνω” – Θέση για το περιστατικό στην Κέρκυρα παίρνει γνωστή food blogger



“Παραφωνία” στην αγαστή σύμπραξη διάσημων σεφ κατά του καταγγέλλοντα μαθητευόμενου στην Κέρκυρα η παρέμβαση της γνωστής food blogger και μαγείρισσας Madame Ginger, που επιβεβαιώνει ότι οι μεσαιωνικές συνθήκες μόνο σπάνιες δεν είναι στις κουζίνες

Μπορεί όσα λέει στην ανάρτησή της η Μαριλού Παντάκη, μαγείρισσα και γνωστή food blogger ως Madame Ginger να φαίνονται έως και αυτονόητα και να μην αλλάζουν τον κόσμο. Είναι όμως μια από τις λίγες φωνές μεταξύ των αναγνωρίσιμων προσωπικοτήτων της εγχώριας κουζίνας που αντί να δείχνει το θύμα με το δάχτυλο, μιλάει ανοιχτά για τις καταστάσεις που η ίδια έχει δει να συμβαίνουν σε κουζίνες, για τις εξευτελιστικές συνθήκες και παράλληλα την τρομερή έπαρση των “μεγάλων” σεφ. Μπορεί το πρόβλημα να μη λύνεται απλά με “οικογενειακό κλίμα” και σωστή παιδεία στις σχολές μαγειρικής, είναι όμως σημαντικό που η ίδια αναγνωρίζει ως πρόβλημα στους θύτες και όχι στα θύματα:

«Ασυλο» στις επιχειρήσεις


  Πηγή: Eurokinissi

Αν κάτι επιβεβαιώνεται ως συμπέρασμα από τη χτεσινή πρώτη μέρα της συζήτησης στη Βουλή για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, είναι ότι όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ συμφωνούν στο πανεπιστήμιο της αγοράς, απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για Ερευνα και εργατικό δυναμικό που θα υπηρετουν την κερδοφορία τους.

Αυτό ήταν άλλωστε το περιεχόμενο των «μεταρρυθμίσεων» στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τις οποίες προώθησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί πιάνει το νήμα τώρα η ΝΔ, για να προωθήσει μεταξύ άλλων και την κατάργηση του ασύλου, με στόχο να στείλει μήνυμα πυγμής για λογαριασμό του κεφαλαίου στο φοιτητικό και συνολικότερα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, που παλεύει για σύγχρονα δικαιώματα στη μόρφωση και στη δουλειά, ενάντια στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και στην πολιτική των κομμάτων τους.