Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΤΗΣ «COSCO»


Καταγγέλλει την επίθεση χρυσαυγιτών σε δημοσιογράφο που κάλυπτε την απεργία

 

Από την απεργία των εργαζομένων

Από την απεργία των εργαζομένων

Την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού «Epsilon» που καλύπτει την απεργία των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της «Coscο» καταγγέλλει το σωματείο τους, η ΕΝΕΔΕΠ.
Στην καταγγελία σημειώνει:

«Η επίθεση ξεκίνησε από ομάδα που έφυγε από την κλίκα των εργοδοτικών - απεργοσπαστών και με επικεφαλής το γνωστό χρυσαυγίτη Μεγαλοοικονόμου Νίκο, που είναι και μέλος του δήθεν Σωματείου της Χρυσής Αυγής στη Ν/Ζώνη.

Παρά το γεγονός ότι η επίθεση έγινε μπροστά στους λιμενικούς, αυτοί άφησαν το δράστη να διαφύγει. Η ευθύνη της κυβέρνησης, του κράτους και των υπευθύνων της λιμενικής δύναμης είναι τεράστια.

Και με αυτό το περιστατικό επιβεβαιώνεται ότι θέλουν το λιμάνι του Πειραιά να είναι ένα εργασιακό γκέτο όπου θα τραμπουκίζονται εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι χωρίς καμιά συνέπεια.

Δεν θα τους περάσει».

Δες ακόμα

Ρατσιστική επίθεση με ρόπαλο δέχτηκαν δύο προσφυγόπουλα στο Ωραιόκαστρο


 
 

Τα δύο αγόρια έπεσαν σε ενέδρα στην οποία συμμετείχαν οκτώ έως δέκα άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.




Βίαιη ρατσιστική επίθεση με ρόπαλο δέχτηκαν δύο ανήλικα προσφυγόπουλα έξω από τον ξενώνα όπου διαμένουν στο Ωραιόκαστρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης ΑΡΣΙΣ, που διαχειρίζεται την δομή.

Τα δύο αγόρια έπεσαν σε ενέδρα στην οποία συμμετείχαν οκτώ έως δέκα άτομα. Οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και, σύμφωνα με την ΑΡΣΙΣ, ρώτησαν επιθετικά τα παιδιά ποια είναι η καταγωγή τους και τους επιτέθηκαν όταν απάντησαν.

Ένα αγόρι κατόρθωσε να διαφύγει όμως το δεύτερο δέχτηκε χτυπήματα με ρόπαλο στο κεφάλι και σε αρκετά σημεία του σώματός του, με συνέπεια να χρειαστεί διακομιδή στο νοσοκομείο.

Για το περιστατικό, που έλαβε χώρα την Τρίτη, έχει ενημερωθεί η Αστυνομία.

Σύμφωνα μάλιστα με την ΑΡΣΙΣ, οι δράστες είχαν εμφανιστεί έξω από τον ξενώνα και τις ημέρες που προηγήθηκαν της επίθεσης, χειρονομώντας εναντίον άλλων παιδιών που κατευθύνονταν στη δομή.

«Δεν υπάρχουν λόγια που να χωρούν τον αποτροπιασμό μας για τέτοιες πράξεις ρατσιστικού μίσους ή για τη θρασυδειλία που κρύβεται πίσω από μία επίθεση οκτώ - δέκα ατόμων σε δύο ανήλικα παιδιά, με ρόπαλα», δήλωσε η συντονίστρια του ξενώνα, ο οποίος ιδρύθηκε το 2008 και φιλοξενεί ασυνόδευτα παιδιά.

Ζητά την παρέμβαση της δικαιοσύνης και των αρμόδιων αρχών για να αποκατασταθεί η «εύρυθμη» λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά




Χρησιμοποιώντας ανυπόστατους ισχυρισμούς και επιχειρήματα που έχουν χρεοκοπήσει στη συνείδηση των εργαζομένων, ο ΣΕΒ σε ανακοίνωσή του για τη σημερινή απεργία στο λιμάνι του Πειραιά «ζητά την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης και των αρμόδιων αρχών προκειμένου  να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «τις ημέρες αυτές επιχειρείται από ολιγομελές κομματικό σωματείο μειοψηφίας η παρεμπόδιση λειτουργίας του λιμανιού».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΓ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


Ανυποχώρητος, ταξικός, μαζικός αγώνας κόντρα σε κυβέρνηση - κεφάλαιο - ΝΑΤΟ – ΕΕ για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων



  Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

Κάλεσμα στην εργατική τάξη και στα συνδικάτα να δώσουν μαζικά το παρών στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ το Σάββατο στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους απηύθυνε στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου η ΕΓ του ΠΑΜΕ.

