Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Ντροπή σας μειράκια της Αριστεράς, σας εξευτέλισε η Αλέκα

 Οταν οι υπουργοί έκαναν συσκέψεις και σόου η Αλέκα Παπαρήγα ήταν στην πρώτη γραμμή, συγκινητική. 

 
Ντροπή σας μειράκια της Αριστεράς, σας εξευτέλισε η Αλέκα | in.gr
 


Πηγαίνοντας μια βόλτα στην περιοχή της εθνικής τραγωδίας, στο Μάτι, εκτός από τις συγκλονιστικές εικόνες που έβλεπε κανείς από νωρίς το πρωί, εντύπωση έκανε και κάτι άλλο.

Μια γνώριμη φιγούρα δακρυσμένη, πνιγμένη στους καπνούς αλλά επίμονη εκεί. Να συμπαραστέκεται στους απαρηγόρητους κατοίκους των καμένων σπιτιών, να ρωτά, να δίνει κουράγιο, να προσπαθεί με όση δύναμη έχει να βοηθήσει.

Ηταν η Αλέκα Παπαρήγα, η πρώην γραμματέας του ΚΚΕ η οποία έχει σπίτι στην περιοχή και από το πρωί ήταν στην πρώτη γραμμή. Όχι με κάμερες και μπράβους μαζί της. Όχι με φανφάρες και κομματικούς ή κρατικοδίαιτους υπαλλήλους να της κρατούν τη βεντάλια και να της κάνουν αέρα. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ Ζουν με τις συνέπειες της πυρκαγιάς σε σκουπιδότοπο - Να σταματήσει αυτό το αίσχος απαιτεί το ΚΚΕ (AUDIO)






Έντονες είναι οι ανησυχίες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Αλεξάνδρειας Ημαθίας μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στο χώρο όπου εναποτίθενται τα σκουπίδια του Δήμου Αλεξάνδρειας, 2 χλμ. από την πόλη της Αλεξάνδρειας.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Αλεξάνδρειας (ιδιαίτερα στην πόλη της Αλεξάνδρειας αλλά και στο Λιανοβέργι και στο Παλαιοχώρι) είναι ανάστατοι μιας και είναι αναγκασμένοι να συνεχίζουν να ζουν με τις συνέπειες της έντονης δυσοσμίας και τις αναθυμιάσεις του τοξικού νέφους καπνού εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Παρά το γεγονός ότι η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, μετά από παρέμβαση της Πυροσβεστικής, οι συνέπειες και οι κίνδυνοι για το λαό παραμένουν. Παραμένουν δηλαδή οι τεράστιοι κίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία και το περιβάλλον αλλά και την περιουσία των κατοίκων ιδιαίτερα των αγροτοκτηνοτρόφων από τις επικίνδυνες ουσίες (διοξίνες κλπ.) που διαχέονται στην ευρύτερη περιοχή.

«Σταθερότητα» που κοστίζει...


Τη σημασία της επικύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών αναδεικνύει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος του «Ατλαντικού Συμβουλίου», μιας από τις ισχυρές «δεξαμενές σκέψης» των ΗΠΑ που ειδικεύονται στην επεξεργασία και την προώθηση των ευρωατλαντικών σχεδιασμών. Ο ίδιος, αφού ξεδιπλώνει όλα τα οφέλη για την ελληνική αστική τάξη από τη συγκεκριμένη συμφωνία, καλεί «τους υπεύθυνους πολιτικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης στην κάθε χώρα να μην αντιταχθούν έντονα και να μην παρεμποδίσουν την κοινοβουλευτική επικύρωση». Κι αν αυτό είναι ενδεικτικό της πρεμούρας που έχει η αμερικανική άρχουσα τάξη για τη διευθέτηση «εκκρεμοτήτων» στα Βαλκάνια ώστε να διευκολυνθούν οι σχεδιασμοί της, αποκαλυπτική για το τι σόι «σταθερότητα» και «ασφάλεια» παρέχουν οι τέτοιες διευθετήσεις στους λαούς είναι η απάντησή του σχετικά με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία. Αναφέρει ωμά, ξεπετώντας με ευκολία το θέμα: «Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς περιστάσεις στις οποίες ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ πρέπει να κρατά (!) στρατιώτες από έναν άλλο σύμμαχο του ΝΑΤΟ». Οι ...«μπίζνες είναι μπίζνες», λοιπόν, όπως λένε και οι γιάπηδες, και η «σταθερότητα» των ιμπεριαλιστών αφορά ακριβώς αυτές τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και όχι τους λαούς, που πληρώνουν την ένταση των ανταγωνισμών, ενίοτε και πολύ ακριβά...

Μήπως φταίει ο «κακός» μας ο καιρός ή το «ριζικό» μας;



Τα όμορφα χωριά «ασύμμετρα» καίγονται (ή πνίγονται)!


Ακόμη μια τραγωδία ζήσαμε χτες βράδυ στην Αττική… Η μεγαλύτερη τραγωδία μετά το σεισμό του 1999.

