Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ Δεν χρειαζόταν τόλμη για να υπογράψει μνημόνιο η κυβέρνηση (VIDEO)





Πώς μπορεί, να μιλάς για τόλμη όταν έχεις υπογράψει μνημόνιο, διατηρούνται σε ισχύ οι μνημονικοί νόμοι και η Ελλάδα έχει γίνει ορμητήριο, αναρωτήθηκε η Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις των ημερών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, σημείωσε πως για αυτά που έκανε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν χρειάζονται τόλμη και θάρρος, συμφωνεί με ό,τι του λέει ο ΣΕΒ και στηρίζεται από το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρηματιών, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ


Ανακοίνωση για τη φιέστα της ΕΕ σχετικά με τα 20 χρόνια από την έναρξη της ΟΝΕ και την καθιέρωση του ευρώ




Σε ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τη φιέστα της ΕΕ σχετικά με τα 20 χρόνια από την έναρξη της ΟΝΕ και την καθιέρωση του ευρώ, αναφέρεται:

«Μια ακόμα φιέστα - πρόκληση, αυτή τη φορά για τα 20 χρόνια της ΟΝΕ, οργανώθηκε σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Πριν 20 ακριβώς χρόνια, η ΕΕ πανηγύριζε για την έναρξη της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, την καθιέρωση του ευρώ, ενώ η ελληνική αστική τάξη, δυο χρόνια αργότερα, θριαμβολογούσε για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη το 2001 και για το "απάνεμο λιμάνι της σταθερότητας που αγκυροβολούσε η χώρα μας", όπως ισχυρίζονταν τότε.

Λαθροχειρία με τις δαπάνες για το ΝΑΤΟ





Λαθροχειρία σε βάρος του ΚΚΕ επιχείρησε χτες ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρώην αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Δ. Βίτσας, ενοχλημένος από τις αναφορές του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στη Βουλή ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ που ανταποκρίνονται στη νόρμα του 2% επί του ΑΕΠ για στρατιωτικές δαπάνες για τους στόχους της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, η οποία νόρμα προβλέπεται από την απόφαση - κατεύθυνση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ το 2006.

Παίρνοντας το λόγο, ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι οι δαπάνες αυτές από τον κρατικό προϋπολογισμό αφορούν στην πλειοψηφία τους έξοδα μισθοδοσίας, συντάξεων και λειτουργικές δαπάνες του στρατού και ότι μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 15% κατευθύνεται σε εξοπλιστικά προγράμματα. Επιβεβαίωσε πάντως ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες - μέλη που ανταποκρίνονται στη ΝΑΤΟική νόρμα.

Και μόνο ότι η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στις λίγες χώρες που με συνέπεια ανταποκρίνονται σ' αυτόν το στόχο και ταυτόχρονα συγκαταλέγεται στα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ με τις υψηλότερες στρατιωτικές δαπάνες αναλογικά προς το ΑΕΠ τους, είναι από μόνα τους στοιχεία που δηλώνουν την πλήρη ευθυγράμμιση και αυτής της κυβέρνησης με τις κατευθύνσεις, τους στόχους και τα προτάγματα της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, αλλά και τη βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς.

Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι το ύψος των στρατιωτικών δαπανών για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της συμμαχίας, ανάμεσα στις ΗΠΑ και ισχυρά καπιταλιστικά κράτη, όπως η Γερμανία, η οποία δεν συνεισφέρει στο ύψος της καθορισμένης νόρμας, παρά το γεγονός ότι είναι μία πολύ μεγαλύτερη οικονομική και στρατιωτική δύναμη σε σχέση με την Ελλάδα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Ο λαός να καταψηφίσει την κυβέρνηση στους καθημερινούς αγώνες και στις επικείμενες εκλογές (VIDEO)






Το κρίσιμο είναι ο ίδιος ο λαός να καταψηφίσει αυτή την κυβέρνηση και μέσα από τους καθημερινούς αγώνες και στις επικείμενες εκλογές, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του κατά τη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα και αύριο Τετάρτη.

Τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που θέλει να συνεχίσει την ίδια βάρβαρη πολιτική, ως συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων. Σημείωσε ότι έχει αναλάβει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, του Τραμπ, της Μέρκελ και άλλων δυναστών του λαού μας.

Ανέφερε ότι η συζήτηση στη Βουλή είναι η κατάληξη των παζαριών των προηγούμενων ημερών, ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο. Πρόσθεσε ότι η εξέλιξη αυτή βολεύει και τους δυο, τον Αλ. Τσίπρα για να διασώσει την κυβέρνησή του και τον Π. Καμμένο για να διατηρήσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ. Ανέφερε ότι οι ΑΝΕΛ και ο Π. Καμμένος όχι μόνο έβαλαν πλάτη, αλλά πρωτοστάτησαν στην υλοποίηση της αντιλαϊκής, μνημονιακής πολιτικής.

Το «μεγάλο επίτευγμα»


Από την συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ στις Πρέσπες 
Από την συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ στις Πρέσπες

Το «μεγάλο επίτευγμα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για το οποίο καυχήθηκε εκ νέου χτες ο πρωθυπουργός, η συμφωνία των Πρεσπών, είναι μια επαίσχυντη συμφωνία, που φέρει ατόφια τη σφραγίδα των επικίνδυνων σχεδίων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Βαλκάνια.

Η ενίσχυση της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ, που είναι η καρδιά της συμφωνίας, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο άρθρο 2, παντού όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση, αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης, πηγή κινδύνων, νέων επεμβάσεων και πολέμων κατά των λαών.

Καθόλου τυχαία, μάλιστα, η συμφωνία χαρακτηρίζεται από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ «υπόδειγμα» και για τις υπόλοιπες ευρωατλαντικές διευθετήσεις στην περιοχή, όπως π.χ. μεταξύ Σερβίας και Κοσσόβου.