Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Κοινή εκδήλωση Οργανώσεων του ΚΚΕ αύριο Πέμπτη για τον εργάσιμο χρόνο

 

Στις 8 μ.μ., στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου στην Πολίχνη
 
 

 

Κοινή εκδήλωση - συζήτηση διοργανώνουν η Τομεακή Οργάνωση Κατασκευών και η Τομεακή Οργάνωση Εμπορίου - Υπηρεσιών της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με θέμα: «Εργάσιμος χρόνος, μια πάλη επίκαιρη όσο ποτέ». Θα γίνει την Πέμπτη 22 Ιούλη στις 8 μ.μ., στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου στην Πολίχνη. 

Θα μιλήσει ο Κώστας Ιωσηφίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. 

902gr

ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

 

ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


            

        Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του δήμου Ωραιοκάστρου - Μυγδονίας - Καλλιθέας, διεκδικεί μόνιμη και  σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα, κατάργηση των προγραμμάτων της φτώχειας που ανακυκλώνουν την ανεργία, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δήμο.

            Διεκδικούμε αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, παράταση του προγράμματος του ΟΑΕΔ για τους συμβασιούχους λόγω covid, μέχρι το τέλος του 2021. ΄Ολοι οι εργαζόμενοι του δήμου, ανεξάρτητα από σχέση και χρόνο εργασίας, να αμείβονται με βάση το μισθολόγιο του Δημοσίου. Με τακτικές ημερομηνίες καταβολής των μισθών. Επίδομα ανεργίας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.

Πρωτοβουλία κατά της Καύσης Απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας Για της πρόσφατες πυρκαγιές σε κτίριο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου και στο δάσος του Σέιχ Σου.


 


 

 Πυρκαγιά σε κτίριο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου

Η πρόσφατη πυρκαγιά στο δάσος του Σέιχ Σου και τα 90 στρέμματα δασικής έκτασης που χάθηκαν, οι υπόλοιπες πυρκαγιές που σαρώνουν τις δασικές εκτάσεις σε όλη την επικράτεια της χώρας, οι τεράστιες περιβαλλοντικές καταστροφές που τις συνοδεύουν, πρέπει να χτυπήσουν συναγερμό στους κατοίκους της περιοχής, καθώς αποκαλύπτουν τους μεγάλους κινδύνους που φέρνει η εγκατάλειψη τέτοιων εκτάσεων και αναδεικνύουν τις μεγάλες ελλείψεις σε έργα και δράσεις αντιπυρικής προστασίας .

Το αρνητικό ισοζύγιο στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής ενισχύεται από το γεγονός ότι τα πρώην στρατόπεδα είναι αφημένα στην τύχη τους εδώ και χρόνια. Θα ήταν βάλσαμο αυτοί οι χώροι να είχαν, όχι μόνο συντηρηθεί, αλλά να έχουν μετατραπεί εδώ και χρόνια σε ελεύθερους χώρους πρασίνου, αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού, σε πραγματικούς «πνεύμονες». Αντίθετα, στην έκταση τους μπορεί να δει κανείς εγκαταλελειμμένα και ετοιμόρροπα κτίρια, παράνομους χώρους που έχουν αφεθεί σκουπίδια και μπάζα, αφημένα ξερά κλαδιά από εργασίες υλοτόμησης που έχουν μείνει στη μέση κ.ά.

Άνεμος διχοτόμησης

 

 

Η ένταξη του Κυπριακού στο πλαίσιο ευρύτερων και σύνθετων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και παζαριών, των σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ σε όλη τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, δεν προμηνύει τίποτα καλό για τον λαό της Κύπρου.

