Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Αμα χρειαστεί!

 

«Αμα χρειαστεί θα συνδράμουμε». Αυτή είναι η απάντηση που έδινε χτες ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, για το πολυπόθητο παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με σύμβαση που είχε υπογράψει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εξειδίκευσε η κυβέρνηση της ΝΔ, το συγκεκριμένο έργο είχε δοθεί στο Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», ώστε να το «χορηγήσει» και να λειτουργεί ως ΝΠΙΔ. Ομως, μόλις πριν λίγες μέρες, το Ιδρυμα έριξε «άκυρο» στους διαγωνισμούς, καθώς διαπίστωσε ότι η ...επένδυση έβγαινε «εκτός οικονομικού πλάνου». Τώρα η κυβέρνηση τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και δεσμεύεται ότι μέχρι το 2025 θα φτιαχτεί το νοσοκομείο, επιμένοντας βέβαια ότι θα γίνει με τους γνωστούς όρους των συμπράξεων με ιδιώτες. Οσο για το κράτος; Αυτό «αν χρειαστεί» θα ...συνδράμει! Λες και μέχρι σήμερα δεν έχει αποδειχθεί ότι πρόκειται για έργο αναγκαίο για τη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο για μια ακόμα φορά αναβάλλεται, αφού πρώτα «κρεμάστηκε» στις «χορηγίες» και στα επενδυτικά σχέδια των ιδιωτών. Η λογική του «κόστους - οφέλους», που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις και του κράτους - τροχονόμου για το μοίρασμα δουλειών στους ομίλους, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά εγκληματική για τον λαό και τα παιδιά του. Και σηματοδοτεί ότι και για τη δημόσια και δωρεάν παιδιατρική περίθαλψη δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ανυποχώρητη αγωνιστική πίεση, απέναντι στους σχεδιασμούς της κάθε κυβέρνησης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους εργαζόμενους του επισιτισμού - τουρισμού (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 
 

Επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους εργαζόμενους στον Επισιτισμό - Τουρισμό, οι οποίοι πραγματοποιούν συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας.

Η κυβέρνηση αντί ακούσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, επιστράτευσε τα ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών ενάντια στους εργαζόμενους που ήταν στην είσοδο του υπουργείου.

Επίσης, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στους εργαζόμενους με γκλομπ και κλωτσιές, με αποτέλεσμα ένας διαδηλωτής να έχει τραυματιστεί στο κεφάλι. Ο πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου και ο πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου στη «ΣΕΛΕΚΤ» κρατούνται από τις αστυνομικές δυνάμεις

«Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες», φωνάζουν οι εργαζόμενοι που παραμένουν συγκεντρωμενοι. Απαιτούν να ανοίξει η πόρτα και να αφεθούν οι συνάδελφοι τους.

Κανένα συγχωροχάρτι!

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σε λίγες μέρες από τη διαπίστωση του πρώτου κρούσματος της πανδημίας στην Ελλάδα, που εξελίχθηκε σε τραγωδία για τον λαό και αποκάλυψε το πόσο επικίνδυνη είναι για την υγεία και τη ζωή του η πολιτική της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Με περίπου 35.000 νεκρούς μέχρι σήμερα (περισσότερους από 10.000 τον χρόνο), με χιλιάδες ασθενείς να υποφέρουν από post Covid συμπτώματα και να χρειάζονται αυξημένη φροντίδα, με τον ιό να θερίζει και σήμερα σχεδόν 20 ζωές τη μέρα, ήρθε η ώρα ο λαός να κάνει ταμείο και να αποδώσει ευθύνες και στην κάλπη.

Κανένα συγχωροχάρτι λοιπόν στην πολιτική του «κόστους - οφέλους», που υπηρετούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και στην Υγεία, στο όνομα της «δημοσιονομικής σταθερότητας» και των «αντοχών της οικονομίας». Είναι αυτή που ευθύνεται για τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία, τις ελλιπείς υποδομές, την ανύπαρκτη πρόληψη.

Οι «αγωνίες» του «Μονάχου»...