Στην εισήγησή του ο Γ. Πέρρος μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου και τόνισε ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, να αντιμετωπίσουν νέες και παλιές προβοκάτσιες που στήνονται αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη.

«Σχέδια της πρεσβείας, της κυβέρνησης, φασιστοειδών που από ίδιες ή διαφορετικές αφετηρίες, έχουν στόχο να βάλουν εμπόδια στη συμμετοχή των εργαζομένων στις εργατικές διαδηλώσεις. Καλούμε τους εργαζομένους να μη φοβηθούν, να μην περάσει το κλίμα προβοκάτσιας και καταστολής που ωφελεί μόνο την κυβέρνηση, το κεφάλαιο, τα κόμματα και τις δυνάμεις που το στηρίζουν» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Κάλεσε τους εργαζόμενους «να μην ξεγελαστούν από το όργιο εκβιασμών και διλημμάτων, της ανέξοδης παροχολογίας που ήδη έχει ξεκινήσει, την προεκλογική τακτική της κυβέρνησης, τα ψέματα και της αυταπάτες που στόχο έχει να ξεχαστούν οι αντεργατικοί νόμοι και η αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζεται αδιάκοπα».

Τόνισε ότι «κάθε εργάτης, κάθε λαϊκή οικογένεια έχει συμφέρον να παλέψει δίπλα στο ταξικό εργατικό κίνημα, δίπλα στα σωματεία, τα εργατικά κέντρα, τις ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε περιοχή» και κάλεσε σε ένταση του αγώνα απέναντι σε εργοδοσία-κυβέρνηση-ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα. (Διαβάστε όλη την εισήγηση παρακάτω)

Παράλληλα παρουσιάστηκαν οι διεκδικήσεις για την προστασία των ανέργων και το ρόλο του ΟΑΕΔ, το διεκδικητικό πλαίσιο και λεύκωμα με τους απεργιακούς αγώνες - κινητοποιήσεις του ταξικού κινήματος από την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης έως σήμερα (2009 – 2017).

Παρεμβάσεις έγιναν από τον Ρίζο Μαρούδα μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, η Ράνια Καπετανγιώργη από την ΠΑΣΕΒΕ, η Σοφία Χατζηαστερίου από την ΟΓΕ και ο Αλέξης Παπαδόπουλος από την ΕΓ του ΜΑΣ. Επίσης μίλησε η Βούλα Γαλάνη από τις απλήρωτες καθαρίστριες των κτιρίων του ΟΑΕΔ.

Σημαιοστολισμοί (ΦΩΤΟ)


 
Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

Τον τίτλο του σημαιοφόρου στην προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή έχει κερδίσει «επάξια» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και το αποδεικνύει ακόμα και με τη ...«διακόσμηση» της Θεσσαλονίκης, ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ, όπου τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ. Έτσι, η Θεσσαλονίκη είναι πλέον σημαιοστολισμένη με αστέρια, στα χρώματα της αστερόεσσας και έτσι οι «τιμώμενοι προσκεκλημένοι» στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, οι επιχειρηματίες των 60 αμερικανικών μονοπωλίων, οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, οι ναύτες του 6ου Στόλου κλπ., αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. 

Τσάμπα τα παίρνει τα συχαρίκια από τις ΗΠΑ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ;


Ολοι στο συλλαλητήριο με το ΠΑΜΕ!


