Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Οι πρώτοι δάσκαλοι της Ελεύθερης Ελλάδας!




Το blog "Ευρυτάνας ιχνηλάτης" παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα συγκινητικό κείμενο-ντοκουμέντο το οποίο αναφέρεται στην τελετή ορκομωσίας των πρώτων απόφοιτων δασκάλων της ΠΕΕΑ (Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης) που πραγματοποιήθηκε στο ορεινό χωριό Τροβάτο της Ευρυτανίας όπου εκεί, στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, είχε μεταφερθεί το Παιδαγωγικό Φροντιστήριο Καρπενησίου της Αντίστασης, μετά την εισβολή και το κάψιμο της ευρυτανικής πρωτεύουσας από τους ναζί τον Αύγουστο του 1944 (βλ. εδώ)
 
Το κείμενο εμπεριέχεται στο ιστορικό αναγνωστικό «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Μ. Παπαμαύρου, με τη συνεργασία και άλλων εκπαιδευτικών», έκδοση της ΠΕΕΑ του 1944, επανέκδοση “Σύγχρονη εποχή”.

κοστίζει οι συνταξιούχοι να ζούνε και μέχρι τα βαθιά γεράματα…



Συνταξιούχοι: Τελικά πεθαίνουν ή …δεν πεθαίνουν;;; (ΒΙΝΤΕΟ)

 

  

 Ο Ανδρέας Λοβέρδος, υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά, το είχε πει άγαρμπα:

 «Οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν κιόλας. Ζούνε πολλά χρόνια μετά τη συνταξιοδότηση τους».



Η αναστολή μιας απεργίας δε σημαίνει αναγκαστικά και ήττα



Στην αέναη πάλη των τάξεων, που δεν καταργείται με φιρμάνια του κάθε αστικού γκουβέρνου, νικητής πρέπει και θα είναι η εργατική τάξη, η τάξη των εκμεταλλευόμενων σε όλον τον πλανήτη. Τον νου σας λοιπόν βρωμόσκυλα…


Η αναστολή μιας απεργίας δε σημαίνει αναγκαστικά και ήττα.

Σημαίνει αναδίπλωση και ισχυρότερη αντεπίθεσή μας μελλοντικά.

Τον νου σας λοιπόν βρωμόσκυλα…

Δεν μας νικήσατε ποτέ, και ούτε και ποτέ θα είστε οι τελικοί νικητές…

Στην αέναη πάλη των τάξεων, που δεν καταργείται με φιρμάνια του κάθε αστικού γκουβέρνου, νικητής πρέπει και θα είναι η εργατική τάξη, η τάξη των εκμεταλλευόμενων σε όλον τον πλανήτη.

Αυτό, ας το ‘χετε πάντα κατά νου…

Είτε αύριο, είτε μεθαύριο, είτε και «έστω» σε χίλια χρόνια, θα σας έχουμε ήδη καταργήσει με την «δικτατορία» μας, ώστε να ανασάνει ελεύθερος όλος ο κόσμος.

Εμείς, σε αντίθεση με σας και όσον αφορά την Κοινωνική Απελευθέρωση, κρατάμε τον λόγο μας ως γραπτό συμβόλαιο, και θα τηρήσουμε στο έπακρο την υπόσχεσή μας για μια αταξική κοινωνία με σοσιαλιστική αυτοδιεύθυνση.

Για μάς οι άνθρωποι γεννούν αριθμούς και χρήμα, όχι το αντίθετο…

Η ανάπτυξη και οι αγορές σας είναι ποτισμένες με ανθρώπινο αίμα. Ξέρουμε ποιοι είστε και τι κάνετε… Θέλετε προϊόντα, ΟΧΙ ΑΓΑΘΑ…

Εμείς όμως παραμένουμε όρθιοι…

Δεν θα σας περάσει…



http://www.katiousa.gr

Ο ΤΣΟΛΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ....ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ !!!



Ο Απόστολος Μπαρμπαγιάννης, ο Τσολιάς της Ελληνοφρένειας και alter ego του Αριστερού Ματατζή Μπαλούρδου, μας δίνει μια συνέντευξη, όπου μιλάει για όλους και όλα, χωρίς μαλλιά και ψαλίδια στη γλώσσα.

Μας καλεί σε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ για ένα καλύτερο χτες, για να μην αφήνουμε μόνο στα δικά του χέρια τη σωτηρία. Μας καθησυχάζει πως δε θα έρθει κανείς Κούλης, όσο υπάρχει πιο βολικός Θατσεριστής. Μιλάει για το σεξισμό και τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΙΝ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ:


Βρήκαμε και Σας παρουσιάζουμε Τι έκαναν οι τότε κυβερνήσεις Πριν την κρίση στα Ταμεία μας:  






ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
 
Στο απόσπασμα της «ενοποίησης» όρια ηλικίας και συντάξεις
Τη «συμπύκνωση» των Ταμείων κύριας ασφάλισης σε 6 έως 8 και της επικουρικής σε 10 ανακοίνωσε στο «διάλογο» η κυβέρνηση, «πατώντας» στο νόμο Ρέππα του ΠΑΣΟΚ, τις συνέπειες του οποίου βιώνουν ήδη οι εργαζόμενοι
 
Με πολιορκητικό κριό τη λεγόμενη ενοποίηση των Ταμείων, η κυβέρνηση της ΝΔ εφορμά στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Αξιοποιώντας το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, που για το ζήτημα των ενοποιήσεων βάθρο έχει το νόμο 3029/2002 του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση σχεδιάζει τη σαλαμοποίηση των Ταμείων και, μέσω αυτής, το πετσόκομμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων για όλους τους ασφαλισμένους.

Τι λένε οι κυρίες Γεροβασίλη – Παπακώστα; (ΒΙΝΤΕΟ)




Τι λένε οι κυρίες Γεροβασίλη – Παπακώστα; (ΒΙΝΤΕΟ)

 



Υπάρχουν αγαστές σχέσεις μεταξύ θυλάκων των ΜΑΤ και γενικώς των μηχανισμών καταστολής με τους φασίστες; 

Τι να σας πούμε κι εμείς… 

 Ξέρουν καλύτερα οι κυρίες Γεροβασίλη και Παπακώστα. 

Πάντως αν στη θέση του «μακεδονομάχου» στο βίντεο (από χτες στη Θεσσαλονίκη) ήταν κάποιος εργάτης απεργός της Cosco προβληματιζόμαστε αν θα είχε την ίδια τύχη. 


ΙΣΡΑΗΛ Επέβαλε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στην Αχέντ Ταμίμι και την οικογένειά της


  Πηγή: Associated Press

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επέβαλαν οι ισραηλινές αρχές στην 16χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι και την οικογένειά της, η οποία γνωστοποιήθηκε παραμονές ενός προγραμματισμένου ταξιδιού της Αχέντ στην Ευρώπη, για να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Οπως ανέφερε ο πατέρας της Αχέντ, Μπάσεμ Ταμίμι, η οικογένεια ενημερώθηκε από το παλαιστινιακό υπουργείο Πολιτικών Υποθέσεων ότι οι ισραηλινές αρχές δεν επιτρέπουν την έξοδο από τη χώρα σε όλη την οικογένεια.