Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ Δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ ελληνοαμερικανική «αμυντική» συμφωνία (VIDEO)





Δεν υπήρξε ποτέ ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία, αλλά συμφωνίες χρησιμοποίησης του ελληνικού εδάφους για να εξαπολυθούν ιμπεριαλιστικές επιθέσεις, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Επικρατείας του Κόμματος, μιλώντας στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τόνισε ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά ανταποκρίθηκαν, όπως και η τωρινή ανταποκρίνεται στα αιτήματα των ΗΠΑ, ενώ σημείωσε ότι η συμφωνία που φέρνει τώρα στη Βουλή η ΝΔ διευρύνει τη δυνατότητα στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν όλες τις βάσεις της Ελλάδας.

Τζι-τζι-τζι-τζι-τζι… δεν είναι τζιτζίκια, είναι τρισεκατομμύρια ευρώ!



Η “ασιατικής ομορφιάς” Huawei ζητάει να πάρει το “λεβέντικο ελληνόπουλο” ΔΕΔΔΗΕ και μάλιστα να το προικίσει κιόλας αδρά! Το αν θα γίνει ο γάμος δεν είναι σίγουρο διότι ο γαμπρός έχει μια θεία από το Σικάγο που μπορεί να πετάξει αλλού το κανάτι της…

Ο σύγχρονος ψυχρός πόλεμος λαμβάνει χώρα εδώ και χρόνια μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Εκείνη η αχανής και πολυπληθής χώρα που κατά βάση ήταν γεωργική με λασπωμένους ορυζώνες και φυτείες τσαγιού και μέχρι προσφάτως κομμουνιστική με ηγέτη το Μάο Τσετούνγκ, ξαφνικά έχει μετατραπεί σε μία υπολογίσιμη αναπτυσσόμενη δύναμη και λίγο αργότερα σε έναν πανίσχυρο παίκτη στην παγκόσμια αγορά των μονοπωλίων. Το γεγονός αυτό σαφώς ενόχλησε τις μεγάλες δυνάμεις παγκοσμίως, με πρώτη και καλύτερη την Αμερική. Ιδίως όταν η Κίνα ξεκίνησε να μπαίνει σε χωράφια που κατά παράδοση θερίζουν οι ΗΠΑ, όπως η τεχνολογία. 

Σαφώς ιμπρεσιονιστικά όλοι έχουμε την Ιαπωνία στο μυαλό μας συνδεδεμένη με τις νέες τεχνολογίες και τα περίφημα gadgets. Και η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε άδικο. Ωστόσο πίσω από τα εθνόσημα και τις καρτ-ποστάλ κρύβεται καλά η καπιταλιστική πραγματικότητα των αγορών. Οι μεγαλύτερες εταιρείες σε όλο τον πλανήτη δε διαθέτουν εθνικά λάβαρα, είναι πολυεθνικές με τις μετοχές σκορπισμένες στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Οι δε κολοσσοί της τεχνολογίας διαπραγματεύονται σε μεγάλη πλειοψηφία στα χαρτοφυλάκια των blue chips στους δείκτες της Wall-Street. Ειρωνικά ο κομμουνισμός και ο καπιταλισμός έχουν ένα κοινό, το διεθνισμό. Οι μεν τον αποκαλούμε προλεταριακό και οι δε τον αποκαλούν παγκοσμιοποίηση των αγορών. Εξ΄ άλλου ο πρώην ιαπωνικός κολοσσός της τεχνολογίας Sony, είναι σήμερα πιο αμερικάνικος και από το άγαλμα της ελευθερίας…

