Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Με αυτούς τους τρόπους η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί αντεργατικούς μηχανισμούς στο όνομα της προστασίας των ανέργων!


Αποκαλυπτική απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε Ερώτηση της ευρωκοινουβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ

 

 

O επίτροπος Schmit διαπιστώνει προκλητικά «μείωση της ανεργίας» σε Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος για τα οξυμένα προβλήματα των ανέργων. Στην πραγματικότητα, όχι μόνο δεν λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα στήριξής τους, αλλά η ανεργία αξιοποιείται ως μέσο έντασης της εκμετάλλευσης, συμπίεσης των μισθών προς τα κάτω και επιδείνωσης των εργασιακών σχέσεων.

Πάνω σε αυτή την αντεργατική στρατηγική της ΕΕ στηρίζεται και ο νέος αντεργατικός νόμος για τον ΟΑΕΔ που ψηφίστηκε στη χώρα μας πριν από μερικές βδομάδες. Η απάντηση του επιτρόπου για τις λεγόμενες επιδοτήσεις προσλήψεων πιστοποιεί ότι η μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε πριμοδότηση τζάμπα εργασίας για τις επιχειρήσεις αποτελεί στρατηγική κατεύθυνση της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μάλιστα προβάλλει ένα πλαίσιο αντεργατικών προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας, όπως το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» που εκθειάζει ο επίτροπος, το οποίο συντέλεσε σε νέο χτύπημα στους μισθούς και την πλήρη απασχόληση, αφήνοντας παράλληλα τους εργαζόμενους εκτεθειμένους στις απολύσεις μετά το πέρας της περιόδου εφαρμογής του. Αντίστοιχα, προβάλλεται το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, το οποίο είχε ως προϋπόθεση τις «ανατροπές του αιώνα» στα εργασιακά που θεσμοθετήθηκαν με τον νόμο Χατζηδάκη της κυβέρνησης της ΝΔ, στο έδαφος που έστρωσαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Να πέσει στο κενό η επιχείρηση αναπαλαίωσης του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος

 

Σε σχόλιο του το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό σημειώνει:

«Ό,τι κι αν κάνουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, για να εμφανίσουν το παλιό ως “νέο” και να επινοήσουν κάλπικες -μεταξύ τους- διαχωριστικές γραμμές, το επόμενο διάστημα θα γίνεται ακόμη πιο φανερή η κοινή στρατηγική τους βάση, την οποία ο λαός πληρώνει με ακρίβεια, φτώχεια κι ανασφάλεια.

Η επιχείρηση “αναπαλαίωση του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος” πρέπει να πέσει στο κενό και η πρόσφατη νεανική ψήφος στις φοιτητικές εκλογές ήταν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα».

Ένας κόσμος με πάνω από 100 εκατομμύρια πρόσφυγες

 

Στοιχεία από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHC3R).

 

 

«Ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι αναγκάστηκαν να φύγουν για να σωθούν από τις ένοπλες συρράξεις, τη βία, τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους διωγμούς ξεπέρασε το ιλιγγιώδες όριο των 100 εκατομμυρίων για πρώτη φορά, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και άλλων φονικών ένοπλων συρράξεων», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Στα τέλη του 2021 ο αριθμός των ανθρώπων που είχαν ξεριζωθεί σε όλο τον κόσμο έφθασε τα 90 εκατομμύρια, εξαιτίας νέων κυμάτων βίας ή παρατεινόμενων πολέμων σε χώρες όπως η Αιθιοπία, η Μπουρκίνα Φάσο, η Μιανμάρ, η Νιγηρία, το Αφγανιστάν, η ΛΔ Κονγκό.

Από το δόκανο της ενισχυμένης εποπτείας προς τη μέγγενη του εξαμήνου

 

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

 

Ικανοποιημένη για την εφαρμογή των έως τώρα αντιλαϊκών δεσμεύσεων είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που συνιστά στο Eurogroup να στείλει την Ελλάδα από το δόκανο της μεταμνημονιακής ενισχυμένης εποπτείας στη μέγγενη της επιτήρησης του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Συγκεκριμένα με την 14η έκθεση μεταμνημονιακής ενισχυμένης εποπτείας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπιστώνει ότι η Ελλάδα έχει λάβει τις απαραίτητες ενέργειες για την επίτευξη των συμφωνημένων δεσμεύσεων, παρά τις δύσκολες συνθήκες που προκλήθηκαν από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία. Δηλαδή επιβεβαιώνει ότι προτεραιότητα των ασκούμενων πολιτικών είναι η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων ακόμα και σε περίοδο πολύ δύσκολη για τον λαό!