 

Οι «αγωνίες» που εκφράστηκαν τόσο έντονα και στη φετινή Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου για τη «στρατηγική αυτονομία» της ΕΕ, δείχνουν πόσο εχθρικές και επικίνδυνες για τους λαούς της Ευρώπης είναι οι «αξίες» και οι φιλοδοξίες της, στον ανταγωνισμό της με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Τι είπαν με δυο λόγια όλοι αυτοί οι ηγέτες, οι υπουργοί Αμυνας και Εξωτερικών και οι «αναλυτές» που συγκεντρώθηκαν στο Μόναχο; Οτι θα πρέπει οι λαοί να κάνουν νέες θυσίες, γιατί ο παγκόσμιος ανταγωνισμός αγριεύει και η ΕΕ πρέπει να αναδειχθεί ένας ισχυρότερος, παγκόσμιος «παίκτης», βρίσκοντας τη «θέση» της ανάμεσα στη σύγκρουση ΗΠΑ - Κίνας. Τα ευρωπαϊκά μονοπώλια θα πρέπει να ενισχυθούν στον γεωπολιτικό ανταγωνισμό για δρόμους μεταφοράς εμπορευμάτων και Ενέργειας, για νέες και «πράσινες» τεχνολογίες, για αγορές όπου θα επενδύουν με το μέγιστο δυνατό κέρδος.

Κι επειδή αυτός ο ανταγωνισμός - που ήδη έχει εξελιχθεί σε ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία - «πιθανόν» θα επεκταθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη και τον κόσμο, θα πρέπει να αυξηθούν ραγδαία και οι στρατιωτικές δαπάνες. Εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τον πλούτο που παράγεται δαπανώνται και θα δαπανώνται γι' αυτούς τους σκοπούς, οι οποίοι ντύνονται πάντα με την «ιδεολογία» και τα αντίστοιχα προσχήματα της αντιπαράθεσης «δημοκρατικών - αυταρχικών κρατών».

* * *

Πάντως, αυτό που κυριάρχησε στη Διάσκεψη του Μονάχου από τους Ευρωπαίους ηγέτες, είναι ότι η ΕΕ δεν μπορεί πλέον να βασίζεται στις ΗΠΑ, καθώς οξύνεται σημαντικά ο ανταγωνισμός και μέσα στον ευρωατλαντικό άξονα, ενώ η Ουάσιγκτον «κοιτάζει» όλο και περισσότερο προς τον Ειρηνικό και την αντιπαράθεση με την Κίνα. Τι σημαίνει όμως οι «Ευρωπαίοι να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους»; Αυτό ισχύει όχι μόνο στρατιωτικά, αλλά και οικονομικά, για παράδειγμα με μείωση των εξαρτήσεων στην Ενέργεια ή τις πρώτες ύλες.

Μην ψάχνετε αλλού... δικοί σας είναι!

 

 

«Η προερχόμενη από την ΚΝΕ Σοφία Νικολάου εκθέτει τη ΝΔ», τιτλοφορείται το σχετικό άρθρο που φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα «Εστία», με «χτύπημα», μάλιστα, και στο πρωτοσέλιδο.   

Προφανώς το δημοσίευμα αναφέρεται στις εξελίξεις με την αποκάλυψη πορίσματος του ΣΔΟΕ που αποδίδει στην υποψήφια (;) βουλευτή της ΝΔ ζημιά 2 εκατομμυρίων ευρώ για το ελληνικό δημόσιο από 49 υπερκοστολογημένες συμβάσεις απευθείας ανάθεσης που υπέγραψε με εταιρείες που εμπορεύονται υγειονομικό υλικό, από τον Μάρτιο του 2020 ως τον Μάρτιο του 2021, ως Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής.   

Φυσικά η εν λόγω δεν έχει υπάρξει ποτέ μέλος της ΚΝΕ, γι’ αυτό και το παραπλανητικό «προερχόμενη από την ΚΝΕ» του τίτλου, ως δια μαγείας μετατρέπεται σε… «έδινε μάχες με την Πανσπουδαστική στα πανεπιστήμια» στο κείμενο του δημοσιεύματος που πρέπει κανείς να αναζητήσει στο εσωτερικό της εφημερίδας.