Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Αποκορύφωση της προκλητικής θέσης για αθώωση των χρυσαυγιτών η πρόταση της εισαγγελέα - Κανένας εφησυχασμός

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Σε δήλωσή τους για την πρόταση της εισαγγελέα Αδ. Οικονόμου, για χορήγηση αναστολής για όλους τους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες, πλην Ρουπακιά, οι Συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ τονίζουν: 

«Η πρόταση της εισαγγελέα της έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου, για την χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στις εφέσεις για όλους τους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες, πλην Ρουπακιά για τον οποίο έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχε από το νόμο δυνατότητα χορήγησής της, αποτελεί αποκορύφωση της προκλητικής και απαράδεκτης θέσης της για την αθώωση των κατηγορουμένων για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για τα στυγερά εγκλήματα τους, όπως την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Π. Φύσσα κ.ά.

Το ναζιστικό παράθυρο

 



Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Αποκάλυψη τώρα. Κλισέ; Τίτλοι ταινιών που σημάδεψαν τις ζωές μας; Φοράει ο διάολος prada ή όχι; Δεν έχει σημασία. Οι λεπτομέρειες πάντως ενίοτε έχουν τεράστια σημασία και ανατρέπουν τα κλισέ. Όπως για παράδειγμα μπορεί να είναι κακό(;) να βλέπεις μόνον το δέντρο κι όχι το δάσος, αλλά και χρήσιμο αν δεις το δέντρο σάπιο, απ’ τη ρίζα ως την κορφή, να πρέπει να ανησυχήσεις, μήπως η αρρώστια του είναι μεταδοτική. Και μπορεί να πιάσει και τ’ άλλα δέντρα. Σαν το ναζισμό ένα πράγμα, και τους ανθρωπιστές, που ψάχνοντας να βρουν “κάτι καλό” στον άνθρωπο, και δη στη γυναίκα ναζί, μπορεί να κάνουν τελικά περισσότερη ζημιά απ’ όσο καλό περί την αποκάλυψη της φύσης του ναζισμού, που μπορεί να ήταν και η αρχική τους πρόθεση.

Τα παιδιά είναι η ζωή και η ζωή δεν περνάει αυτόφωρο!

 

Φυλακισμένος

 

Την ώρα που η Νίκη Κεραμέως πόσταρε στον προσωπικό της λογαριασμό φωτογραφία σε ευτυχισμένες στιγμές με το γιό της, ένα άλλο παιδί δεν μετρούσε τ’ άστρα, αλλά μετρούσε 3 άγρια βράδια στην ασφάλεια.

Ένα παιδί που δε βρέθηκε τυχαία στο δρόμο, αλλά γιατί είχε λόγο και άποψη για τη σχολείο, την υγεία τη ζωή!

Συγκεκριμένα:

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου κατά την διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων, οι δυνάμεις καταστολής συνέλαβαν έναν 14χρονο μαθητή γυμνασίου σε ελέγχους που πραγματοποίησαν. Χωρίς να βρουν έστω και το παραμικρό ενοχοποιητικό στοιχείο, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ όπου από εκείνη τη στιγμή δεν έχει δει κανέναν, παρά μόνο τον δικηγόρο του. Δεν επιτρέπεται να δει καν τους γονείς του, γιατί τόλμησε να συμμετάσχει σε μία κινητοποίηση μαθητών για καλύτερη και ασφαλέστερη παιδεία. Ο μαθητής του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου θα οδηγηθεί σήμερα στο αυτόφωρο με βαρύτατες κατηγορίες ως εγκληματίας. Η κυβέρνηση δεν αγαπά τους μαθητές και το δείχνει στυγνά και απροκάλυπτα!

Ευτυχώς που εμείς σκεφτόμαστε ακόμα...

 

«Τσολιάδες» του Ι. Ράλλη συνοδεύουν Ελληνες πατριώτες που έπιασαν σε μπλόκο της Αθήνας, για να τους παραδώσουν στα Ες Ες
«Τσολιάδες» του Ι. Ράλλη συνοδεύουν Ελληνες πατριώτες που έπιασαν σε μπλόκο της Αθήνας, για να τους παραδώσουν στα Ες Ες
Η «Καθημερινή της Κυριακής» στις 4/10/2020, μετά από πολλές μέρες διαφήμισης, δημοσίευσε το Επίμετρο του Τάκη Λαζαρίδη, το οποίο προοριζόταν να συνοδεύσει μια επανέκδοση του βιβλίου του, «Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι», η οποία δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας της πανδημίας. Φυσικά το βιβλίο του Λαζαρίδη συνεχίζει να μοιράζεται αφειδώς από την εφημερίδα «Δημοκρατία» ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δίπλα σε άλλα διαμάντια του εγχώριου αντικομμουνισμού, όπως «Η βιογραφία του Μεταξά» του Κωνσταντίνου Πλεύρη, «Ο άγνωστος Γεώργιος Παπαδόπουλος», «Οι βασιλείς "μέτρου και κατανοήσεως" Παύλος και Φρειδερίκη, σωτήρες της χώρας κατά το συμμοριτοπόλεμο», «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Αριστερά» και άλλα παρόμοια.

