Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ Διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό της από μερίδα ΜΜΕ



Τον αποκλεισμό της από μερίδα ΜΜΕ καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Συγκεκριμένα σημειώνει:

«Μετά την εκλογή της ΝΔ στην κυβέρνηση,  από ορισμένα ΜΜΕ γίνεται μια προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης όσον αφορά τα προβλήματα των συνταξιούχων, με τη λογική ό,τι έγινε - έγινε τα περασμένα χρόνια, τώρα θα έχουμε ανάπτυξη και τα προβλήματα θα λυθούν.

Είναι τραγελαφικό ότι πολλές φορές ορισμένοι δημοσιογράφοι ή παρουσιαστές αυτών των εκπομπών μοιράζουν αναδρομικά και αυξήσεις  στους συνταξιούχους με περισσότερο ζήλο από τους υπουργούς. Αντί να δώσουν αναδρομικά για τις επικουρικές 40 μηνών έδωσαν μόνο για 9 μήνες και αυτό θεωρείται αύξηση, αντί να δοθούν οι συντάξεις που καθυστερούν 3-4 χρόνια θεωρούν αύξηση τα χρήματα των συνταξιούχων που δίνουν στις προσωρινές. Έλεος, κύριοι!!!

Μην ψάχνετε πώς κινητοποιούνται οι μαθητές, ψάξτε το ΓΙΑΤΙ!

 

 

Σε σχόλιο του σχετικά με την κυβερνητική προσπάθεια καταστολής και συκοφάντησης του αγώνα των μαθητών το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ τονίζει:

«Η κυβέρνηση, αφού επέλεξε να επιτεθεί στο αυτονόητο δικαίωμα των μαθητών να έχουν ένα ασφαλές σχολείο, τώρα επιτίθεται και στο αυτονόητο δικαίωμά τους να το διεκδικήσουν! Εισαγγελείς, στελέχη του υπουργείου Παιδείας, ορισμένοι διευθυντές, και τοπικοί παράγοντες κυριολεκτικά έχουν πιάσει ''στασίδι'' έξω από τα σχολεία, προσπαθώντας είτε να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν τον δίκαιο αγώνα των μαθητών για μέτρα προστασίας της υγείας των ίδιων, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, είτε να τον συκοφαντήσουν, ταυτίζοντάς τους με ''αρνητές μάσκας''.

Το δικαίωμα των μαθητών για μόρφωση και υγεία δεν καταστέλλεται! Η φωνή τους κάτω από τη μάσκα και δυναμώνει και ακούγεται. Αύριο, στα μαθητικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα, θα δώσουν δυναμική απάντηση, ενώνοντας τη φωνή τους με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, που απεργούν για την υπεράσπιση της υγείας του λαού, για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, πριν είναι πολύ αργά...».

Χρεοκοπία

 

 

Από όπου και να το πιάσει κανείς, η αντιμετώπιση της πανδημίας με βασικό κριτήριο την προστασία των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων απειλεί όλο και περισσότερο την υγεία του λαού. Οι μεγάλοι χώροι δουλειάς, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Είναι χώροι όπου χρεοκοπεί καθημερινά η υποτιθέμενη «θωράκιση» μπροστά στην πανδημία, που διαφήμιζε η κυβέρνηση. Εχουμε και λέμε λοιπόν:

Απολύσεις, ανεργία, ακόμα πιο ακριβή Ενέργεια σηματοδοτεί το «Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης»


«Κλείσιμο μονάδων, απολύσεις, ανεργία, ακόμα πιο ακριβή Ενέργεια σηματοδοτεί η έγκριση της έκθεσης για το "Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης" από το Ευρωκοινοβούλιο», τονίζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε δελτίο Τύπου της, στο οποίο σημειώνει:

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ολομέλειά του ενέκρινε την Εκθεση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μ. Κεφαλογιάννη, σχετικά με το "Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης" ("ΤΔΜ"), έκθεση που υλοποιεί την αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ για την "Πράσινη Οικονομία", για "πιο πολλά και πιο γρήγορα" στους ομίλους παραγωγής ηλεκτρενέργειας και άλλων κλάδων, έτσι ώστε να θωρακίσουν την κερδοφορία τους μπροστά στη νέα καπιταλιστική κρίση σε βάρος των εργαζομένων, του λαού. Το ΚΚΕ καταψήφισε τη σχετική έκθεση, συνεχίζοντας με συνέπεια να στηρίζει τις λαϊκές κινητοποιήσεις που αντιπαλεύουν κι απορρίπτουν αυτά τα επιζήμια για τον λαό σχέδια.

Η συζήτηση και η ψήφιση της έκθεσης στο Ευρωκοινοβούλιο έγινε σαν να μην πρόκειται να γίνουν δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Οι μαζικές αυτές απολύσεις στη χώρα μας συνδέονται με την "απολιγνιτοποίηση", το κλείσιμο και την εκποίηση μονάδων της ΔΕΗ σε Δ. Μακεδονία και Μεγαλόπολη. Ερχονται να προστεθούν στις εκατοντάδες χιλιάδες απολυμένων ή με αναστολή σύμβασης εργαζομένων σε συνθήκες πανδημίας, συν τα αποτελέσματα που θα έχει ούτως ή άλλως η βαθιά καπιταλιστική κρίση. Αυτή η στρατηγική ήδη οδηγεί στην εκτόξευση των τιμολογίων ηλεκτρισμού, στις ανεμογεννήτριες, που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στα βουνά, και στις φωτοβολταϊκές επενδύσεις, που οδήγησαν στη χρεοκοπία χιλιάδων μικροεπενδυτών, με κερδισμένους τους μεγάλους ομίλους.

Εχουν δίκιο!

 

 

Οι μαθητικές κινητοποιήσεις, οι καταλήψεις, οι πορείες... Η προσπάθεια να αναδειχθούν τα τεράστια προβλήματα που συσσωρεύονται στα σχολεία από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων και αποκτούν εκρηκτικό χαρακτήρα σε συνθήκες πανδημίας... Ολα αυτά δείχνουν ότι οι νεανικές ανησυχίες και προβληματισμοί πυροδοτούνται και «υποκινούνται» από μια πολιτική που δεν τους αφήνει να αναπνεύσουν. Γιατί οι μαθητές και οι οικογένειές τους κλείστηκαν για μήνες μέσα και τώρα τους κουνάει το δάχτυλο η κυβέρνηση. Είδαν τουρίστες να πηγαινοέρχονται, αλλά τους κόβει τις εκδρομές. Βλέπουν δισεκατομμύρια να πηγαινοέρχονται σε μεγάλους ομίλους, αλλά τίποτα να μη φτάνει στα σχολεία, στην Υγεία.

Τους είπαν ότι δεν τρέχει τίποτα να είναι 25 και 27 σε μια τάξη, αλλά βλέπουν τα τμήματα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Ακουσαν μεγάλα λόγια ότι τάχα θα διατεθεί επιπλέον εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά μετρούν κενές ώρες ακόμα και σε βασικά μαθήματα, ενώ στα τμήματα που κλείνουν λόγω κρουσμάτων οι μαθητές μένουν στο έλεός τους για την κάλυψη της ύλης. Τους λένε να μην ανοίγουν τον ανεμιστήρα γιατί ανακυκλώνει τον αέρα, αλλά τους στοιβάζουν να κάνουν μάθημα και σε αίθουσες που δεν αερίζονται... Και μαζί με όλα αυτά, τους βάζουν και «Τράπεζα Θεμάτων», κάνοντας τις εξετάσεις ακόμα πιο ανταγωνιστικές και πολλαπλασιάζοντας την πελατεία των φροντιστηρίων!