Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Χανιά: Οι επιχειρήσεις κόβουν με μηνύσεις και ο εισαγγελέας ράβει με διώξεις κατά συνδικαλιστών





Το «έγκλημα» των συνδικαλιστών ήταν ότι έκαναν το αυτονόητο, να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, ώστε να καταβληθούν δεδουλευμένα και να μπει φρένο στην προσπάθεια της εργοδοσίας για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας. Η μήνυση αρχειοθετήθηκε ως αβάσιμη αλλά ο εισαγγελέας παρέπεμψε τον Πρόεδρο του Σωματείου για το αδίκημα της παραβίασης της οικιακής ειρήνης!

Ανακοίνωση του Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού στα Χανιά.

“Το «έγκλημα» των συνδικαλιστών ήταν ότι έκαναν το αυτονόητο, να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, ώστε να καταβληθούν δεδουλευμένα και να μπει φρένο στην προσπάθεια της εργοδοσίας για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας. Η συγκεκριμένη ατομική σύμβαση μάλιστα κρίθηκε παράνομη, μετά από προσφυγή των σωματείων στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους.

Η μήνυση της εταιρείας αρχειοθετήθηκε ως αβάσιμη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης. Παρόλα αυτά ο εισαγγελέας έκρινε ότι ο πρόεδρος του Σωματείου μας πρέπει να παραπεμθεί και να δικαστεί για το αδίκημα της παραβίασης της οικιακής ειρήνης!!!

Η παραπομπή σε δίκη από την εισαγγελία μας δείχνει ότι η ενημέρωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς χωρίς να ζητήσουν την άδεια του εργοδότη (που δεν θα την δώσει ποτέ) θεωρείται έγκλημα.

Για την παρέμβασή μας με επίκεντρο το ζήτημα της καύσης απορριμμάτων στην τσιμεντοβιομηχανία του ομίλου «ΤΙΤΑΝ» στη Δυτική Θεσσαλονίκη

 


Χρήσιμα συμπεράσματα προκύπτουν από τη δράση που ανέπτυξε η ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης με επίκεντρο το ζήτημα της καύσης απορριμμάτων στην τσιμεντοβιομηχανία του ομίλου «ΤΙΤΑΝ», στην Ευκαρπία. Είναι συμπεράσματα τα οποία ακουμπούν, ενισχύουν πλευρές από τις Θέσεις.

Βάση τόσο για τη διαμόρφωση των αιτημάτων μας, όσο και της γραμμής μας στο κίνημα αποτέλεσαν οι επεξεργασίες βασισμένες στους αντίστοιχους κλάδους της οικονομίας και την παρακολούθησή τους, με επίκεντρο τις εξελίξεις που συνοδεύουν την «πράσινη ανάπτυξη».

Οι κομμουνιστές που δρουν στο εργατικό - λαϊκό κίνημα από την πρώτη στιγμή απεύθυναν κάλεσμα κοινής συμπόρευσης σε άλλους φορείς και συλλόγους, ανεξαρτήτως της πολιτικής και ιδεολογικής αφετηρίας τους. Αυτό μεταφράστηκε στη συνέχεια και στη συγκρότηση της συντονιστικής επιτροπής, που μετρά πάνω από ένα χρόνο λειτουργίας. Η συγκρότηση της τελευταίας ήταν, αφενός, αποτέλεσμα της προσπάθειας της ΚΟ να αναπτύξει δεσμούς με συλλόγους και φορείς όλο το προηγούμενο διάστημα, αφετέρου των γρήγορων αντανακλαστικών που ενεργοποιήσαμε όταν προέκυψαν οι εξελίξεις.

Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα

 



Την Πέμπτη 27 Μάη η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητή τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

 

 

Οι συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΚΚΕ τις επόμενες μέρες στην υπόλοιπη Ελλάδα:

Στη Θεσσαλονίκη, στον Λευκό Πύργο, την Πέμπτη 27 Μάη στις 19.30, θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου, την Πέμπτη 27 Μάη στις 19.30, θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στα Γιάννενα, την Πέμπτη 27 Μάη, θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στον Βόλο, στην παραλία, την Πέμπτη 27 Μάη στις 20.00, θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Λιβαδειά, την Πέμπτη 27 Μάη στις 19.30, θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Λάρισα, την Παρασκευή 28 Μάη στις 19.30, θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Χαλκίδα, στην προβλήτα του Αγ. Νικολάου, την Παρασκευή 28 Μάη στις 20.00, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Στη Λευκάδα, την Τετάρτη 26 Μάη, θα μιλήσει η Ευτυχία Καραβασίλη, Γραμματέας της ΤΕ Λευκάδας του ΚΚΕ.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, στην πλατεία Ατσαλένιου, την Τετάρτη 26 Μάη στις 19.30, θα μιλήσει η Νικολέτα Χριστοδουλοπούλου, Γραμματέας της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Ο «πατριωτισμός»... των εκατομμυριούχων




Εχουμε δει και έχουμε ακούσει πολλά τόσα χρόνια για «νέα κινήματα» και «νέα υποκείμενα», στην προσπάθεια της αστικής προπαγάνδας να χειραγωγεί τους εργαζόμενους μακριά από τη ρίζα των προβλημάτων τους, να υποβαθμίζει τη δύναμη της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων όταν παλεύουν μαζικά και οργανωμένα για τα συμφέροντά τους. Με το τελευταίο «χτύπημα» από ΗΠΑ μεριά όμως ...το τερμάτισαν! Βγήκαν, λέει, στους δρόμους της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον οι «Πατριώτες Εκατομμυριούχοι», με σύνθημα «Φορολογήστε τους πλούσιους - Σώστε την Αμερική»! Η «οργάνωση», που τα μέλη της έχουν εισόδημα τουλάχιστον 1 εκατ. δολάρια, διαμαρτυρήθηκε έξω από τη Γουόλ Στριτ, το Καπιτώλιο και επαύλεις... «συναδέλφων» τους, όπως ο Μπέζος της «Amazon», δίνοντας... «κινηματική μορφή» σε όσα εξαγγέλλει η κυβέρνηση Μπάιντεν για μια «δικαιότερη φορολογική συμβολή» του «πλουσιότερου 1% των Αμερικανών». Δεν έπιασε βέβαια κανένας πόνος ούτε τον Μπάιντεν ούτε τους «πατριώτες εκατομμυριούχους» για την «κοινωνική δικαιοσύνη».

Εγνοιά τους είναι το πώς «θα σωθεί η Αμερική», δηλαδή η δική τους τάξη και η διεθνής πρωτοκαθεδρία της, την οποία απειλεί η μεγάλη άνοδος της Κίνας. Η «δικαιότερη φορολογική συμβολή», που είναι βέβαια σταγόνα στον ωκεανό των ασύλληπτων κερδών τους, αλλά και των προνομίων που απολαμβάνουν από το κράτος, αφορά ακριβώς στη διασφάλιση της χρηματοδότησης για τα προωθούμενα κρατικά πακέτα, τα οποία στοχεύουν στη συνολικότερη στήριξη της αμερικανικής καπιταλιστικής οικονομίας έναντι των ανταγωνιστών, όπως και το πώς με ορισμένα επιδόματα και άλλα ψίχουλα θα διασφαλιστεί η ενσωμάτωση των λαϊκών στρωμάτων σε αυτόν τον στόχο. Οι λαοί βέβαια δεν έχουν τίποτα να περιμένουν ούτε από τους ...διαδηλωτές εκατομμυριούχους ούτε από τον Μπάιντεν ούτε από όλες εκείνες τις δυνάμεις που αναμασούν την ίδια κοροϊδία, προκειμένου να θωρακίζουν την ίδια την καπιταλιστική εκμετάλλευση και το σύστημά της. Δρόμο προς τα μπρος ανοίγει για τον λαό η πάλη για την ανατροπή τους, για να γίνει ο ίδιος αφέντης του τεράστιου πλούτου που παράγει.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις σήμερα ενάντια στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

 

Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

 

Σε νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα Κυριακή 23 Μάη σωματεία και εργαζόμενοι στο Εμπόριο, ενάντια στη λειτουργία των καταστημάτων για μια ακόμα Κυριακή. Η κυβέρνηση έχει ανάψει το «πράσινο φως», με ΚΥΑ που εκδόθηκε την περασμένη βδομάδα, στις επιχειρήσεις στο λιανεμπόριο και τα σούπερ μάρκετ να λειτουργήσουν, για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα, και την Κυριακή. Στην ίδια ΚΥΑ έχει προβλεφθεί και προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 7 π.μ. έως τις 9 μ.μ. για το λιανεμπόριο και από τις 7 π.μ. έως τις 10.30 μ.μ. για τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων.

Τα σωματεία των εργαζομένων προχωρούν σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες, ενώ Εργατικά Κέντρα έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για την Κυριακή 23 Μάη στο Εμπόριο, στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες αυτές.