Βουίζει ο τόπος αυτές τις μέρες για τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, με τους χιλιάδες αστυνομικούς και πράκτορες, Ελληνες και Αμερικανούς, που έχουν ακροβολιστεί σε όλη τη Θεσσαλονίκη και έχουν αναλάβει τη φύλαξη της ΔΕΘ. Οπως δεν λείπουν και δημοσιεύματα που προειδοποιούν για προβοκάτσιες τη μέρα των συλλαλητηρίων αλλά και καλέσματα από ακροδεξιές ομάδες, που εκφράζονται μέσα από τους διοργανωτές ή συμμετέχουν στα εθνικιστικά συλλαλητήρια για τη συμφωνία των Πρεσπών. Και σαν «στεφάνι» πάνω απ' όλα αυτά, ένα από τα πλοία του αμερικάνικου 6ου Στόλου θα αγκυροβολήσει στον Θερμαϊκό, «τιμής ένεκεν», σύμφωνα με τους Αμερικανούς, αλλά στην πραγματικότητα για να υπενθυμίζει κάθε στιγμή την παρουσία τους στην πόλη και τα συμφέροντά τους στην περιοχή, εκπέμποντας και τα ανάλογα «μηνύματα» προς όποιον τα αμφισβητεί. Είναι φανερό ότι το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται, «συντονισμένα» από κυβέρνηση, ΜΜΕ, διάφορους εθνικιστικούς κύκλους, έχει πολλές στοχεύσεις, όλες σε βάρος του λαού. Είναι κι αυτός ένας επιπλέον λόγος για τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία της πόλης και της περιοχής να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, αύριο Σάββατο, στην πλατεία Αριστοτέλους. Να ακουστούν δυνατά το μήνυμα της κινητοποίησης και τα αντιιμπεριαλιστικά της συνθήματα και προς τη ΔΕΘ, όπου ο πρωθυπουργός θα αναλύει το «αναπτυξιακό» του όραμα στο κεφάλαιο, «πασπαλισμένο» με μπόλικη κοροϊδία στο λαό, αλλά και προς τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς συμμάχους της κυβέρνησης, που θέλουν τη Β. Ελλάδα προγεφύρωμα για νέες στρατιωτικές επεμβάσεις και αποστολές.

Enjoy Capitalism λοιπόν, που για ΄''όλα'' βρίσκει λύσεις...



Είσαι εργαζόμενος με ολιγόμηνη σύμβαση και δουλεύεις στη Βαρκελώνη; Η λύση είναι ένα "σπίτι" 2,6 τετραγωνικών!

Δωμάτιο μήκους 2 μέτρων, πλάτους 1,29 μέτρου και ύψους 1,20 μέτρα, με κοινή κουζίνα και μπάνιο με ενοίκιο 200 ευρώ το μήνα...

"Προφανώς, δεν είναι μια αξιοπρεπής κατοικία, κανείς δεν θα την ήθελε για τον εαυτό του", παραδέχτηκε η εκπρόσωπος της εταιρείας real estate Haibu Β.Θεντράν. "Αλλά κανείς δεν θέλει και έναν μισθό 500 ευρώ και, δυστυχώς, υπάρχει. Αντί να ζει κανείς στον δρόμο, εμείς προσφέρουμε αυτό", είπε...

Τα σπίτια-κλουβιά, τα σπίτια-κάψουλες, τα σπίτια-φέρετρα, είναι μια κάποια λύση λοιπόν, για να καλυφθούν οι ανάγκες ...στέγασης των χαμηλόμισθων και στην ''πολιτισμένη'' Ευρώπη του ...ανθρωπισμού και των ...δικαιωμάτων...

Όπως στο Χογκ Κόγκ δηλάδή...

Enjoy Capitalism λοιπόν, που για ΄''όλα'' βρίσκει λύσεις...

Οι «μαύρες λίστες» και οι «ανήξεροι»




Σύμφωνα με καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες, ομάδες εργοδοτών στη Βόρεια Ελλάδα έχουν δημιουργήσει κλειστές ομάδες σε μέσα «κοινωνικής δικτύωσης» στο διαδίκτυο, στις οποίες αναρτούν «μαύρες λίστες» προκειμένου να μην μπορούν να βρίσκουν στο εξής δουλειά πουθενά εργαζόμενοι που έχουν προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας ή στα δικαστήρια διεκδικώντας εργασιακά τους δικαιώματα.

