Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ Μασκαρεύτηκαν «προστάτες» της πρώτης κατοικίας

 

Τη μάσκα των ...υπερασπιστών της λαϊκής στέγης φόρεσαν χτες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και τα άλλα αστικά κόμματα στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή την κατάθεση της κυβερνητικής τροπολογίας για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Και αυτό, όταν, ακριβώς 9 μέρες πριν, δηλαδή στις 13 Φλεβάρη, απέρριπταν μέσα σε κλίμα μεγάλης ...«ομοψυχίας» απέναντι στην υπεράσπιση των συμφερόντων των τραπεζών και των funds, την τροπολογία του ΚΚΕ για την προστασία της λαϊκής στέγης και περιουσίας με την άμεση παύση των πλειστηριασμών για οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Η τροπολογία υπερψηφίστηκε από ΝΔ και Ελληνική Λύση. Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε «παρών» και το ΜέΡΑ25 καταψήφισε.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι «δίνει πρόσθετη προστασία και σε περισσότερους δανειολήπτες», έκανε λόγο για τάχα «δίχτυ προστασίας» για τους ευάλωτους και άλλα παρόμοια, όταν αποδεδειγμένα η τροπολογία, τους μόνους που ευνοεί είναι αυτούς που έχουν βάλει στο μάτι τα σπίτια και τα όποια περιουσιακά στοιχεία του λαού.

Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στην Α' και Β' Θεσσαλονίκης

 

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Α' εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

 

RIZOSPASTIS

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος στην Α' και Β' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για αγωνιστές που πρωτοστάτησαν στη διεκδίκηση των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων. Που ξεχωρίζουν για τη μαχητική τους παρουσία σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τον λαό της Θεσσαλονίκης, για την ανιδιοτελή προσφορά τους μέσα στους αγώνες.

Στην Α' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Α' εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης θα είναι ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επιπλέον, στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν:

Αβραμόπουλος Σωτήρης, πολιτικός μηχανικός, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές. Περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αγοραστού Αθανασία, απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ Σερρών. Εργάζεται σε εταιρεία logistics. Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης, εκλεγμένη στο Γενικό Συμβούλιο του ΕΚ Θεσσαλονίκης.

Βελδεμίρη Στεφανία, εικαστικός, διατηρεί καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά στις Συκιές Θεσσαλονίκης. Εργαζόμενη ως συντηρήτρια αρχαιολογικών ευρημάτων και έργων Τέχνης. Μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Ποιος θα είναι δυνατός;

 

 

Με τον στόχο της επενδυτικής βαθμίδας «υπό μάλης», η κυβέρνηση ψηφίζει αβέρτα νομοσχέδια και τροπολογίες της τελευταίας ώρας, που αθροίζονται στα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, για τη βελτίωση του «επενδυτικού κλίματος». Η αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες της Βουλής δεν τον «ξεπλένει» από το γεγονός ότι ψήφισε τα μισά νομοσχέδια της ΝΔ και προεκλογικά «σφυρίζει κλέφτικα».

Στοιχεία για τις επενδύσεις στην ελληνική οικονομία επιβεβαιώνουν ότι οι αντεργατικοί - αντιλαϊκοί νόμοι που ψήφισαν διαχρονικά οι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ με τις εφεδρείες τους, αποτελούν «κράχτη» για την κερδοφορία των ομίλων.

Τα στοιχεία ζαλίζουν όσους ξεροσταλιάζουν μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή για να αιτηθούν το κουπόνι του «market pass». `Η βγάζουν το κομπιουτεράκι για να υπολογίσουν πόσο περισσότερες μέρες μετά το δεκαπενθήμερο θα διαρκεί ο μισθός, με τις «αυξήσεις» που υπόσχεται προεκλογικά η κυβέρνηση στον κατώτατο.