Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Το 2019 δεν είναι ... 2015


Ηταν Γενάρης του 2015, είχες ζήσει 5 χρόνια κρίσης, μνημονίων, λιτότητας, αντιλαϊκών μέτρων, είχες ήδη πληρώσει βαριά όλα αυτά... εσύ, οι φίλοι σου, η οικογένειά σου...
 
Ηθελες να αλλάξεις σελίδα, να βάλεις ένα τέλος σε όλα αυτά, τουλάχιστον να μην πας παρακάτω. Στα αυτιά σου ακούγονταν ωραία όλα αυτά που σου 'λεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, η ελπίδα που έρχεται, η κατάργηση των μνημονίων με έναν νόμο και ένα άρθρο, η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, της φοροληστείας... Ελεγες τότε και ένα στα δέκα να κάνει από αυτά που λέει καλύτερα θα είναι, τουλάχιστον θα μπει ένας φραγμός.
 
Σου φαίνονταν ενοχλητικά, αν και σε προβλημάτιζαν, αυτά που έλεγε τότε το ΚΚΕ. Οι προειδοποιήσεις ότι δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική που να ζυγίζει ίσα και τα θέλω των επιχειρηματικών ομίλων και τα θέλω του λαού. Η εκτίμηση ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση στο έδαφος αυτού του συστήματος, με τα μονοπώλια να κάνουν κουμάντο στην οικονομία και την εξουσία, που να κινηθεί φιλολαϊκά. Οι υπενθυμίσεις ότι αυτά τα 'χες ξαναδεί με το ΠΑΣΟΚ. Οταν σου έδειχνε τα νταραβέρια στις ΗΠΑ, στα Τέξας, τα σφιχταγκαλιάσματα με τον ΣΕΒ και σου 'λεγε μην την πατήσεις. 

Υπόσχεται στο ΣΕΒ πως η κυβέρνησή του θα πάρει «γρήγορες αποφάσεις»


  Πηγή: Eurokinissi

Tα διαπιστευτήριά του στους βιομηχάνους έσπευσε να δώσει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. Στο Σύνδεσμο των Βιομηχάνων παρείχε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, ενώ στους εργαζόμενους επιφύλαξε κάλπικα διλήμματα. 

«Η χώρα δεν έχει πλέον περιθώρια ούτε για πειράματα, ούτε για αστάθεια, ούτε για περιπέτειες», είπε, προσθέτοντας πως η χώρα χρειάζεται «ισχυρή κυβέρνηση με καθαρή εντολή». Προκειμένου, να μην αφήσει περιθώρια παρερμηνειών για το πώς θα ερμηνεύσει τη λαϊκή ψήφο, ανέφερε πως η κυβέρνησή του θα πρέπει να είναι «ισχυρή» για να μπορεί να πάρει «γρήγορες αποφάσεις».

Μνημόνιο; Ποιο μνημόνιο; Μα πού το θυμηθήκατε; – Φρεσκάροντας τη μνήμη του Γιάνη Βαρουφάκη



Δεν άκουσα, πώς είπατε ορίστε, προσπάθησε να μας πει ο πρώην υπουργός οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, έπρεπε όμως πρώτα να έχει προσέξει που έβαζε την υπογραφή του. 

Οι αντιδράσεις των πρωταγωνιστών του πάλαι ποτέ αντιμνημονιακού μπλοκ θυμίζουν κάπως τους Βετεράνους Γαλάτες πολεμιστές απ’ τον Αστερίξ και την άρνησή τους να παραδεχτούν την άττα:

-Αλεζία; Ποια Αλεζία; Τι τη θέλετε τέλος πάντων αυτή την Αλεζία;
Κάπως έτσι η ακριβώςη τοποθεσία της μάχης παραμένει άγνωστη στους ιστορικούς. Οι οποίοι θα είχαν ίσως το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με τα πεπραγμένα της «αριστερής κυβέρνησης» και των στελεχών της. Μόνο που, για κακή τους τύχη, τα γραπτά μένουν. Και φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή όσων εκ των υστέρων παριστάνουν τους σταυροφόρους κατά της “χρεοδουλοπαροικίας” (πείτε μας πάλι για την ξύλινη γλώσσα του ΚΚΕ να δούμε κάτι).