Ναυάγιο


Την ώρα που η κυβέρνηση επαναλάμβανε τα περί «γαλλικής ασπίδας» απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα και τα επιτελεία της μιλούσαν όλο καμάρι για την παρουσία στην περιοχή του αεροπλανοφόρου «Σαρλ Ντε Γκολ», με τη συνοδεία ελληνικής φρεγάτας, αλλά και του γαλλικού ελικοπτεροφόρου «Dixmude», παρουσιάζοντας τη συνεκπαίδευση με τους Γάλλους ως «μήνυμα» τάχα προς την Τουρκία, αποκαλυπτόταν ότι το γαλλικό ελικοπτεροφόρο, πριν πιάσει Ελλάδα, έκανε κοινές ασκήσεις με δύο τουρκικές φρεγάτες, στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής αποστολής SNMG2 στη Μεσόγειο! Ο δε κυβερνήτης του «Dixmude», στη συνέντευξη Τύπου, έλεγε ότι «το γαλλικό ΠΝ έχει έντονη παρουσία στην περιοχή, για να έχει εκτίμηση και αξιολόγηση κάθε κατάστασης και καλές σχέσεις με όλες τις χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο». Κανείς βέβαια δεν «πέφτει απ' τα σύννεφα» για το γεγονός ότι τα παραμύθια των κομμάτων του ευρωατλαντισμού αποκαλύπτονται πάλι. Εξάλλου, όσες φιλότιμες προσπάθειες κι αν κάνουν, αυτό που κάθε φορά επιβεβαιώνεται είναι ότι τα σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, που πάγια και διαχρονικά αντιμετωπίζουν το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ως «ενιαίο επιχειρησιακό χώρο», δίνουν αέρα στα πανιά των τουρκικών διεκδικήσεων και της προσπάθειας «γκριζαρίσματος» των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Αν σ' αυτό προστεθεί και η πιεστική ανάγκη για διατήρηση της ΝΑΤΟικής «συνοχής» στη νοτιοανατολική του πτέρυγα, με τη συγκράτηση «πάση θυσία» της Τουρκίας στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο, στόχος που συμμερίζονται η σημερινή και η χτεσινή κυβέρνηση, τότε το... ναυάγιο της ευρωατλαντικής κοπής προπαγάνδας είναι πλήρες.

Πλήρης συστράτευση εργοδοτών και ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης


Ολοκληρώθηκε χτες η αγόρευση για τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Ολοκληρώθηκε χτες η αγόρευση του συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής Θεόδωρου Θεοδωρόπουλου για τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Αμέσως μετά ξεκίνησε την αγόρευσή του για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (το σχετικό ρεπορτάζ θα δημοσιευτεί αύριο). Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Φλεβάρη με τις αγορεύσεις των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.
 Για τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ο συνήγορος επισήμανε μεταξύ πολλών αποδεικτικών στοιχείων και επιχειρημάτων το υπόβαθρο πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η επίθεση. «Εχει λεχθεί ότι έχει άμεση σχέση με την ιδιότητα των θυμάτων ως κομμουνιστών και μελών του Συνδικάτου Μετάλλου, που δραστηριοποιούνται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη (ΝΕΖ). Η ΝΕΖ αποτελούσε και αποτελεί χώρο οικονομικής και πολιτικής ισχύος και της αντιπαράθεσής τους με τους εργοδότες στο χώρο και ιδιαιτέρως με τμήμα αυτών. Η κάθε πλευρά επιδίωκε την ικανοποίηση του σκοπού της. Οι εργοδότες επιδίωκαν την ανεμπόδιστη αύξηση των κερδών τους και τη μεταφορά των συνεπειών της κρίσης στους εργαζόμενους (το γνωστό "ρίξτε τα μεροκάματα για να έρθουν δουλειές στη ΝΕΖ"). Οι εργαζόμενοι επεδίωκαν τη διατήρηση των κεκτημένων τους, την αύξηση των μισθών και την υπογραφή ΣΣΕ», τόνισε.

Άλλος ένας κοιλόπονος της ΕΕ για το χάσμα αμοιβών ανδρών και γυναικών...


Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

Της Κάλι Καρά

Σε 10 σελίδες καταγράφηκε ένα ακόμη ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, λαμβάνοντας υπόψη...

- τη θεμελιώδη αρχή της ΕΕ για την ισότητα των φύλων...

- τον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων ο οποίος μιλάει για «ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες για γυναίκες και άνδρες»...

- ότι σε όλη την ΕΕ οι αποδοχές των γυναικών είναι δυσανάλογα χαμηλότερες από τις αποδοχές των ανδρών...

- το χάσμα μεταξύ των φύλων στην ωριαία αμοιβή στην ΕΕ είναι 16%, μολονότι παρουσιάζει σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των κρατών-μελών...