Πρόκειται βέβαια για ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα της εργοδοτικής τρομοκρατίας, η απογείωση της οποίας πατάει πάνω στο αντεργατικό πλαίσιο που διευρύνει συνεχώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας το «έργο» των προκατόχων της. Χαρακτηριστική πλευρά μάλιστα, που δίνει τη δυνατότητα στην εργοδοσία να εντείνει τους εκβιασμούς, τις απειλές και τις διώξεις σε βάρος των εργαζομένων, είναι το συνεχώς διευρυνόμενο αντεργατικό πλαίσιο, που της επιτρέπει αν θέλει να αλλάζει εργαζόμενους σαν τα πουκάμισα, με τη «δοκιμαστική περίοδο» για τους νεοπροσλαμβανόμενους, που πήγε από τους 2 στους 12 μήνες, με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, με τη δουλειά με ημερομηνία λήξης κ.ο.κ.

«Προάσπιση της διαφάνειας» ή άλλο ένα πλήγμα στα λαϊκά δικαιώματα...




Το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει στο χώρο του αστικού πολιτικού συστήματος μια μεγάλη συζήτηση γύρω από την καταπολέμηση της αδιαφάνειας, της διαφθοράς και της διαπλοκής γενικά αλλά και στο πεδίο που δραστηριοποιούνται τα πολιτικά κόμματα. Μια προπαγάνδα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει παντιέρα ήδη από την εποχή που διεκδικούσε ακόμη τις κυβερνητικές καρέκλες, αλλά και η ΝΔ τώρα προσπαθεί να την αξιοποιήσει προς όφελός της. 

Με πρόφαση αυτήν τη φιλολογία γίνεται προσπάθεια να περάσουν αντιδραστικές αλλαγές που αφορούν στο φάσμα της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής ζωής των εργαζομένων και που συνολικά θέτουν όλο και περισσότερα εμπόδια στη δυνατότητά τους να αναπτύσσουν δράση γύρω από αυτά τα ζητήματα.

Αυτόν το στόχο εξυπηρετούν και οι διατάξεις που υπάρχουν στον αντιδραστικό νόμο 3023/2002, όπως αυτός τροποποιήθηκε στη συνέχεια διαχρονικά επί το αντιδραστικότερον, για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, που φτάνουν μέχρι του σημείου να υποχρεώνουν τα πολιτικά κόμματα να δημοσιεύουν - αναρτούν στο διαδίκτυο και μάλιστα για 10 χρόνια τα πλήρη στοιχεία (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, ΑΔΤ κ.λπ.) κάθε φυσικού προσώπου που αποφασίζει να τα ενισχύσει οικονομικά με ποσά που συνολικά υπερβαίνουν τα 5.000 ευρώ.

Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να λένε πως μία τέτοια πρακτική τίθεται υπέρ της διαφάνειας και της καταπολέμησης των αδιαφανών πρακτικών στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων. Πρόκειται όντως όμως για μέτρο που αφορά και κατευθύνεται στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της αδιαφάνειας; Ας αναλύσουμε λιγάκι αυτό το σκεπτικό.

Απάντηση στην κοροϊδία


Από το περυσινό συλλαλητήριο των ταξικών δυνάμεων στα πλαίσια της ΔΕΘ 
 
Από το περυσινό συλλαλητήριο των ταξικών δυνάμεων στα πλαίσια της ΔΕΘ
Το αυριανό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ με σύνθημα «Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες» και τα συλλαλητήρια με το ίδιο σύνθημα στην Αθήνα στις 13 Σεπτέμβρη, στον Πειραιά, στο Κορωπί και νωρίτερα στον Βόλο, μπορούν να αποτελέσουν το αναγκαίο βήμα κλιμάκωσης των εργατικών αγώνων ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ.

Με αφετηρία αυτές τις κινητοποιήσεις, να δοθεί ώθηση στον αγώνα για την υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς και σύγχρονα δικαιώματα, ενάντια στην εργασιακή «ζούγκλα», να δυναμώσει η πάλη για τα οξυμένα προβλήματα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας (Υγεία, Παιδεία, προστασία της ζωής κ.λπ.), για την κατάργηση του αντεργατικού μνημονιακού οπλοστασίου.

Αυτόν το δρόμο πρέπει να ακολουθήσουν εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα απαντώντας στην προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να καλλιεργήσει αυταπάτες με το «μεταμνημονιακό» παραμύθι της, να μην πατήσουν τη νέα μπανανόφλουδα.