Καλεί σε διάλογο την Άγκυρα για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου


Ο Τζ. Πάιτ δίπλα στον υπουργό Άμυνας Ευ. Αποστολάκη 
 Ο Τζ. Πάιτ δίπλα στον υπουργό Άμυνας Ευ. Αποστολάκη

Λογική ανταλλαγμάτων επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου αποπνέουν οι παραινέσεις της Ουάσιγκτον προς την Άγκυρα για διάλογο με αφορμή την κλιμάκωση της επιθετικότητας της τουρκικής αστικής τάξης στην κυπριακή ΑΟΖ.

Από τη βάση στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ δήλωσε ότι «τώρα είναι η ώρα για διάλογο και όχι για περαιτέρω κλιμακούμενες προκλητικές ενέργειες», αναγνωρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η Άγκυρα έχει ρόλο επί της ΑΟΖ μιας ανεξάρτητης χώρας και κατ’ επέκταση πως έχει να λαμβάνει!

Ανέφερε ακόμα πως οι ΗΠΑ και η ΕΕ μοιράζονται την ίδια οπτική για τις εξελίξεις στα ύδατα της Κύπρου, συνεπώς μοιράζονται τη λογική του «δούναι και λαβείν» με διακύβευμα τα ενεργειακά αποθέματα της Κύπρου.

Κι ενώ οι σύμμαχοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καλούν την Άγκυρα, επί της ουσίας, να κουβεντιάσει τι θα πάρει, ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να προβάλει την ΕΕ σαν υπερασπιστή των κυπριακών, αλλά και των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ζήτησε η Σύνοδος Κορυφής που θα γίνει Πέμπτη και Παρασκευή «να εξετάσει συγκεκριμένα μέτρα κατά των εμπλεκόμενων στις παράνομες δραστηριότητες, εφόσον η Τουρκία επιμείνει στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

902gr

Επικίνδυνη προσπάθεια εφησυχασμού του λαού για τις εξελίξεις στην Ανατ. Μεσόγειο (VIDEO)





Για επικίνδυνη προσπάθεια εφησυχασμού του λαού για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο έκανε λόγο ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην ΕΡΤ1 το βράδυ της Δευτέρας.

Σημείωσε ότι είναι διπλός ο κίνδυνος από την προσπάθεια των ΗΠΑ να προσελκύσουν την Τουρκία ενάντια σε Ρωσία, Κίνα και Ιράν. Όπως είπε, στην περίπτωση της ρυμούλκησης της Τουρκίας είναι πιθανό να της δοθούν ανταλλάγματα σε Κύπρο και Αιγαίο, ενώ στην περίπτωση που ύπαρξη ρήξη της Ουάσιγκτον με την Άγκυρα είναι πιθανό η Ελλάδα να βρεθεί στην πρώτη γραμμή μιας γενικευμένης αντιπαράθεσης.

Υπογράμμισε ότι πρέπει να κινηθούμε σε αντίθετη κατεύθυνση, αυτή της αποσύνδεσης από τη γενική αντιπαράθεση του ΝΑΤΟ με Ρωσία, Κίνα και Ιράν, διότι όσο η χώρα εμπλέκεται στη μεγάλη αντιπαράθεση αυξάνονται οι κίνδυνοι για τους λαούς κι αυτό πρέπει να είναι κριτήριο ψήφου.

Ανέφερε ότι όσοι πάλεψαν για να φύγουν οι βάσεις, για να μη βγαίνει ο Ελληνικός Στρατός έξω από τα σύνορα, όσοι φώναζαν στο Πολυτεχνείο αντιΝΑΤΟικά συνθήματα να συνταχθούν με το ΚΚΕ, τη μόνη πραγματικά αριστερή ψήφο.

902gr

«Αυτή είναι η Τάξη μου κι αυτήν οφείλω να υποστηρίξω» (vid)

Στην εκπομπή «One Talk» του One Channel φιλοξενήθηκε η ηθοποιός και υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ στην Ανατολική Αττική, Ελένη Γερασιμίδου.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Δημήτρη Μανιάτη, η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως:
«Έχει δεχτεί χτύπημα το λαϊκό κίνημα, με τις διάφορες ψευτιές, με τις διάφορες «αριστεροσύνες» κι εγώ ως ηθοποιός – μπορώ να λέω τη λέξη μετά από 46 χρόνια – βλέπω ότι το χτύπημα έχει επεκταθεί και στην αισθητική του κόσμου. […]

Έχει δεχτεί μεγάλο χτύπημα και το γούστο του κόσμου και η σκέψη του η πολιτική. Υπήρχε ένα βιβλιαράκι του Ρόζενταλ – όχι του γνωστού Ρόζενταλ Γιουντίν, του άλλου του Έντουαρντ – που λεγόταν «Στόχος: Η φθορά των συνειδήσεων».

Έχει επιτευχτεί πάρα πολύ αυτό… Δυστυχώς! Βεβαίως ελπίζουμε σιγά-σιγά ο κόσμος να αρχίσει να σκέφτεται και να πιστέψει στην δύναμή του, για όλα τα πράγματα, για όλα…»
«Αυτή είναι η Τάξη μου κι αυτήν οφείλω να υποστηρίξω» 

Γ’ Ψήφισμα «Περί εκτάκτων μέτρων αφορώντων την Δημοσίαν τάξιν και ασφάλειαν».



Σαν σήμερα στις 18/06/1946 το αστικό μοναρχοφασιστικό καθεστώς έρχεται να θωρακίσει ακόμα περισσότερο το νομικό του οπλοστάσιο θέτοντας σε εφαρμογή το περιβόητο Γ’ Ψήφισμα «Περί εκτάκτων μέτρων αφορώντων την Δημοσίαν τάξιν και ασφάλειαν».



Είχε προηγηθεί η λευκή τρομοκρατία της μεταβαρκιζιανής περιόδου, το πογκρόμ σε βάρος χιλιάδων κομμουνιστών και αριστερών και το Γ’ Ψήφισμα το οποίο μεταξύ άλλων όριζε πως
 «Όστις θέλων αποσπάση εν μέρος εκ του όλου της Επικρατείας ή να ευκολύνη τα προς τούτο το τέλος τείνοντα σχέδια, συνώμοσεν ή διήγειρε στάσιν ή συνεννοήθη με ξένους ή κατήρτισεν ενόπλους ομάδας ή έλαβεν μετοχήν εις τοιαύτας προδοτικάς ενώσεις τιμωρείται με θάνατον», έδωσε το νομικό έναυσμα να στηθούν έκτακτα στρατοδικεία και δεκάδες κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές να οδηγηθούν στα εκτελεστικά αποσπάσματα. 

Ακολούθησε ο 
ΑΝ 509 για να επεκτείνει και να ολοκληρώσει ένα καθεστώς στυγνής ταξικής δικτατορίας, που όμοιά της δύσκολα συναντά κανείς στη σύγχρονη ευρωπαϊκή, τουλάχιστον, ιστορία.

Αντιγράφουμε από το βιβλίο του 
Σόλων Ν. Γρηγοριάδη"Τα φοβερά ντοκουμέντα. Ο εμφύλιος 1946=1949"  

Υπό παρακολούθηση ως “ακροαριστεροί” μέλη της Ένωσης Διωχθέντων του ναζιστικού καθεστώτος στη Γερμανία



Ως εξτρεμιστές κατηγοριοποιούνται αντιστασιακοί κατά του χιτλερισμού και απόγονοί τους από την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος της Γερμανίας, που αρνείται μάλιστα να δώσει ακριβή στοιχεία στους ενδιαφερόμενους για “λόγους δημόσιου συμφέροντος”. 

Την ώρα που η ακροδεξιά συνεχίζει να απλώνει τα δίχτυα της σε σώματα ασφαλείας και κρατικές υπηρεσίες, φαίνεται πως προτεραιότητα της Υπηρεσίας Προστασίας του συντάγματος στη Γερμανία παραμένει η παρακολούθηση αντιφασιστών. Αυτό περιλαμβάνει ακόμα και μέλη της Ένωσης Διωχθέντων του ναζιστικού καθεστώτος – Σύνδεσμος Αντιφασιστών (VVN – Bda), που αποτελείται από επιζήσαντες αντιστασιακούς και τους απογόνους τους.

Αν και κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια, το παράρτημα του συνδέσμου στο κρατίδιο της Έσσης αποφάσισε να δημοσιοποιήσει πρόσφατα την υπόθεση, ζητώντας ξεκάθαρες απαντήσεις από το υπουργείο εσωτερικών του κρατιδίου.