Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Προαπαιτούμενα


Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 113 «προαπαιτούμενα» καλείται να υλοποιήσει η κυβέρνηση μέχρι και το β' εξάμηνο του 2018, στο πλαίσιο της τρίτης και τέταρτης «αξιολόγησης», που θα γίνουν από Σεπτέμβρη και μέχρι την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος δανειοδότησης του κράτους από τον ESM. Τα «προαπαιτούμενα» αυτά έχουν συμφωνηθεί με τους «θεσμούς» και αφορούν κάθε πτυχή της ζωής της εργατικής - λαϊκής οικογένειας: Από τις αλλαγές προς το χειρότερο στα Εργασιακά, μέχρι τις νέες περικοπές κοινωνικών δαπανών και επιδομάτων, και από τις μειώσεις στα πετσοκομμένα κονδύλια για την Υγεία - Πρόνοια, μέχρι «απελευθερώσεις» τομέων της οικονομίας, προκειμένου να επιταχυνθεί η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση, προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Το βέβαιο είναι ότι από την εφαρμογή αυτών των μέτρων και την «ωρίμανση» των προηγούμενων, η εκμετάλλευση βαθαίνει, νέα πεδία δράσης ανοίγονται για το κεφάλαιο και μεγαλώνει η απόσταση που χωρίζει τη χαμοζωή του λαού από τις δυνατότητες που αντικειμενικά υπάρχουν σήμερα να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του. Μάλιστα, τα μέτρα αυτά αφορούν μια περίοδο για την οποία η κυβέρνηση προβλέπει ότι η οικονομία θα καταγράφει ανάκαμψη. Επομένως, ο λαός δεν έχει κανέναν λόγο να συμπάσχει με το κεφάλαιο για το αν θα ευοδωθούν οι στόχοι του. Μοναδικό «προαπαιτούμενο» για να υπάρξει διέξοδος προς όφελός του, είναι να συγκρουστεί με τα αντιλαϊκά σχέδια, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.

Τρεις “θεωρίες” που υπόσχονται να μας επιστρέψουν στο Μεσαίωνα


Ο τυχοδιωκτισμός μερικών και το συμφέρον των χορτασμένων να κρατάνε τις μάζες αναλφάβητες, οδήγησαν μερικές θεωρίες ξεχασμένες για αιώνες, σε μια ραγδαία άνοδο, ορισμένους τηλευαγγελιστές σε πολυτελείς βίλες, κάποια κόμματα σε κυβερνητικούς θώκους και την απλή πλέμπα πρόθυμη να επανεξετάσει την επιστροφή της στο Μεσαίωνα.


Και τι ανέμελες εποχές που ήταν…

Μεσαίωνας. Αγγλιστί και Dark Ages. Οι ανέμελες εκείνες εποχές που η πλέμπα ήταν απλά πλέμπα, δούλευε μόνο για να φάει, πολεμούσε για το φεουδάρχη της όποτε εκείνος το ζητούσε, κυνηγούσε όποιον της υποδείκνυε η Εκκλησία, έκανε σταυροφορίες στο μουσουλμανικό κόσμο και πέθαινε αγχωμένη για το αν θα εξισλαμιστεί η Ευρώπη.

Από τότε κάποια πράγματα έχουν αλλάξει. Όχι πολλά. Αλλά αρκετά. Από τότε ας πούμε εκβιομηχανιστήκαμε, αναπτύξαμε την τεχνολογία και την επιστήμη, ανοίξαμε τράπεζες και χρηματιστήρια, πήγαμε στο διάστημα, ανακαλύψαμε ότι η Γη δεν είναι επίπεδη και ότι γυρίζει γύρω από τον ήλιο, ότι ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τον Αδάμ και την Εύα και ότι η Ιατρική τελικά δεν είναι μία επιστήμη του διαβόλου.

Κοιτώντας πίσω από ορισμένα εγκληματικά χτυπήματα στη Βρετανία


Στρατός και αστυνομία περιπολούν μαζί στους δρόμους του Λονδίνου, μετά τις τελευταίες δολοφονικές επιθέσεις από οπαδούς του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους»
Copyright 2017 The Associated
Στρατός και αστυνομία περιπολούν μαζί στους δρόμους του Λονδίνου, μετά τις τελευταίες δολοφονικές επιθέσεις από οπαδούς του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους»
Στο φόντο των εγκληματικών χτυπημάτων στις πόλεις του Μάντσεστερ και του Λονδίνου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στη Μεγάλη Βρετανία, άνοιξε μια περιορισμένη μεν, αλλά ενδιαφέρουσα συζήτηση για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική «ασφάλειας» που έχει ακολουθήσει το βρετανικό κράτος τα τελευταία χρόνια.

Η ηγεσία του Εργατικού Κόμματος προσπάθησε να αξιοποιήσει αυτά τα γεγονότα για την ενίσχυση της εκλογικής του συσπείρωσης, υποστηρίζοντας ότι η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του Συντηρητικού Κόμματος στη Μέση Ανατολή και αλλού έχει διαμορφώσει το έδαφος για την ανάπτυξη «ισλαμικού ριζοσπαστισμού» και πρέπει να αναθεωρηθεί. Η ηγεσία του Εργατικού Κόμματος πρότεινε, όπως ανέφερε, μια πιο «έξυπνη» εξωτερική πολιτική, στηριζόμενη σε πολιτικά - διπλωματικά μέσα, πάντα μέσα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, της ιμπεριαλιστικής ευρωατλαντικής συμμαχίας.

ΠΑΤΡΑ : Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ....''ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ'' !!!


 
Εάν οι χιλιάδες που διαδήλωσαν χθες στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου κάτω από τα λάβαρα του Δήμου Πατρέων κατά της ανεργίας διαδήλωναν κάτω από τα πολύχρωμα λάβαρα διαφόρων πολιτικών και κοινωνικών φορέων ή οργανώσεων,  χθες τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν θα έκαναν άλλη δουλειά από το να ασχολούνται με αυτήν την διαδήλωση. Έτσι κι αλλιώς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ασχολούνται με τις συγκεντρώσεις διαφόρων πικραμένων ασχέτως εάν σ’ αυτές δεν παραβρίσκονται παραπάνω από 100 άτομα.