Και πράγματι το βιβλίο του Λαζαρίδη, όσον αφορά την επιστημονική αρτιότητα, την επιχειρηματολογία και την αισθητική του, ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Από μια άποψη δεν θα άξιζε κανείς ούτε να ασχοληθεί με αυτό το Επίμετρο, αν δεν υπήρχε η ιδιαιτερότητα ότι ο Τάκης Λαζαρίδης ήταν συγκατηγορούμενος του Μπελογιάννη στη δίκη για τους ασυρμάτους και σε ηλικία 22 ετών στεκόταν με αποφασιστικότητα μπροστά σε ένα στρατοδικείο που τον καταδίκασε σε θάνατο, κι αυτήν την ιστορία του αξιοποιεί και η «Καθημερινή» προκειμένου να τον «αγιοποιήσει» ως απολογητή του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος σε στιγμές φανερής σήψης του.

Το βαρέλι, ο πάτος και η λίμνη

 


Σε εποχές σαν κι αυτή που διανύουμε, στα πρώτα είκοσι χρόνια του 21ου αιώνα, καλό θα είναι να ομολογήσουμε πως ο καθένας κι η καθεμιά από μας, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά ίσως σε όλη σχεδόν τη γη, ψάχνουμε τον πάτο του βαρελιού. Παραπάνω από μια φορά τη βδομάδα ή τη μέρα, αναρωτιέσαι «δεν έχει τέλος αυτή η κατρακύλα, πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα, πιάσαμε πάτο ή τον ξύνουμε, με τον ενδόμυχο φόβο ότι από κάτω είναι και η άβυσσος;».

Απογοήτευση. Εξαπάτηση. Βία. Φτώχεια. Συρράξεις και πόλεμοι. Προσφυγιά. Πείνα. Ανασφάλεια. Δεδομένα, όπως τα δικαιώματα, η εργασία, η σύνταξη, η παιδεία, η υγεία, κατακτήσεις ακριβοπληρωμένες με αίμα έχουν μπει στην περιδίνηση μεταξύ απαξίωσης και κατάργησης. Και καπάκι σε όλα τούτα, το απίστευτο, το ως χτες απίθανο, το σχεδόν παράλογα, και κυρίως αβίαστα χυδαίο μιας παραπλάνησης, που μετατρέπεται σε πραγματικότητα. Ετσι, απ' τη μια δυσκολεύει η ουσία της ιδεολογικής σύγκρουσης, κι απ' την άλλη η πραγματικότητα ευτελίζει ακόμα και τον ίδιο της τον εαυτό. Γιατί είναι άλλο πράγμα να προσπαθείς να ξαναγράψεις την ιστορία, ας πούμε ότι αυτό παλεύεται ακόμα, κι άλλο να γράφεις ιστορία με όρους μήτε καν επιθεώρησης, αλλά του πιο φτηνιάρικου ριάλιτι...με διεθνή απήχηση.

Αντιδράσεις από την πρόταση της εισαγγελέως για αναστολή ποινών των ναζί

 

Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi

Αναστολή σε όλους τους καταδικασθέντες ναζί πλην του Ρουπακιά πρότεινε η εισαγγελέας, ζητώντας να γίνουν δεκτά τα σχετικά αιτήματα των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, ακόμα και για τον Ρουπακιά, δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, ισχυρίστηκε ότι δεν πρότεινε αναστολή διότι δεν το επιτρέπει ο νόμος!

Την έντονη αντίδραση στην πρόταση της εισαγγελέως εξέφρασαν οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής. Στο πλαίσιο αυτό, ο Παναγιώτης Σαπουντζάκης, συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η πρόταση της εισαγγελέως έχει την ίδια βαρύτητα με την πρότασή της περί αθωότητας των κατηγορουμένων. Η εισαγγελέας επικαλέστηκε ότι δεν συντρέχουν επιβαρυντικές περιπτώσεις παρόλο που ο Ν. Μιχαλολιάκος καταδικάστηκε το ’79 σε μια ποινή. Ξέχασε να πει ότι αυτή η ποινή ήταν ότι τότε έβαζε βόμβες σε κινηματογράφους που έδειχναν σοβιετικά έργα, όπως παρέβλεψε και την προκλητική συμπεριφορά του κ. Λαγού». Επίσης, ο Π. Σαπουντζάκης τόνισε ότι «οι κατηγορούμενοι με τη στάση τους δεν παρέχουν κανένα εχέγγυο ότι δεν θα τελέσουν άλλα εγκλήματα».

902gr

Μαθητές κρατούνται εδώ και πέντε ημέρες στη ΓΑΔΑ - Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί σήμερα στα δικαστήρια

 

 

Στον ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα Δευτέρα, ένας 14χρονος μαθητής του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη για τη συμμετοχή του στο μαθητικό συλλαλητήριο που έγινε εκείνη την ημέρα. Σε μια ακόμη επίδειξη αυταρχισμού από την πλευρά της κυβέρνησης, ο μαθητής κρατείται για κακούργημα εδώ και πέντε ημέρες στη ΓΑΔΑ, λες και είναι εγκληματίας!

Στη ΓΑΔΑ κρατούνται δύο ακόμη 14χρονοι μαθητές και δύο 17χρονοι, οι οποίοι συνελήφθησαν στη μαθητική κινητοποίηση της Πέμπτης. Οι μαθητές αυτοί κρατούνται παρά το γεγονός πως κατηγορούνται για πλημμελήματα, προφανώς για λόγους εκφοβισμού. Μάλιστα, η προσωρινή κράτηση απαγορεύεται σε παιδιά κάτω των 15 ετών.