Καπιταλιστική σαπίλα: Ένας νέος δισεκατομμυριούχος κάθε 30 ώρες …όταν 263 εκατομμύρια άνθρωποι θα βυθιστούν φέτος στην ακραία φτώχεια

 


 

Τα πλούτη τους το αίμα των λαών… Το κλειστό κλαμπ των δισεκατομμυριούχων μεγεθύνεται εξαιτίας της τρομακτικής αύξησης των τιμών βασικών αγαθών σε συνέχεια της απίστευτης κερδοφορίας που εξασφάλισαν εν μέσω της πανδημίας. Την ίδια ώρα οι φτωχότεροι, των φτωχών υποφέρουν εξαιτίας του επιταχυνόμενου πληθωρισμού. 

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam σε ανακοίνωση που εξέδωσε εν όψει του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας είναι τρομακτικά. Δείχνει τη «σαπίλα» του καπιταλιστικού συστήματος που την ίδια στιγμή που καταδικάζει στην φτώχεια, την πείνα και την ανέχεια εκατομμύρια ανθρώπους επιτρέπει σε μια «δράκα» τρωκτικά να μεγεθύνουν προκλητικά τον πλούτο τους.

Και όμως μια ελάχιστη φορολόγηση των κερδών των καπιταλιστών θα ήταν αρκετή για εξέλθουν από την ακραία φτώχεια 2,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι 

«Οι δισεκατομμυριούχοι φθάνουν στο Νταβός για να γιορτάσουν την απίστευτη αύξηση των περιουσιών τους», σημειώνει η Γκαμπριέλα Μπούχερ, γενική διευθύντρια της συγκεκριμένης ΜΚΟ, στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι η ανισότητα, ήδη τρομακτική πριν από την πανδημία, έχει περάσει «σε άλλο επίπεδο».

Πανσπουδαστική Παρότρυνση

 


Οι βάσεις του θανάτου δεν έφυγαν ούτε επί ΝΔ, ούτε επί ΠΑΣΟΚ, ούτε επί ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κι όλων των ενδιάμεσων συγκυβερνήσεων. Εμειναν και πολλαπλασιάστηκαν. Ελα όμως που ούτε η Πανσπουδαστική, ούτε η ΚΝΕ έφυγαν. Εμειναν κάρφος στον οφθαλμόν τους, που θα λέγαν κι οι παλιότεροι, συντηρητικοί τε και μη. Και πολλαπλασιάστηκαν οι δυνάμεις της ΠΚΣ. Και πήραν και πρωτιές και αυτοδυναμίες σε σχολές. Χαρές. Περηφάνια. Νεανικό σφρίγος. Ενθουσιασμός. Το κεφάλι ψηλά. Αλλά χωρίς αλαζονεία, αυτό το ύφος των καρδιναλίων, και χωρίς πάρτι που να θυμίζουνε τον λύκο της Γουόλ Στριτ με μεθύσια, ημίγυμνες κραιπάλες και... φουγάρα ψευδαισθήσεων.
Δεν είναι παραμύθι. Είναι κυριολεκτικά κοινωνική παραμυθία. Παρηγοριά. Και στήριξη σε μια κοινωνία που μαστιγώθηκε, κλειδώθηκε, φτώχυνε και τρομοκρατήθηκε μετά από γαλαζοπρασινορόζ μνημόνια, τραμπούκικα φασισταριά μέσα στα σχολεία, και καπάκι μια πανδημία που αιχμαλώτισε τη σπουδάζουσα και μη νεολαία σε μια ακαδημαϊκή ακινησία κι έναν ψευτοδιανοουμενίστικο μπιζιμποντισμό της αριστείας των ακριβοπληρωμένων διδάκτρων.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κάνει πως δεν βλέπει ότι οι ΗΠΑ «σιγοντάρουν» την επιθετικότητα της Τουρκίας

 

 

Στρουθοκαμηλίζει η κυβέρνηση προκειμένου να υπερασπιστεί το αφήγημα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης και φτάνει στο σημείο να λέει «άλλα αντί άλλων» για το σιγοντάρισμα των ΗΠΑ στην προκλητικότητα της Τουρκίας που έστειλε μαχητικά αεροσκάφη μόλις 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη.

«Καταπίνοντας την κάμηλον...» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε ότι «από την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαφαίνεται η καταδίκη αυτών των ενεργειών πάρα πολύ καθαρά».

Ωστόσο εκείνο που διαφαίνεται ξεκάθαρα είναι ότι οι ΗΠΑ μιλούν για «διαφορές» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τα όρια του εναέριου χώρου! Δηλαδή ρίχνουν «νερό στο μύλο» των τουρκικών διεκδικήσεων σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων και συνιστούν ...διάλογο επί αυτών!