Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟ ΡΕΥΜΑ Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια - Κατάργηση έμμεσης φορολογίας

 

Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν

 

 

Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια, κατάργηση της έμμεσης φορολογίας και στοπ στις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος ζητά το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση για τις νέες αυξήσεις των παρόχων ενέργειας

Αναλυτικά:

Την ίδια ώρα που τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στην ενέργεια δεν έχουν πλαφόν, ανακοινώθηκαν οι νέες αυξήσεις των παρόχων στο ρεύμα με αυξήσεις ως και 29% για τον Γενάρη. Το πραγματικό πλαφόν μπαίνει μόνο στις λαϊκές ανάγκες των εργαζομένων που παλεύουν άνισα με την ενεργειακή φτώχεια και τα κύματα ακρίβειας με «όπλα» την κοροϊδία των ψίχουλων από τα διάφορα pass και των «λελογισμένων» αυξήσεων σε μισθούς που νομοθετεί κάθε χρόνο η κυβέρνηση.

Ταμείο

 

Δεν χρειαζόταν να «ταξιδέψει» το Μουντιάλ στην πετρελαιομοναρχία του Κατάρ για να καταλάβουμε ότι η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση είναι μια παγκοσμίων διαστάσεων «μπίζνα», με τεράστιο μπάτζετ επενδύσεων και ανάλογες προσδοκίες για κέρδη όλων των ειδών (οικονομικά, γεωπολιτικά κ.λπ.). Η διαφορά του φετινού Μουντιάλ σε σύγκριση με όλα τα προηγούμενα είναι ότι τα μεγέθη ζαλίζουν. Για παράδειγμα, το κόστος των υποδομών που φτιάχτηκαν με αφορμή τη διοργάνωση (αυτοκινητόδρομοι, νέο αεροδρόμιο, πολυτελείς κατοικίες, στάδια κ.λπ.) υπολογίζεται σε 220 με 300 δισ. δολάρια, όσο είναι το ΑΕΠ της Ελλάδας ή όσο κόστισαν όλα μαζί τα 21 προηγούμενα Μουντιάλ! Ποσά διόλου ευκαταφρόνητα σε εποχές δύσκολες για την παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία, που αναζητεί «χοάνη» για συσσωρευμένα κεφάλαια με κερδοφόρες αποδόσεις. Αυτό έκαναν για παράδειγμα τα γερμανικά μονοπώλια που κατασκεύασαν το Μετρό της Ντόχα έναντι 36 δισ. δολαρίων, ή οι μεγαλοκατασκευαστικές εταιρείες που έναντι 15 δισ. δολαρίων έχτισαν το περίφημο συγκρότημα καταλυμάτων «The Pearl». Απ' όλα αυτά το Κατάρ προσδοκά ρυθμούς ανάπτυξης 4,1% μέχρι το τέλος του χρόνου και 17 δισ. δολάρια «ταμείο», αν και η «επένδυση» που έκανε το καθεστώς έχει πιο μακροπρόθεσμες στοχεύσεις και κυρίως τη γεωπολιτική αναβάθμισή του στην περιοχή του Κόλπου. Η FIFA έβαλε στα ταμεία της περίπου 7,5 δισ. δολάρια την τετραετία από το προηγούμενο Μουντιάλ και οι 32 Εθνικές ομάδες της τελικής φάσης μοιράστηκαν 440 εκατ. δολάρια. Ολοι πήραν δηλαδή το μερτικό τους και με το παραπάνω. Εκτός από τους χιλιάδες ξένους φτωχοδιάβολους που δούλεψαν στην κατασκευή των υποδομών, μέσα σε άθλιες συνθήκες, και άφησαν πίσω 6.500 συναδέλφους τους νεκρούς.

21/12/1944 O Σκόμπυ εκδικείται την ήττα της Κηφισιάς με άγριο πολυβολισμό νοσοκομείων και συνοικιών

 

Ολόκληρη η Ελλάδα απαιτεί να γίνουν δεκτοί οι όροι του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ

 

Η μεγάλη νίκη της Κηφισιάς ξεσήκωσε καινούριο ενθουσιασμό στον μαχόμενο πληθυσμό της Αθήνας και του Πειραιά. Σχετικά με το λαμπρό αυτό κατόρθωμα του ΕΛΑΣ γνώστηκαν οι παρακάτω λεπτομέρειες:

Οι Αγγλοι ήταν γερά οχυρωμένοι και άριστα εξοπλισμένοι στα ξενοδοχεία Απέργη, Σέσιλ, Πεντελικό και άλλα κτίρια. Πρόβαλαν λυσσώδη αντίσταση και είχαν την βοήθεια της αεροπορίας. Ο ΕΛΑΣ έκανε χρήση δυναμίτιδας για την ανατίναξη των οχυρών. Η τελική επίθεση άρχισε τα μεσάνυχτα της 18/12 και με αλλεπάλληλες εφόδους των ελασιτών, ως το πρωί είχε παραλύσει και η τελευταία άμυνα. Εκτός από τους 550 αιχμαλώτους, στα χέρια του ΕΛΑΣ έπεσαν πολλά αντιαεροπορικά πυροβόλα, πολλά αυτοκίνητα, άφθονο πολεμικό και τροχαίο υλικό και τρόφιμα. Σ' ενίσχυση των Αγγλων έφθασαν την τελευταία στιγμή 20 θωρακισμένα αυτοκίνητα από τη Ραφήνα - Γέρακα. Επί τρεις ώρες πολυβολούσαν τους δρόμους, αλλά αναγκάστηκαν να γυρίσουν χωρίς αποτέλεσμα.

Στην επιστροφή τους 2 θωρακισμένα αυτοκίνητα πέσαν σε νάρκες και ανετινάχθησαν στον αέρα. Ενα αεροπλάνο είχε καεί πρωτύτερα στην Κηφισιά από τους ίδιους τους Αγγλους. Ολόκληρος η περιοχή είναι τώρα ελεύθερη. Ο Σκόμπυ εκδικήθηκε την ήττα του, που την κρύβει από τα ανακοινωθέντα του, με άγρια επίθεση της αεροπορίας κατά των νοσοκομείον μας της Κηφισιάς. Σκοτώθηκαν 2 τραυματίες μας και πολλοί πήραν νέα τραύματα. Τρομοκρατικές επιθέσεις από τον αέρα έγιναν χθες στου Γκύζη, Κυψέλη και Γαλάτσι. (...).

***

Το παραπάνω ρεπορτάζ του παράνομου «Ριζοσπάστη» παρουσίαζε το μεγαλύτερο πλήγμα που δέχτηκαν οι Βρετανοί στην Αθήνα απ' τον ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια της ταξικής σύγκρουσης του Δεκέμβρη του 1944.

Η μάχη ξεκίνησε στις 17-12-1944 και έληξε στις 19-12-1944 με νίκη του ΕΛΑΣ. Στα μεγάλα ξενοδοχεία της Κηφισιάς είχε εγκατασταθεί το διοικητικό επιτελείο της βρετανικής αεροπορίας (RAF), με συνολική δύναμη 718 ανδρών και ισχυρή υπερασπιστική δύναμη από πολυβόλα.

Στέγη κερδών

 

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι δαπάνες για στέγαση φτάνουν έως και το 50% του εισοδήματος μιας λαϊκής οικογένειας. Τα ενοίκια έχουν εκτιναχθεί έως και 35% την τελευταία τριετία. 7 στους 10 νέους έως 34 χρόνων μένουν με τους γονείς τους. Και δεκάδες χιλιάδες βρίσκονται αντιμέτωποι με εξώσεις και πλειστηριασμούς από funds και τράπεζες. Κι όμως: Την ίδια στιγμή πάνω από 750.000 σπίτια και κατοικίες μένουν άδεια και άλλες 200.000 νεόκτιστες κατοικίες απούλητες!

Δεν πρόκειται για κάποια «στρέβλωση», αλλά για την «κανονικότητα» της καπιταλιστικής οικονομίας, όπου η στέγη αποτελεί ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, απλησίαστο για το εισόδημα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Αυτήν ακριβώς την «κανονικότητα» έρχεται να ενισχύσει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που με θράσος βάφτισε «στεγαστική πολιτική για τους νέους» και «αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για κοινωνική κατοικία».

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΒΟΥΛΗΣ Τροπολογίες ανακούφισης του λαού από το ΚΚΕ - Κουπόνι φαγητού από την κυβέρνηση

 

«Κόβουν» ψώνια 7 στους 10 καταναλωτές σύμφωνα με έρευνα ενόψει των γιορτών

 

Πηγή: Eurokinissi

Για τις τροπολογίες του ΚΚΕ που δίνουν ανάσα από την ακρίβεια θα κληθούν να πάρουν θέση τόσο η κυβέρνηση όσο και τα υπόλοιπα κόμματα σήμερα στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας - Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις». 

Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης και κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης προβλέπουν οι δύο τροπολογίες του ΚΚΕ, την ώρα που η κυβέρνηση προωθεί ένα ακόμα μέτρο-κοροϊδία σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών, το αποκαλούμενο «market - pass»... Αντίθετα οι τροπολογίες του ΚΚΕ αποτελούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών σε μια περίοδο που η ακρίβεια και ο πληθωρισμός σαρώνουν τα λαϊκά εισοδήματα από τις πολιτικές στήριξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας.