Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Η ΤΣΙΠΡΑΊΙΚΗ «ΕΞΟΔΟΣ ΑΠ' ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ» & ΤΟ ΜεταΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΑ «ΜΑΤΙΑ» ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ



 
Η καπιταλιστική οικονομία και εξουσία είναι το μνημόνιο των μνημονίων για το λαό
 
ΤΑΦΙΛΗΣ
Πάνω στα αποκαΐδια της αντιλαϊκής της πολιτικής, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προετοιμάζει την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αναθερμαίνοντας το αφήγημα της «εξόδου από τα μνημόνια».
 
Τα προπαγανδιστικά τρικ που επιστράτευσε όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και οι αντιπαραθέσεις με τη ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, με τα οποία ταυτίζεται στην υπηρέτηση της στρατηγικής του κεφαλαίου, δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι ούτε ένας από τους 700 και πλέον μνημονιακούς νόμους δεν καταργείται.
 
Οτι το νομοθετικό οπλοστάσιο που έχουν στα χέρια τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι για την ένταση της εκμετάλλευσης παραμένει άθικτο και επεκτείνεται, με βάση και τα όσα συμφώνησε πρόσφατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους ιμπεριαλιστικούς θεσμούς, αλλά και τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, αυτά που αποτελούν την «ευρωπαϊκή κανονικότητα», όπως τη διαφημίζει η κυβέρνηση.

Ίδιο κι απαράλλαχτο το … νόμισμα!





Για όσους φίλους (και μη) νομίζουν ότι η λύση, το … αντίδοτο για το … «δηλητήριο» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, του Αλέξη Τσίπρα, είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ο οποίος να σημειώσω, είναι η … χαρά του οφθαλμίατρου), πλανώνται πλάνην οικτράν.

 

Το ολιγότερο, τρέφουν … αυταπάτες όμοιες με αυτές του … Αλέξη Τσίπρα!

 

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, Αλ. Τσίπρας και Κ. Μητσοτάκης δεν είναι παρά οι διαφορετικές όψεις του ΙΔΙΟΥ νομίσματος – ίδιου κι απαράλλαχτου!

 

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, Τσίπρας και Μητσοτάκης, υπηρετούν (εξυπηρετούν) τον καπιταλισμό – ιμπεριαλισμό, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, το μεγάλο κεφάλαιο σε βάρος του εργαζόμενου λαού.

 

Για τον εργαζόμενο λαό, μία είναι η λύση, η οργάνωσή του, η ενδυνάμωσή του, η στήριξη του ΚΚΕ!

 

Απο:  faros.wordpress.com

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα αποκαλεί “σταλινικό νεάντερνταλ” τον Πελετίδη και υπόσχεται την απομάκρυνσή του




Προφανώς οι Συριζαίοι είναι ένα είδος ανανεωτικού “Homo Sapiens”, που η οσφυοκαμψία τους, τους βοήθησε να προσαρμοστούν ευέλικτα στις νέες κυβερνητικές θέσεις και το αστικό πολιτικό σύστημα.
Αν ξύσει κανείς την επιφάνεια των γλυκερών επικλήσεων της ενότητας, θα βρει την πραγματική άποψη των Συριζαίων για τους κομμουνιστές: “σταλινικά απολιθώματα”, που δεν εξαφανίστηκαν την ώρα που έπρεπε κι έχουν μείνει σαν δείγμα ενός παλιότερου είδους εξέλιξης.

Την απόδειξη μας την δίνει ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα -καμιά φορά τους ξεφεύγει η ειλικρίνεια και δεν μπορούν να κρύψουν τις απόψεις τους.

Ήρωες οι ναζί εισβολείς! – Αφελείς και εκτελεστές αιχμαλώτων οι Κρητικοί!





Ήρωες οι ναζί εισβολείς! – Αφελείς και εκτελεστές αιχμαλώτων οι Κρητικοί!

 

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ! 

 




(…) «Εκεί κοντά στο Μάλεμε, υπάρχει η τελευταία κατοικία, εκείνων που αψήφησαν τις εξωτερικές πραγματικότητες και νίκησαν. Αναγνωρίζοντας την πραγματική εικόνα και σημασία των γεγονότων της εποχής εκείνης, τους απευθύνουμε έναν ακόμη Χαιρετισμό», αναφέρει έγγραφο που βρέθηκε στα αρχεία των χρυσαυγιτών και περιλαμβάνεται στη δικογραφία, στη δίκη που διεξάγεται εναντίον τους. 

Ενώ, τους Κρητικούς που αντιστάθηκαν υπερασπιζόμενοι την πατρίδα και την ελευθερία τους, τους  χαρακτηρίζουν στο ίδιο έγγραφο, «αφελείς» και «θύματα στον δούρειο ίππο του αντιγερμανισμού», αλλά και  «οπλαρχηγούς» και «εκ του ασφαλούς πάντοτε πολέμαρχους μαχαιροβγάλτες» που εκτελούσαν «αιχμάλωτους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές».

Το «μεταμνημονιακό» μνημόνιο είναι εδώ


Το αντιλαϊκό πλαίσιο της «επόμενης μέρας» μέσα από τις εκθέσεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών για την ελληνική οικονομία

Τα κυβερνητικά «σόου» της γραβάτας δεν κρύβουν τη θηλιά των μέτρων στο λαιμό του λαού
Eurokinissi
Τα κυβερνητικά «σόου» της γραβάτας δεν κρύβουν τη θηλιά των μέτρων στο λαιμό του λαού
Το ελληνικό κράτος «δεσμεύτηκε στο Γιούρογκρουπ να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις βασικές μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο του μνημονίου. Εχει δεσμευτεί επίσης να εφαρμόσει συγκεκριμένες δράσεις στους τομείς της φορολογικής και δημοσιονομικής διαρθρωτικής πολιτικής, της Κοινωνικής Πρόνοιας, της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, των αγορών εργασίας και προϊόντων, των ιδιωτικοποιήσεων και της δημόσιας διοίκησης».
 Η αναφορά αυτή στην πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την ενεργοποίηση της «ενισχυμένης εποπτείας» είναι ενδεικτική των αντιλαϊκών δεσμεύσεων που ανέλαβε η κυβέρνηση. Αυτές καταγράφονται στο παράρτημα της συμφωνίας στο πρόσφατο Γιούρογκρουπ και βέβαια θα βρεθούν στο επίκεντρο των ανά τρίμηνο «αξιολογήσεων» και των εκθέσεων από την πλευρά του κουαρτέτου, αρχής γενομένης από τον Οκτώβρη.

Με βάση και τα παραπάνω, ανάγλυφα προκύπτει το γεγονός ότι το ενισχυμένο εποπτικό πλαίσιο επεκτείνεται σε ολόκληρη την γκάμα της αντιλαϊκής πολιτικής και των αναδιαρθρώσεων.