Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Πάνω από 8 δισ. ευρώ το τσεκούρωμά τους την τετραετία 2016 - 2019!


ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ
 
Πάνω από 8 δισ. ευρώ το τσεκούρωμά τους την τετραετία 2016 - 2019!
 
 
Σε αυτό το ύψος φτάνουν οι περικοπές στις συντάξεις και οι αυξήσεις εισφορών από την εφαρμογή του νόμου - λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό
 

Το συνολικό ποσό του τσεκουρώματος σε συνταξιούχους και ασφαλισμένους είναι πάνω από 13 φορές μεγαλύτερο από τις ψευτοπαροχές της κυβέρνησης!
Το συνολικό ποσό του τσεκουρώματος σε συνταξιούχους και ασφαλισμένους είναι πάνω από 13 φορές μεγαλύτερο από τις ψευτοπαροχές της κυβέρνησης!
Οι χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα που διαδήλωσαν προχτές μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου, διεκδικούν την αποκατάσταση των μέχρι τώρα απωλειών στις συντάξεις τους και ταυτόχρονα παλεύουν ενάντια στις νέες περικοπές που έχουν ήδη δρομολογηθεί για τα επόμενα χρόνια, από την ψήφιση του νόμου - λαιμητόμου 4387/2016 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.Οι νέες αυτές περικοπές μόνο κατά ένα μικρό μέρος τους έχουν εφαρμοστεί, αλλά ήδη οι συνταξιούχοι έχουν νιώσει βαριές τις πρώτες συνέπειές τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της σταδιακής κατάργησης του ΕΚΑΣ που άρχισε φέτος, με θύματα τους πρώτους 143.000 περίπου συνταξιούχους, των οποίων οι απώλειες εκτιμώνται στα 165 εκατ. ευρώ.
Και τα ακόμα χειρότερα του νόμου - λαιμητόμου είναι μπροστά...

Χαρακτηριστικά, τις επόμενες μέρες το υπουργείο Εργασίας θα εκδώσει και τη σχετική εγκύκλιο για την περικοπή του ΕΚΑΣ το 2017, αφαιρώντας από τους σημερινούς δικαιούχους (περίπου 250.000) ακόμα 430 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό, ανεβάζοντας τη συνολική απώλεια για τους χαμηλοσυνταξιούχους περίπου στα 590 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, η νέα περικοπή στο ΕΚΑΣ θα εφαρμοστεί αναλογικά σε όλους τους σημερινούς δικαιούχους και εκτιμάται ότι η μείωση στα ποσά που λαμβάνουν θα φτάσει μεσοσταθμικά το 50%. Δηλαδή, το 2017 το ΕΚΑΣ θα κοπεί στη μέση...
Πολύ περισσότερο, βέβαια, το συνολικό μέγεθος του τσεκουρώματος σε βάρος συνταξιούχων και ασφαλισμένων στην τετραετία 2016 - 2019 στη βάση του νόμου 4387, όπως προκύπτει από την ίδια την Εκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνόδευε το νομοσχέδιο, ανέρχεται στα 8,234 δισ. ευρώ!

«Ναι, αλλά ο Στάλιν….»: Αντισταλινισμός και παραχάραξη της Ιστορίας



 
Ατέχνως  Γράφει ο Νίκος Μόττας // 

Στις 18 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 138 χρόνια από τη γέννηση του μεγαλύτερου φόβητρου που γνώρισαν αστοί, ιμπεριαλιστές, φασίστες και οπορτουνιστές τον 20ο αιώνα- του Ιωσήφ Στάλιν. Η περίπτωση του Στάλιν είναι μοναδική στην σύγχρονη παγκόσμια Ιστορία. Και αυτό διότι δεν έχει υπάρξει στα ιστορικά χρονικά ηγετική προσωπικότητα που να έχει κατασυκοφαντηθεί με τόσο χυδαίο και απροκάλυπτο τρόπο από την αστική ιστοριογραφία. Ο αντισταλινισμός- φορώντας τη μάσκα της ψευδεπίγραφης, επιστημονικοφανούς «σταλινολογίας» – αποτέλεσε και αποτελεί την προμετωπίδα του αντικομμουνισμού που συστηματικά, εδώ και δεκαετίες, ποντάρει στην παραχάραξη και διαστρέβλωση της Ιστορίας.