Μεγάλες πυρκαγιές σε Κινέτα και Ραφήνα με 53+ νεκρούς, ανάμεσά τους πολλά μικρά παιδιά – εκατοντάδες οι τραυματίες και χίλια κατεστραμένα σπίτια κι ο τελικός απολογισμός δυστυχώς δεν έχει γίνει ακόμη…

Μήπως φταίει ο «κακός» μας ο καιρός ή το «ριζικό» 

Τι είναι αυτό το κακό που μας έχει βρει;

Μην βρέξει μια στάλα και φοβάσαι μην πνιγείς… Κι όταν μες τη ζέστη βάλει λίγο αεράκι αντί να δροσιστείς να καίγεσαι και ζωντανός…Κι αν κάνει και κανά σεισμό… ο θεός να βάλει το χέρι του!

Αυτή είναι πάνω – κάτω η κατάσταση στην χώρα (που τόσο πολύ λέμε πως αγαπάμε αλλά πραγματικά δεν την νοιαζόμαστε) και της «δίκαιης ανάπτυξης» που ονειρευόμαστε (όρθιοι)…

Ασύλληπτη τραγωδία στην περιοχή της Ραφήνας με δεκάδες νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές

 
 


Η τραγωδία είναι ασύλληπτη και ξυπνάει μνήμες από τις πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία. Οι διαστάσεις της γίνονται αντιληπτές σταδιακά, ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται διαρκώς κι είναι άγνωστο πού θα σταματήσει, ενώ οι υλικές καταστροφές είναι ανυπολόγιστες. Το φως της μαύρης ημέρας που ξημερώνει θα δώσει μια πρώτη εικόνα για το μέγεθος της καταστροφής και της απερίγραπτης τραγωδίας.

Σπαραγμός, τραγωδία, δάκρυα χαράς για αυτούς που σώθηκαν, γοερό κλάμα για τους υπόλοιπους που έφυγαν αβοήθητοι, οργή και θυμός. Απανθρακωμένα πτώματα, χαροκαμένοι συγγενείς, η απαίσια μυρωδιά του θανάτου, της καμένης σάρκας, του πανικού. Κατοικημένες και παραθαλάσσιες περιοχές που έγιναν παρανάλωμα, ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά ακόμα και βρέφη που εγκλωβίστηκαν στις φλόγες, άνθρωποι που βρήκαν το θάνατο τρέχοντας προς τη θάλασσα ή επιβαίνοντας σε οχήματα, καθώς έψαχναν δρόμο διαφυγής, άλλοι που βούτηξαν στη θάλασσα όπως-όπως για να γλιτώσουν, δεκάδες εγκαυματίες διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα ... Οσκαρ του Τουρισμού




«Εκρηξη στον Τουρισμό (...) Πεντάστερη η Αθήνα (...) κέρδισε τρία βραβεία που χαρακτηρίζονται τα Οσκαρ του Τουρισμού. (...) "Σπάει" τα κοντέρ ο Τουρισμός στην Ελλάδα το 2018». Τα παραπάνω αποτελούν ορισμένους από τους τίτλους που συνοδεύουν τα μεγάλα αφιερώματα στον ελληνικό και διεθνή αστικό Τύπο για τα «επιτεύγματα» του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα.

Βέβαια, αυτά τα «επιτεύγματα» που διαφημίζονται δεόντως από την ελληνική κυβέρνηση και ελληνικούς και διεθνείς οργανισμούς, δεν είναι ικανά να κρύψουν με ποιον τρόπο έγιναν. Γιατί, την ίδια στιγμή που τα Οσκαρ Τουρισμού πέφτουν «βροχή», την ίδια ώρα που εκτιμάται ότι φέτος θα έρθουν επιπλέον 5 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ το 2020 θα φτάσουν τα 12 εκατομμύρια, χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο του Τουρισμού πληρώνονται με 200 και 300 ευρώ, δουλεύοντας 12ωρα και 14ωρα με εργασιακές σχέσεις - λάστιχο. Μεγάλος αριθμός εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών δεν μπορούν να πάνε διακοπές ούτε για μερικές μέρες ή άλλοι περιορίζουν τις διακοπές τους στο ελάχιστο.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗ


Σοκάρουν οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των νεκρών από τις πυρκαγιές (ΦΩΤΟ)

   Πηγή: Associated Press

Αντιμέτωποι με μία ανείπωτη τραγωδία είναι οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής, που με δραματικό τρόπο πληρώνουν το «τίμημα» της παντελούς έλλειψης μέτρων αντιπυρικής προστασίας. Ο θάνατος και η καταστροφή που άφησε πίσω της η πυρκαγιά -η οποία συνεχίζεται- επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για έγκλημα με ένοχο την πολιτική που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες.

Οι νεκροί είναι τουλάχιστον 24 με βάση την επίσημη ενημέρωση, ενώ εκφράζονται φόβοι για ακόμη περισσότερα θύματα. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται βρέφη και μητέρες με τα παιδιά τους.

Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Γ. Κοκόλης, δήλωσε σε τηλεοπτικούς σταθμούς ότι σύμφωνα με κλήση από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, υπάρχουν περίπου 20 νεκροί στην παραλία Αργυρά Ακτή. Την σχετική πληροφορία επιβεβαίωσε και διασώστης ο οποίος έκανε λόγο στον «ΣΚΑΙ» για 26 νεκρούς που εγκλωβίστηκαν περίπου 30 μέτρα απόν τη θάλασσα, ανάμεσα σε δύο σπίτια.