47 χρόνια μετά τον «Αττίλα», οι «νέες πραγματικότητες» που επικαλούνται όλοι όταν αναφέρονται στην «ανάγκη επίτευξης λύσης», όχι μόνο η Τουρκία αλλά και Βρυξέλλες, Ουάσιγκτον, Βερολίνο, Παρίσι κ.λπ., αφορούν τα τετελεσμένα που δεκαετίες τώρα διαμορφώνουν η τουρκική εισβολή και κατοχή, η στοχευμένη επιχείρηση αναβάθμισης και σταδιακής διεθνούς αναγνώρισης των Κατεχόμενων ως ξεχωριστού κράτους. Η περίφημη «περιφερειακή σταθερότητα» και «ασφάλεια» που επικαλούνται σημαίνει τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ στη Μέσξ Ανατολή, μέσω διαφόρων πολυμερών σχημάτων συνεργασίας, στα οποία η Κύπρος, λόγω και της γεωστρατηγικής της θέσης, καλείται να παίξει κομβικό ρόλο.

«Υποστηρικτές»...


Κάπου ανάμεσα στις διάφορες παρεμβάσεις και «αναλύσεις» που «αγκάλιασαν» και στη χώρα μας το νέο ιμπεριαλιστικό σχέδιο των ΗΠΑ κατά της Κούβας, ο βουλευτής της ΝΔ, Δ. Καιρίδης, αναμασά συνεχώς τις τελευταίες μέρες αυτό που ονομάζει ως μια «πιο άμεση διάσταση για την Ελλάδα». Οπως υποστηρίζει, «οι δύο σημαντικότεροι υποστηρικτές μας στο Κογκρέσο, οι γερουσιαστές Μενέντεζ και Ρούμπιο, είναι κουβανικής καταγωγής και εξαιρετικά επικριτικοί προς το κουβανικό καθεστώς που οδήγησε τους γονείς τους στη μετανάστευση στις ΗΠΑ», για αυτό «η Ελλάδα οφείλει να είναι απολύτως ξεκάθαρη στην καταδίκη του καθεστώτος της Κούβας»! Μια πλευρά είναι βέβαια τα... fake news του συγκεκριμένου, αφού οι γονείς των δύο γερουσιαστών - που είναι όντως σημαιοφόροι της αντικουβανικής επίθεσης - μετανάστευσαν από την Κούβα στις ΗΠΑ επί δικτατορίας Μπατίστα, πριν από την Κουβανική Επανάσταση (αλλά ζήλεψε φαίνεται ο κ. Καιρίδης τα «ρεπορτάζ» που παρουσίαζαν ως «πρωτοφανείς αντικυβερνητικές διαδηλώσεις» τις φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις υπεράσπισης της Επανάστασης).

«Δώστε λεφτά για την Υγεία, γιατρούς και εξοπλισμό στα νοσοκομεία!»

 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ - ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Απαίτηση για άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας σε χώρους δουλειάς, συγκοινωνίες, σχολεία και πανεπιστήμια

 

Με μια μαζική και δυναμική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας χτες το απόγευμα, δεκάδες συνδικάτα της Αττικής απαίτησαν να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων και του λαού, με αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς. Παραβρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Με το σύνθημα «Δώστε λεφτά για την Υγεία, γιατρούς και εξοπλισμό στα νοσοκομεία», οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, κλιμακώνοντας τις αγωνιστικές παρεμβάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος από τις πρώτες μέρες της πανδημίας. Χαρακτήρισαν «πρόκληση» τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δήθεν έχουμε περισσότερα νοσοκομεία απ' ό,τι χρειαζόμαστε, την ώρα που το δημόσιο σύστημα Υγείας «χτυπάει κόκκινο», με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.

Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στον Επισιτισμό - Τουρισμό, στο Φάρμακο, στο Μέταλλο, στις Τηλεπικοινωνίες, στον Πολιτισμό, εμποροϋπάλληλοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, με τα πανό των σωματείων τους, ανέδειξαν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους χώρους δουλειάς, κατήγγειλαν την προσπάθειά της να ρίξει το βάρος της ευθύνης για τη διασπορά του ιού στους ίδιους τους εργαζόμενους, να τους ενοχοποιήσει με το απαράδεκτο σύνθημα της «ατομικής ευθύνης».