Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Επιστολή διαμαρτυρίας για τους άθλιους χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε η Ελ. Ακρίτα ενάντια στο ΚΚΕ

 

 

Η επιστολή διαμαρτυρίας του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για τους άθλιους χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε η Ελ. Ακρίτα ενάντια στο ΚΚΕ:

«Προς το News247

Με την παρούσα επιστολή μας εκφράζουμε την οργή και τη διαμαρτυρία μας για το πλήθος άθλιων, ψευδών και συκοφαντικών χαρακτηρισμών που εξαπέλυσε κατά του ΚΚΕ η κα Έλενα Ακρίτα, στο podcast της για το News247, στις 15/2.

Στο συγκεκριμένο podcast κι ενώ αναφερόταν στις κινητοποιήσεις των ηθοποιών της τρέχουσας περιόδου, η κα Ακρίτα υποστήριξε τα εξής ψευδή και συκοφαντικά:

"Όταν ο Σπύρος Μπιμπίλας βγήκε Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, το ΚΚΕ τότε -που κατά παράδοση είχε δικό του άνθρωπο σε αυτό το πόστο- τον είχε χτυπήσει πάρα πολύ άσχημα και να τα λέμε... Και μάλιστα και με επιχειρήματα του τύπου ότι είναι gay, ότι είναι το ένα, είναι το άλλο, γιατί το ΚΚΕ σε αυτά τα θέματα, πραγματικά, να μην κρυβόμαστε είναι ξεκάθαρα ομοφοβικό κόμμα".

Τα παραπάνω δεν έχουν ουδεμία σχέση με την αλήθεια, ούτε φυσικά με τις θέσεις και την πολιτική αντιπαράθεση του ΚΚΕ. Κι αυτό είναι πασίγνωστο.

Παίζουν για τη «φανέλα»

 

Αλλο ένα «τσεκ» στη λίστα του «κοινού προγράμματός» τους έβαλαν την περασμένη βδομάδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή των αρχηγών τους στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και στη Σύνοδο των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών αντίστοιχα. Την ευκαιρία έδωσε η συζήτηση για την «απάντηση» της ΕΕ στα μέτρα «προστατευτισμού» που παίρνουν οι ΗΠΑ, με στόχο την «αναζωογόνηση» της βιομηχανικής τους βάσης, στο έδαφος της «πράσινης μετάβασης» και με το βλέμμα στραμμένο στον ανταγωνισμό με την Κίνα.

Τι είπαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ; Ο μεν πρωθυπουργός ότι «υποστηρίζει επί της αρχής τη χαλάρωση του πλαισίου κρατικών ενισχύσεων, η οποία όμως πρέπει να γίνει με έναν τρόπο ο οποίος (...) να μη φέρνει σε δύσκολη θέση χώρες οι οποίες δεν έχουν τόσο δημοσιονομικό χώρο, ώστε να υποστηρίξουν τις εθνικές τους επιχειρήσεις», ζητώντας «χαλάρωση του τρόπου με τον οποίο αξιοποιούμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια».

Ο δε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «οι κρατικές ενισχύσεις να δίνονται με τη μορφή εγγυήσεων, προκειμένου να μην προσμετρώνται στο δημόσιο χρέος» και «ριζική αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας (...) με υιοθέτηση χρυσού κανόνα μη μέτρησης, στον ετήσιο υπολογισμό του ελλείμματος, δημοσίων επενδύσεων για την κλιματική αλλαγή».

Συριζοδρόμιο 2.0

 

 

Γράψαμε ήδη για την ιστοσελίδα «Κοσμοδρόμιο» και τη συκοφαντική επίθεση στο ΚΚΕ με θέμα τη θέση του Κόμματος στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με την ταυτόχρονη αβανταδόρικη διαφήμιση στο ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώσαμε πως η συγκεκριμένη επιδίωξη διαστρέβλωσης των θέσεων του ΚΚΕ λίγες βδομάδες πριν τις προσεχείς εκλογές έχει σαφή πρόθεση να «εμβολίσει» τη δυναμική που αναπτύσσει το ΚΚΕ και να ενισχύσει τη ΝΑΤΟϊκή «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν διαψευστήκαμε. Το «Κοσμοδρόμιο», χωρίς ίχνος ντροπής, συνεχίζει την επίθεση στο ΚΚΕ και μάλιστα με νέο άρθρο επιδιώκει τη διαστρέβλωση μιας ομιλίας της Αλέκας Παπαρήγα, που έγινε πριν 10 μήνες με βασικό θέμα τον Ιωάννη Καποδίστρια, με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Με ταχύτητα βραδύποδος, αυτού του συμπαθέστατου θηλαστικού και συμβόλου της οκνηρίας, το «Κοσμοδρόμιο», προχωρά σε νέες λαθροχειρίες. Αλήθεια, γιατί αυτή η δεκάμηνη καθυστέρηση; Είναι και αυτό το γεγονός άσχετο από τις προσεχείς εκλογές;

«Πράσινοι μύθοι»

 

 

Ο μύθος της «πράσινης» και «ψηφιακής» ανάπτυξης, που θα φέρει τάχα καλύτερες θέσεις εργασίας και θα μειώσει τις τιμές των εμπορευμάτων, καταρρέει σαν πύργος στην άμμο...

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που ανταγωνίζονται σε δεσμεύσεις προς το κεφάλαιο για επιτάχυνση της «πράσινης» μετάβασης, προετοιμάζουν μια νέα, πιο βάρβαρη «κανονικότητα» για τον λαό, με ακριβότερα προϊόντα, «πράσινα» χαράτσια και πακτωλούς ενισχύσεων στο κεφάλαιο, που τα πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά.

Οι ...ψηφιακές απολύσεις είναι η «μάστιγα» της «νέας» εποχής. Η υποχώρηση της κερδοφορίας για 229 τεχνολογικούς κολοσσούς μετά την πανδημία οδήγησε στις αρχές του χρόνου σε περίπου 70.000 απολύσεις μέσα σε έναν μήνα! Αλλες 90.000 απολύσεις είχαν γίνει μόνο τον Νοέμβρη του 2022.