Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Ανακοίνωση για την επιχείρηση καθιέρωσης «ευρωπαϊκής μέρας» αντικομμουνισμού στην ΕΕ

 

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ


Με αφορμή την υπογραφή του Συμφώνου Ρίμπεντροπ - Μόλοτοφ στις 23 Αυγούστου 1939, ανάμεσα στην ΕΣΣΔ και τη Γερμανία, το περιεχόμενο του οποίου διαστρεβλώνει συστηματικά η ΕΕ για να ξαναγράψει την Ιστορία σε βάρος των λαών, γίνεται προσπάθεια και φέτος να κατοχυρωθεί αυτή η ημερομηνία ως «Ευρωπαϊκή μέρα μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων», εξισώνοντας χυδαία τον κομμουνισμό με τον ναζισμό.

Η ανιστόρητη αυτή αθλιότητα επιχειρεί να κρύψει ότι το Σύμφωνο Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ επήλθε μετά τη Συμφωνία του Μονάχου το 1938 (μεταξύ Γερμανίας, Ιταλίας, Βρετανίας και Γαλλίας), που παραχώρησε στη Γερμανία τη Σουδητία, διαμελίζοντας την Τσεχοσλοβακία. Κίνηση που χάριζε την προηγμένη βιομηχανική βάση της Τσεχοσλοβακίας στον Χίτλερ, ανοίγοντάς του τον δρόμο να επιτεθεί στον πραγματικό αντίπαλό του, τη Σοβιετική Ενωση, γεγονός που το Σύμφωνο μη επίθεσης Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ καθυστέρησε για 21 πολύτιμους μήνες.

Επικοινωνιακά τερτίπια πάνω στα αποκαΐδια

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Το περιβόητο μήνυμα Πατούλη μέσα στις μερίδες του φαγητού... 
 Το περιβόητο μήνυμα Πατούλη μέσα στις μερίδες του φαγητού...

 

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας, ο εκλεκτός της κυβέρνησης κ. Πατούλης δεν έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τη διανομή φαγητού στους ανθρώπους που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές και στους πυροσβέστες για μια ακόμα επικοινωνιακή φιέστα.

Μέσα στις μερίδες φαγητού εμπεριέχεται το εικονιζόμενο μήνυμα, με ονοματεπώνυμο πάντα, του κ. Πατούλη φυσικά. Ο οποίος κάνει δηλώσεις επί δηλώσεων, μοιράζει ανέξοδα λόγια «συμπόνοιας» προς τους πυρόπληκτους και στο τέλος της ημέρας βεβαίως «κλαρίνο» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων διαχρονικά που οδήγησαν στην καταστροφή.  

Ντροπή!

902gr

Κράτος εχθρικό στον λαό και στις ανάγκες του

 

Σαν με «εγχειρίδιο χρήσης», η κυβέρνηση επιστρατεύει πάνω στα καμένα τα ίδιας κοπής επιχειρήματα που επιστράτευσε και με το ξέσπασμα της πανδημίας.

Στις πυρκαγιές είναι η «πρωτόγνωρη απειλή», η «κλιματική αλλαγή που μας υπερβαίνει», όπως στην πανδημία είναι ο «αόρατος εχθρός», ο ιός.

Κρύβουν πίσω από την «κλιματική αλλαγή» τις δικές τους ευθύνες για την καταστροφή του περιβάλλοντος, που προκαλεί η ανάπτυξη με σκοπό το κέρδος, πράσινη ή μαύρη.

Τις ευθύνες τους για τη διαχρονική πολιτική που αφήνει απροστάτευτα τα δάση, τους αιγιαλούς, τον λαό και την περιουσία του, επειδή η αντιπυρική - αντιπλημμυρική προστασία και πρόληψη είναι «τόσο όσο» να μη θίγονται τα κέρδη του κεφαλαίου.

Γι' αυτό όλες οι κυβερνήσεις πετσόκοψαν εδώ και χρόνια τα σχετικά κονδύλια, φτάνοντας να δίνουν για την προστασία των δασών το 0,04% του κρατικού προϋπολογισμού.

Αφησαν δασαρχεία και υπηρεσίες χωρίς ούτε έναν δασεργάτη για τους απαραίτητους καθαρισμούς και έργα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία χωρίς το απαραίτητο προσωπικό και τα μέσα.

Γι' αυτό ο ένας πίσω από τον άλλον προσθέτουν νόμους που θωρακίζουν και επεκτείνουν την επιχειρηματική δράση στα δάση, την εμπλοκή των ιδιωτών στη διαχείρισή τους, με τον μανδύα μάλιστα της «πρόληψης» και της «ανάδειξής» τους.

Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με απολύσεις και αναστολές

 

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
 

 

Το αντεργατικό μέτρο της αναστολής σπεύδουν να εφαρμόσουν δημοτικές αρχές, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής που μετατρέπει το εμβόλιο από ένα σημαντικό όπλο κατά της πανδημίας σε εργαλείο επίσπευσης αντεργατικών ανατροπών. 

Ετσι, ο Δήμος Κοζάνης έβγαλε σε αναστολή 3 εργαζόμενους σε ΚΗΦΗ και «Βοήθεια στο Σπίτι», η Δημοτική αρχή Ληξουρίου έθεσε σε αναστολή μία εργαζόμενη με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και η δημοτική αρχή Κισσάμου ανέστειλε τη σύμβαση εργαζόμενου επίσης στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».