Ο λυσσαλέος αντισταλινισμός δεν έχει αποκλειστικά ως στόχο την συκοφάντηση του Ι.Β.Στάλιν ως ιστορικής φυσιογνωμίας. Μέσα από τις τερατολογίες των πάσης φύσης «σταλινολόγων» επιχειρείται να συκοφαντηθεί στις συνειδήσεις των λαών- και ιδιαίτερα της νεολαίας- η ιστορική περίοδος με την οποία ταυτίζεται ο Στάλιν, δηλαδή η περίοδος κατά την οποία μπήκαν οι βάσεις της οικοδόμησης του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ.

Το δηλητήριο ενάντια στα «σταλινικά εγκλήματα» έχει ως πραγματικό στόχο την ίδια τη μαρξιστική-λενινιστική κοσμοθεωρία, την προοπτική μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από την καπιταλιστική βαρβαρότητα και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Για να το πετύχει αυτό, η αστική ιστοριογραφία έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη «βιομηχανία» δαιμονοποίησης του Στάλιν: «κατασκευασμένα» γεγονότα, πλαστογραφία και παραχάραξη ντοκουμέντων, χρήση ναζιστικού προπαγανδιστικού υλικού, «μαρτυρίες» και μυθιστορήματα επιφανών αντικομμουνιστών, οπορτουνιστικές ψευδολογίες τροτσκιστών, σενάρια «κόκκινης τρομοκρατίας» κλπ.  Για να αναλυθεί επαρκώς το σύνολο της αστικής και οπορτουνιστικής προπαγάνδας ενάντια στον Στάλιν χρειάζονται τόμοι εγκυκλοπαίδειας. Ωστόσο, με αφορμή την 138η επέτειο από τη γέννηση του αξίζει να κάνουμε μια συνοπτική αναφορά στα μεγαλύτερα, τα πιό χυδαία και τερατώδη, ψέματα που έχουν κατασκευαστεί από τους «επιστήμονες» του αντισταλινισμού.

Απάντηση στην κοροϊδία η πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες


Το πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων, την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα
Το πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων, την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα
Πολλή «σκόνη» μαζεύεται τις τελευταίες μέρες πάνω στα θέματα της επικαιρότητας, όπου αναμφίβολα κυριαρχεί η διαπραγμάτευση. Οσο πλησιάζει η «ώρα της κρίσης», της συμφωνίας δηλαδή που επιδιώκουν κυβέρνηση και κουαρτέτο πάνω σε νέα αντιλαϊκά μέτρα, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να διακρίνει κανείς την αλήθεια από το ψέμα στην αντιπαράθεση που σηκώνουν κόμματα και «θεσμοί», αν δεν ψάξει βαθύτερα την ουσία. Αν δεν προσεγγίσει με ταξική ματιά τις εξελίξεις.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η τροπολογία για την καταβολή ενός εφάπαξ επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους, από την υπερκάλυψη του πρωτογενούς πλεονάσματος, που παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση ως το απαύγασμα της «κοινωνικής» της πολιτικής.

Η αίσθηση που προσπάθησε να δημιουργήσει όλη την προηγούμενη βδομάδα ήταν ότι δίνει μάχη και παλεύει τάχα με τα θηρία για να εξασφαλίσει το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, το οποίο μάλιστα με θράσος βάφτισε «13η σύνταξη». Η ΝΔ και άλλα αστικά κόμματα αναδιπλώθηκαν από την αρχική τους απόφαση να ψηφίσουν το επίδομα, στο φόντο και της αντιπαράθεσης που ξέσπασε στην ΕΕ, κυρίως λόγω της αντίδρασης της Γερμανίας, με αφορμή αυτά τα μέτρα, αλλά με κύριο ζήτημα τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, που απ' ό,τι φαίνεται, αποτελεί οδηγό και για άλλα υπερχρεωμένα κράτη, όπως η Γαλλία και η Ιταλία.